صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

‎جام جم: ایجاد امید و بالندگی در سطح جامعه توسط دستگاه قضا/ فرهیختگان: قوه قضائیه مورد اعتماد‌تر از همیشه/ ایران: قوه قضائیه متشکریم /مرتضی اقا تهرانی: خدایارتان/ اعتماد به قوه قضاییه بالاتر رفت

۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲:۱۱
کد خبر: ۴۵۷۰۱۳
‌قوه قضاییه به عنوان مرجع رسیدگی به تظلمات عمومی، تشکیل‌دهنده زیربنای اعتماد عمومی محسوب می‌شود و برخورد با مفسدان اقتصادی و بخصوص برگزاری علنی جلسات دادگاه‌ها نقطه‌عطفی در رسیدگی به این پرونده‌ها به‌حساب می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، روزنامه فرهیختگان در گزارشی با نگاه به نتایج یک نظرسنجی معتبر در پایان تابستان این سوال را تحلیل کرده:"اعتماد به قوه قضائیه چرا بالا رفت؟"


قوه قضائیه مورد اعتماد تر از همیشه

‎این نشریه که بیشتر از بقیه رسانه‌ها مورد اقبال قشر دانشگاهیان سراسر کشور قرار دارد در بخشی از این گزارش نوشته: "طی این چندماه اخیر اگر بخواهیم خیلی ساده و کف بازاری تحلیلی داشته باشیم و دیده‌ها و شنیده‌های خود از سطح جامعه را در شناسایی وضعیت موجود در نظر بگیریم، همه‌چیز رو به افول نبوده است؛ در نظرسنجی‌های معتبر میزان اعتماد مردم به قوه‌قضائیه در شهریور ماه افزایش یافته است. در یک تحلیل خیلی ساده می‌توان گفت: دستگاه قضا کارش را درست انجام داده است. "

‎این روزنامه در بخش دیگر این گزارش اشاره کرده که "قوه‌قضائیه ظرف ۵۰ روز به جرائم متهمان اقتصادی رسیدگی و برای ۳ متهم حکم اعدام و برای ۳۲ نفر حکم حبس صادر کرد. " (بیشتر بخوانید)

‎خبر این روزنامه به سخنان ۹ مهرماه حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی اشاره دارد؛ او در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران اعلام کرد حمید باقری درمنی، وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی به اعدام محکوم شدند، او همچنین اسامی دیگر محکومین اتفاقات اخیر را نیز اعلام کرد{برای خواندن جزئیات بیشتر کلیک کنید}

تاثیر نامه رئیس قوه‌قضائیه به مقام معظم رهبری

‎این روزنامه در ادامه با رسول کوهپایه‌زاده، حقوقدان و مدرس دانشگاه به گفتگو نشسته و ابعاد حقوقی این احکام و روند رسیدگی به پرونده متهمان اقتصادی را بررسی کرده است؛ کوهپایه زاده در بخشی از این گفتگو، تدبیر در رسیدگی و اعلام رای را نشأت گرفته از نامه رئیس قوه‌قضائیه به مقام معظم رهبری می‌داند و افزاید: ماحصل آن {نامه آیت الله آملی به رهبر معظم انقلاب} را بعد از گذشت تقریبا ۵۰ روز در بیانات سخنگوی محترم قوه‌قضائیه شاهد بودیم.

وی همچنین ادامه می‌دهد: قطعا اگر آن نامه و اختیارات حاصل از آن و تایید مقام معظم رهبری نبود، در این بازه زمانی کوتاه نمی‌توانست این محاکمات صورت بگیرد و منتج به انشای رای شود. در موارد مشابه، بعضا تا صدور حکم قطعی به‌طور میانگین، ما دعاوی‌ای داشتیم که سه تا پنج سال شاید هم بیشتر و کمتر طول کشیده و قطعا آن نامه در تسریع رسیدگی تاثیر داشته است.

‎خبرنگار این روزنامه در ادامه از او می‌پرسد: "مدت زمان کمی که در این نامه برای رسیدگی به جرائم متهمان درخواست شده بود، حقی از متهمان ضایع نمی‌کند؟ " پاسخ این وکیل دادگستری این بود: "این مدت زمان ۲۰ روز که به ۱۰ روز تغییر کرده، فکر نمی‌کنم اتفاق خاصی از این حیث بیفتد. به‌هرحال وکیلی که در پرونده حضور داشته و در جلسات دادگاه شرکت و کیفرخواست را مطالعه کرده، اگر رای به صورت قانونی و به صورت کامل در اختیار وکیل قرار بگیرد، زحمت و مسئولیت کاری وکیل را قطعا دو چندان خواهد کرد، اما به نظر می‌آید خیلی منافاتی هم نداشته باشد؛ یعنی تغییر مدت زمان ۲۰ روز اعتراض به ۱۰ روز در کلیت کار خیلی تاثیر نخواهد داشت و با تلاش وکیل، کمبود زمان جبران خواهد شد. "

‎"اقدامات اخیر قوه قضائیه باعث به‌وجود آمدن امید و بالندگی در سطح جامعه شده است. " این جمله بخشی از یادداشتی است که در شماره روز سه شنبه -۱۰ مهرماه- روزنامه جام جم منتشر شده است؛ این روزنامه در بخشی از این یادداشت، گام‌های برداشته شده از سوی دستگاه قضایی را به نوعی سرآغاز برخورد با معضلات در سطح کلان دانسته و اضافه کرده: "این‌که اسامی مفسدان اقتصادی از سطح حروف اختصاری به بیان کامل مشخصات مجرمان سوق داده شده و این خود نشان‌دهنده عزم جدی و بدون تبصره دستگاه قضایی در برخورد با مفسدان اقتصادی است و این حرکت تا حدزیادی در جلب اعتماد جمعی خصوصا بازدارندگی در این بخش از جرایم موفق بوده و باعث به‌وجود آمدن امید و بالندگی در سطح جامعه شده است. "

‎رابطه قاطعیت دستگاه قضا و کاهش قیمت ارز و سکه به روایت روزنامه قدس

‎روزنامه قدس روزنامه دیگری است که اقدامات اخیر دستگاه قضا را مثبت ارزیابی کرده و نوشته: "خبر اعدام سلطان سکه و اعلام حکم اخلالگران اقتصادی موجب شد تا سیاست ارزی بانک مرکزی پیش از ابلاغ اثر خود را در بازار بگذارد. "

‎این روزنامه در ادامه نیز نوشته: برخورد و بازداشت تعداد قابل توجهی از دلالان ارز در شهر‌هایی همچون تهران، اصفهان، مشهد و شیراز نیز بر مهار جولان دلال‌های ارز و سکه موثر بوده است.

‎قدس در عین حال اضافه کرده که صدور احکام اعدام مفسدان اقتصادی همچون سلاطین سکه و قیر و صدور حکم زندان ۳۲ نفر دیگر موجب فروکش کردن تب دلال بازی در بازار شده است.



خدایارتان

‎مرتضی آقاتهرانی از نمایندگان ادوار مجلس و فعالا سیاسی مشهور از دیگر افرادی است که به شدت از اقدامات اخیر قوه قضائیه حمایت کرده و در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته: "دیدم که بعد از اعلام احکام مجرمان اقتصادی در این روزها، اعتماد به قوه‌قضائیه بالا رفته است؛ خدا را شکر. پس تا دیر نشده، قاطعیت و سرعت عمل را برای اجرای #عدالت بالا ببرید. خدا یارتان... "

پیام یک هموطن به روزنامه ایران

روزنامه ایران نیز در پیامی به نقل از یک هموطن نوشته: "از برخورد قاطع قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی تشکر و قدردانی می‌کنم و واقعاً همه افرادی که با ارزاق و غذای مردم بازی می‌کنند مجازات آن‌ها اعدام است و باید به سزای اعمال‌شان برسند. "

 


در ادامه نیز بخش دیگری از واکنش کاربران شبکه های اجتماعی را به اقدامات اخیر قوه قضائیه می توانید بخوانید:


این گزارش ادامه دارد..



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *