صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انزوای آمریکا در پی خروج از برجام؛ موقعیت دلار در نظام مالی بین المللی از دست رفته است

۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۶۷۷۵
نشنال اینترست در گزارشی با اشاره به سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران، اقدامات این کشور را تقویت کننده دیدگاه چندجانبه گرایی و جهان چندقطبی رقبای آمریکا دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه نشنال اینترست در گزارشی با اشاره به سیاست‌های آمریکا نسبت به ایران، اقدامات این کشور را تقویت کننده دیدگاه چندجانبه گرایی و جهان چندقطبی رقبای آمریکا دانست.

در این گزارش آمده است: خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و تنش میان تهران و واشنگتن سبب ایجاد چالش‌هایی بزرگ مانند افزایش قیمت نفت شد. همزمانی این اقدامات آمریکا در قبال ایران با تشدید تنش‌ها با سایر کشور‌های جهان، سبب موضع گیری آن‌ها علیه واشنگتن شد. به عنوان مثال چین که مدت‎هاست در سیاست خارجی خود به دنبال ایجاد یک جهان چند قطبی است، با غنیمت دانستن فرصت به دست آمده خروج یکجانبه دولت آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، در زمینه یکجانبه گرایی آمریکا در بزرگترین روزنامه رسمی خود هشدار داد.

نویسنده می‎گوید: با افزایش نگرانی کشور‌های غربی از تخریب سیستم حکومت جهانی و نظم بین المللی حاکم بر جهان در دوران ریاست جمهوری ترامپ، این کشور‌ها حال در سیاست‌های تجاری و تعرفه‌ای ترامپ به نقطه اشتراک رسیده‎اند.

در ادامه گزارش آمده است: ایران موضوع مهمی در همگرایی کشور‌های جهان علیه سیاست‌های ترامپ بوده و روسای جمهور کشور‌های غربی در این موضوع با ایستادگی در مقابل خواست‌ها و تصمیمات ترامپ، گامی مهم به سوی چندجانبه گرایی برداشتند. در این راستا امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با ناکارآمد دانستن تحریم‌ها علیه ایران، گفت: "باید فضا را برای گفتگو‌های جدید باز کنیم. بحران جدی بی اعتمادی با تحمیل تحریم‌های خارجی توسط آمریکا ایجاد شده، اما تهران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند است. " نخست وزیر انگلیس و وزیر امور خارجه برزیل نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل به طور مستقیم با موضع دولت ترامپ در رابطه با ایران مخالفت کردند.

ایجاد کانال مالی جدید حامیان توافق هسته‌ای ایران برای مقابله با تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، فرصتی مناسب برای کشور‌های جهان فراهم کرد تا موقعیت غالب دلار در نظام مالی بین المللی را به چالش بکشند. نمی‌توان منکر این واقعیت شد که اغلب متحدان آمریکا مانند انگلیس، فرانسه و آلمان و نیز شرکایی مانند هند به شدت مخالف اعمال فشار آمریکا بر ایران هستند. در واقع این متحدان بسیار ناامید از آمریکا گرایش زیادی برای همکاری با رقبای این کشور برای از بین بردن توانایی واشنگتن در اعمال تحریم‌ها علیه دشمنان خود دارند.

نویسنده در پایان می‎نویسد که با در نظر داشتن همگرایی‌های ایجادشده میان کشور‌های مختلف جهان متعاقب موضوع ایران، ممکن است واشنگتن با مشاهده مقابله جدی با قدرت‌های مختلف از رویکرد یکجانبه گرایانه خود نسبت به ایران پشیمان شود و ابزار اقتصادی کلیدی قدرت آمریکا را از دست رفته ببیند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *