شمارش معکوس برای مشخص شدن رئیس جمهور عراق
۲ حزب عراق برای تصاحب پست ریاست جمهوری که برای کُردها در نظر گرفته شده در مجلس این کشور با یکدیگر رقابت میکنند.
دو حزب با سابقه کُرد برای نخستین بار برای تصاحب پست ریاست جمهوری که برای کُردها در نظر گرفته شده در مجلس عراق با یکدیگر رقابت میکنند.
اختصاص پست ریاست جمهوری به کُردها از زمان برگزاری نخستین انتخابات چند حزبی در سال ۲۰۰۵، دو سال پس از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام، دیکتاتور عراقی تبدیل به رویهای شد که از آن زمان تاکنون همواره رعایت شده است.
براساس توافقی ضمنی میان دو حزب دموکرات کردستان (KDP) و اتحادیه میهنی کردستان (PUK)، اتحادیه میهنی کردستان، ریاست اقلیم کردستان و حزب دموکرات کردستان، ریاست جمهوری عراق را برعهده میگیرند.
کاندیداهای دو حزب کُرد اتحادیه میهنی و دموکرات در راستای تلاش برای کسب این سمت، با وجود این که نخست وزیر عراق در دوران پسا صدام مسئولیت تشکیل دولت را بر عهده خواهد داشت، سفرهایی به جنوب عراق برای مذاکره و کسب حمایت در مجلس این کشور ترتیب دادهاند.
برهم صالح ۵۸ ساله سابقه معاونت هر دو پست ریاست جمهوری و ریاست اقلیم کردستان را در کارنامه دارد. رقیب وی برای تصدی پست ریاست جمهوری فواد حسین ۶۹ ساله است که از مبارزان علیه صدام و مشاور مسعود بارزانی بوده است.
فواد حسین شیعه است و این احتمال وجود دارد که از حمایت اعضای غالبا شیعه مجلس نیز برخودار شود.
طبق قانون اساسی عراق، اگر هیچ کدام از نامزدهای پست ریاست جمهوری قادر به کسب اکثریت دو سوم نشوند، انتخابات مجددا برگزار خواهد شد.
مجلس عراق سخنگوی خود را انتخاب و معرفی کرده است، اما در مورد انتخاب نخست وزیر علیرغم گذشت چهار ماه از انجام انتخابات مجلس همچنان تصمیمی نگرفته است.
مجلس عراق متشکل از شیعیان، سنّیها و کُردها در اجماعی نهایی با یکدیگر باید نفرات منتخب سه پست سخنگوی مجلس، نخست وزیر و رئیس جمهور را مشخص کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *