صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دست دولت آمریکا در آستین فیسبوک و توییتر؛ پشت پرده دیدار مقام‎های صهیونیست با مسئولان فیسبوک و توییتر؛ چرا فیسبوک چندین حساب ایرانی و روسی را مسدود کرد؟

۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰:۰۲
کد خبر: ۴۵۶۷۳۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
بحران "اخبار جعلی " وارد سومین سال تولد خود شده و نشانه‌ای از پایان آن دیده نمی‌شود. فیسبوک و دولت آمریکا با تسریع سیاست‌های تهاجمی سرکوب اطلاعات و سانسور و نیز فعال کردن روزنامه نگاران خودسر و تولید کنندگان محتوا در اینترنت، در تلاش هستند تا زمان را به عقب برگردانند؛ زمانی که آن‌ها از کنترل رسانه‌ها لذت می‌بردند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه ۲۱stcenturywire در گزارشی که در آن به بررسی همدستی دولت آمریکا با فیسبوک برای انتشار خبرهای جعلی پرداخته نوشته است: بحران وجود دارد؛ بحران اقتدارگرایی که در صورت عدم بررسی و توجه کافی به آن، منجر به پیامد‌های ناخواسته‌ای برای باصطلاح دموکراسی‌های غربی و بلکه برای بشریت به طور کل خواهد شد. علت این امر، تلاش سرسختانه "سیلیکون ولی" در اعمال رژیم سانسور نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان است.
 
 

این میزان کنترل و فساد بی سابقه که جهان تاکنون آن را تجربه نکرده بود، به صورت تصویب تصمیمات خودسرانه توسط تکنوکرات‌های این شرکت‎ها در آمریکا، خود را می‌نمایاند. این تصمیمات در نهایت مشخص می‌کند که کدام بخش از ارتباطات یا حساب‌های کاربری مجاز و کدام یک غیرمجاز هستند. تکنوکرات‌های نامرئی که خبر‌ها یا حساب‌های کاربری را به دلیل توهمات و در راستای منافع دولت آمریکا پاک یا بدتر از آن حذف می‌کنند. این روند کافکایی (نامعقول و فرا واقع گرایانه) در حال جهانی شدن است.

بحران "اخبار جعلی " وارد سومین سال تولد خود شده و نشانه‌ای از پایان آن دیده نمی‌شود. آن‌ها با تسریع سیاست‌های تهاجمی سرکوب اطلاعات و سانسور و نیز فعال کردن روزنامه نگاران خودسر و تولید کنندگان محتوا در اینترنت، در تلاش هستند تا زمان را به عقب برگردانند؛ زمانی که آن‌ها از کنترل رسانه‌ها لذت می‌بردند.
 

با مطرح شدن تئوری توطئه راشاگیت، دولت آمریکا با تکیه مستقیم بر فیسبوک و توئیتر به حل این مشکل و مشکلات دیگر خود پرداخت و همه این اقدامات را تحت پوشش "محافظت از شهروندان آسیب پذیر از دخالت خارجی" و "مجازات منتشر کنندگان اطلاعات نادرست یا گمراه کننده" که هنوز تعریف مشخص و دستورالعمل خاصی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده، انجام می‌دهد. این شیوه تنها در تبلیغات ضد روسی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؛ حمله و تعطیل کردن رسانه‌های قانونی آنلاین کشور‌هایی مانند ونزوئلا، ایران، سوریه و هر کشور دیگری که از سوی وزارت خارجه نامطلوب معرفی شود، از آن جمله‎اند. به عبارت دیگر، آنچه سیا به طور مخفیانه انجام می‌دهد، اکنون توسط دولت آمریکا از طریق دست‌هایی در آستین فیسبوک انجام می‌شود.
 

پس از بحران ایجاد شده ناشی از اخبار جعلی، مقامات خودمختار دولت آمریکا و سیلیکون ولی، مجوز آغاز برنامه تهاجمی سانسور را به خود اختصاص داده و محتوا‌های مخالف با دیدگاه‌های سیاسی و جهانی فیسبوک را حذف می‌کنند. این موضوع در حال حاضر به مرحله بحرانی رسیده و همکاری‌ها به صورت آشکار و البته همگی با نام نجات از چنگ کرملین و همه دشمنان دولت آمریکا انجام می‌شود.

تلفیق شرکت‌ها و دولت در اصل همان فاشیسم است. این توطئه آشکار توسط سیلیکون، ولی و دولت انجام می‌شود و بر اخبار دروغ استناد می‌کند.

موضوع "اخبار جعلی" بهانه‌ای است که مکررا برای حمله به سایت‌های خبری مخالف مورد استفاده قرار گرفت.

فیسبوک با سازمان‌های مربوط به باصطلاح دموکراسی به ویژه همکاری بسیاری نزدیک دارد؛ زیرا هدف مشترکی مانند تغییر رژیم دولت‌های چپگرای خارج از کشور را دنبال می‌کنند. در همین زمینه می‌توان به همکاری این دو در مورد دولت ونزوئلا اشاره داشت.
 
 
 

رویترز در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ از مداخله فیسبوک در جریانات انتخابات ریاست جمهوری برزیل خبر داد. دولت آمریکا ید طولایی در نابود ساختن نظام سیاسی در برزیل دارد؛ از حمایت از کودتای سال ۱۹۶۴ تا جاسوسی مداوم در ریاست جمهوری چپ دیلما روسف.

سی. ان. بی. سی در آگوست ۲۰۱۸ اعلام کرد که پس از ملاقات و اعلام همکاری فیسبوک با شورای آتلانتیک، فیسبوک اقدام به حذف حساب‌های کاربری و صفحات مرتبط با کانال‌های بین المللی ایرانی فیسبوک کرد. اینترسپت در دسامبر ۲۰۱۷ نوشت، دیدار مقامات اسرائیل با مسئولان این رسانه اجتماعی در راستای تعیین محدودیت‌ها و سانسور صدای فلسطینیان انجام و با نود و پنج درصد از درخواست‌های این رژیم برای حذف، موافقت شد؛ بنابراین دولت آمریکا و متحدان آن به طور موثر از رسانه‌های اجتماعی برای ساکت کردن صدا‌های مخالف در هر دو سطح داخلی و جهانی و کنترل آنچه ۲ میلیارد کاربر فیسبوک می‌بینند و مشاهده می‌کنند، استفاده می‌کند.
 

در زمینه اقدامات مثبت و همکاری فیسبوک با هدف اعلام شده ترویج باصطلاح دموکراسی باید عمیقا شک و تردید داشت. بلومبرگ در سال ۲۰۱۷ از درخواست همکاری احزاب کشور‌های مختلف از فیسبوک و دولت آمریکا برای پیروزی در انتخابات پرده برداشت و در این زمینه به موفقیت بی سابقه یکی از احزاب آلمانی متعاقب برقراری ارتباط با این شرکت اشاره کرد.

اعتماد عمومی به دولت براساس آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقاتی پیو در پایان سال ۲۰۱۷، در پایین‌ترین میزان تاریخ خود یعنی ۱۸ درصد قرار داشت. بی اعتمادی مشابهی در مورد فیس بوک نیز وجود دارد؛ تنها ۲۰ درصد از آمریکایی‌ها با این امر که رسانه‌های اجتماعی در جدا کردن راست از دروغ عملکرد مناسبی دارند، موافق بودند. پنجاه و دو درصد برزیلی ها، ۶۱ درصد مکزیکی‌ها و ۵۱ درصد ایتالیایی‌ها و ترک‌ها از فیسبوک برای دریافت اخبار بهره می‌برند، در حالی که تنها ۳۹ درصد از آمریکایی‌ها اخبار خود را از فیسبوک می‌گیرند.
 
 

گاردین در سال ۲۰۱۴ نوشته بود، این بدان معناست که آمریکا قادر است با به حاشیه بردن و یا حتی حذف اخبار مربوط به سازمان‌ها و کشور‌ها که حاضر به به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با این کشور نیستند خود را به طور موثر تبدیل به داوری جهانی کند. آمریکا از این قدرت در زمان‌های حساس مانند انتخابات استفاده می‌کند. این صرفا یک تهدید نیست. آمریکا با ایجاد یک شبکه اجتماعی جعلی داخلی برای کوبایی‌ها درصدد ایجاد آشوب و سرنگونی دولت کوبا بود.

انحصار فیسبوک در جریان اخبار جهانی مشکلی است که با افزایش مشارکت شرکت‌های دولتی با آن و کنترل دولت آمریکا بر آن در زمینه ارتباطات نگران کننده‌تر هم می‌شود؛ بنابراین همه کسانی که به تبادل آزاد و باز اطلاعات اعتقاد دارند باید از تبدیل شدن فیسبوک به ابزار سیاست خارجی آمریکا جلوگیری کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *