صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات سازمان توسعه و تجارت برای شرایط تحریم

۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۶:۰۲
کد خبر: ۴۵۷۱۲۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون سازمان توسعه تجارت گفت: افزایش تقاضا در بازار برخی محصولات و نیاز داخلی مردم به آن و همچنین درخواست بخش خصوصی باعث شد در برخی کالاها صادرات و در برخی دیگر واردات ممنوع و یا محدود شود.

به گزارش گروه اقتصاد ، محمدرضا مودودی در رابطه با علت ممنوعیت‌های صادراتی در چندماهه اخیر گفت: افزایش تقاضا در بازار برخی محصولات و نیاز داخلی مردم به آن و همچنین درخواست بخش خصوصی باعث شد در برخی کالاها صادرات و در برخی دیگر واردات ممنوع و یا محدود شود.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت افزود: اتفاقاتی که در سال جاری رخ داد باعث ایجاد هیجانات مردمی و همچنین افزایش خرید برخی کالا‌ها شد که این دو اقدام تقاضا را افزایش داد و در نتیجه بخش خصوصی را دچار مشکل کرد.

وی در ادامه با اشاره به بخشنامه‌های ممنوعیت صادرات در این مورد اضافه‌ کرد: در این شرایط وزارتخانه برای تنظیم بازار و کنترل عرضه و تقاضا وارد عمل شد و برای حمایت از بخش خصوصی صادرات برخی کالا‌ها و نیز واردات برخی کالا‌های دیگر را ممنوع یا محدود کرد.

معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت همچنین به تقاضای بخش خصوصی برای ممنوعیت صادرات برخی کالا‌ها اشاره کرد و افزود: این تقاضا از طرف بخش خصوصی در راستای تامین نیاز‌های اساسی مردم و همچنین برای تنظیم بازار در این شرایط مطرح شد.

مودودی در ادامه با اشاره به نقش وزارت صمت در تخصیص ارز به ورادکنندگان گفت: کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد و یکی از مهم‌ترین اهداف تحریم این است که مصارف ارزی کشور تحریم‌شده را افزایش می‌دهد. برای کنترل این موضوع، یکی از راهکار‌ها در این اتخاذ روش‌های مناسب برای کنترل صادرات و واردات است.

معاون سازمان توسعه تجارت با اشاره به محدودیت تخصیص ارز در شرایط تحریم گفت: از آنجایی که از ابتدای سال جاری با حجم عظیمی از ثبت سفارش مواجه شدیم، با توجه به محدودیت ارزی لازم است در زمینه تخصیص ارز نظارت‌هایی صورت گیرد.

مودودی در همین مورد افزود: در قدم اول لازم است اهلیت واردکننده مشخص شود، به عبارت دیگر باید تعیین شود واردکننده از چه نوعی است و این امکان برای بانک مرکزی وجود نداشت؛ بنابراین باید نهاد‌های دیگر که توانایی تعیین اهلیت را دارند وارد عمل شوند.

به گفته مودودی در همین راستا وزارت صمت به عنوان یکی از متولیان تخصیص ارز این کار را انجام می‌دهد.

وی در توضیح افزود: در این شرایط ثبت سفارش صرفا مجوزی برای واردات نیست، مگر اینکه اولویت بندی‌ها صورت گیرد و با توجه به آن ارز مورد نیاز به واردکننده تخصیص یابد، به همین علت مدیریت تامین ارز در شرایط تحریم یکی از نکات حیاتی و کلیدی در این دوران است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *