صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت کلیه درد چیست؟/ بیماری خاموش که با دارو هم درمان نمی‌شود/ فواید ۵ میوه و سبزی نارنجی رنگ را فراموش نکنید

۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۷:۰۹
کد خبر: ۴۵۶۷۲۷
اگر میخواهید بدانید علت کلیه درد چیست؟ و اینکه شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می‌زند؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،هر آدم سالمی دو کلیه به شکل لوبیا، به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای و به اندازه مشت بسته‌ی خودش دارد.کلیه‌ها در طرفین ستون مهره‌ها و زیر دنده‌های تحتانی واقع شده‌اند و اغلب اعضای بدن برای عملکرد مطلوب به کلیه‌ها وابسته‌اند. هر کلیه اگرچه در مشت آدم جا می‌گیرد و نسبتا کوچک است، اما بالغ بر یک میلیون واحد تصفیه‌کننده در خودش دارد که قادرند روزانه ۱۷۰۰ لیتر مایع را تصفیه کنند و بیش از ۵۰ عنصر شیمیایی را که در این مایع محلول‌اند، استخراج کنند


۱۰ فرمان کلیوی
۱- فشارخون‌تان را به طور منظم اندازه‌گیری کنید و در محدوده طبیعی متناسب با سن‌تان نگه دارید.
۲- اگر دیابت دارید، حتما باید تحت نظر پزشک باشید و بیماری‌تان را کنترل کنید.
۳- حتما رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و روزی ۵ واحد از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنید.
۴- مراقب کلسترول خون‌تان باشید.
۵- سیگار نکشید.
۶- در صورت مشاهده علایمی مانند سوزش ادرار، کدورت و قرمز شدن رنگ ادرار، تب و لرز شدید، کمردرد یا درد دو طرف پشت در ناحیه پایین دنده‌ها، حتما نزد پزشک بروید.
۷- هر روز، مدتی را به ورزش اختصاص بدهید.
۸- اگر سن‌تان بالاست، حتما سالی یک بار برای معاینه کلیه‌های‌تان نزد پزشک بروید.
۹- همه آزمایش‌های مربوط به کلیه را که پزشک تان ضروری می‌داند، انجام دهید.
۱۰- چنانچه دچار عفونت‌های کلیوی یا مثانه شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

چرا کلیه‌ها درد می‌گیرند؟
کلیه‌ها در قسمت پشت بدن و بالای کمر (درست پایین دنده ها) واقع شده اند. حال چگونه بفهمیم که درد این قسمت واقعاً مربوط به کلیه هاست یا خیر؟راه قطعی برای این کار وجود ندارد، اما با شناخت برخی علائم و انجام برخی آزمایش‌ها می‌توان فهمید که این درد مربوط به کلیه هاست یا نهوجود درد شدید در قسمت بالایی کمر و درد یک طرفه خصوصاً اگر همراه با تب و مشکلات ادراری باشد، می‌تواند نشان دهنده درد واقعی کلیه‌ها باشد.این درد می‌تواند در اثر عفونت کلیه‌ها (پیلونفریت) ایجاد گردد.وجود سنگ در کلیه نیز باعث بروز درد کلیه می‌شود. حرکت سنگ در کلیه باعث ایجاد درد می‌گردد.وقتی سنگ کلیه شروع به حرکت می‌کند و از قسمت میزنای (حالب) عبور می‌کند و به سمت مثانه می‌رود، درد‌های شدید و متناوبی را ایجاد می‌نماید که پزشکان آن را قولنج کلیوی یا قولنج میزنای می‌گویند.شب‌ادراری بیش از یک بار در طی خواب شبانه یکی از علائم بیماری‌های کلیوی است.
 
وقتی دستان شما خبر از بیماری می‌دهند

دکتر‌ها فالگیر نیستند، ولی با نگاه کردن به دستتان می‌توانند بگویند که جسمتان در چه وضعیتی است و آینده تان به کجا ختم می‌شود.
 
۱- لرزش دست
اگر دست هایتان می‌لرزد و این لرزش از کنترل شما خارج است، در وهله اول آرامشتان را حفظ کنید! یک توضیح بسیار ساده برای لرزش دست‌ها می‌تواند مصرف بیش از حد کافئین و نوشیدنی‌های کافئین دار باشد. البته مصرف یک سری دارو‌های خاص از جمله دارو‌های ضدآسم یا ضدافسردگی هم به عنوان یکی دیگر از دلایل لرزش دست مطرح می‌شود؛ اما اگر هیچ کدام از این دلایل در مورد شما صدق نمی‌کند یا اگر لرزش دستتان به مرور بیشتر شده است، حتما به پزشک مراجعه کنید.یکی از علل نادر، اما مهم لرزش دست، ابتلا به بیماری پارکینسون است که متاسفانه این روز‌ها آمار مبتلایانش هم در حال افزایش است. پارکینسون نوعی اختلال سیستم عصبی است. قبلا تصور می‌شد که پارکینسون فقط سراغ سالمندان می‌رود، ولی امروز متخصصان در خصوص ابتلای جوانان به این بیماری هشدار می‌دهند.لرزش دست و پا در شرایط استراحت یکی از چهار علامت اصلی بیماری پارکینسون است. یادتان باشد لرزش دست ناشی از پارکینسون در مراحل اولیه معمولا یک طرفه و ملایم است و نیازی به درمان حس نمی‌شود، ولی به مرور که بیماری پیشرفت می‌کند، فرد مجبور است مدام وسیله‌ای را توی دستش نگه دارد تا بتواند این ارتعاش‌ها را کنترل کند. گاهی اوقات شدت لرزش به قدری است که اصلا کنترل آن‌ها از اختیار فرد خارج می‌شود.


۲- آبی شدن ناخن‌ها و نوک انگشتان دست
تغییر رنگ ناخن‌های دست از سفید به آبی و سپس قرمز می‌تواند علامت سندرم رینود (Reynod) باشد. این سندرم باعث سردی نوک انگشتان دست و پا شده و به مرور احساس درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن در دست‌ها ایجاد می‌شود. متخصصان معتقدند که این سندرم به دلیل اسپاسم یا گرفتگی عروق خونی و کاهش جریان خون ایجاد می‌شود، اما علت دقیق آن هنوز ناشناخته است. بهترین درمان در این حالت این است که دستکش و جوراب بپوشید، استرس نداشته باشید، در معرض هوای سرد قرار نگیرید و در صورت لزوم با نظر پزشک دارو مصرف کنید.یادتان باشد که علائم سندرم رینود در همان مراحل اولیه باید جدی گرفته شود، وگرنه باعث عفونت‌های مزمن اطراف ناخن‌ها می‌شود. یکی دیگر از نکات مهم برای پیشگیری و درمان این بیماری خداحافظی همیشگی با سیگار و دود است. رینود در غیرسیگاری‌ها نادر است، اما سیگار کشیدن یا حتی قرار گرفتن در معرض دود دست دوم (دودی که ناشی از سیگارکشیدن دیگران بوده و شما فقط در معرض آن هستید) بیماری را فعال می‌کند.

۳- تغییر رنگ ناخن‌های دست، رنگ پریدگی و سفید شدن آن‌ها
این نوع تغییر رنگ ناخن‌های دست می‌تواند نشانه کم خونی باشد و معنایش این است که بدن شما نمی‌تواند گلبول‌های قرمز کافی برای انتقال اکسیژن به بافت‌های مختلف بسازد. این کمبود اکسیژن هم خودش را با رنگ پریدگی یا سفیدشدن پوست و ناخن‌های دست نشان می‌دهد. برای اینکه بدانید کم خون هستید یا نه، لازم نیست خیلی خودتان را به دردسر بیندازید. یک آزمایش خون ساده هم می‌تواند احتمال وجود این بیماری را تایید یا رد کند. اگر کم خون باشید، با مصرف مکمل آهن وضعیتتان بهبود پیدا می‌کند، ولی تجویز دوز مناسب و نوع مکمل به عهده پزشک معالج است، پس خوددرمانی نکنید!

۴- خارش و خشکی پوست دست
اگر پوست دستتان دائما خشک است و می‌خارد و هیچ کرم یا لوسیونی هم نتوانسته شما را از این وضعیت نجات دهد، احتمالا دچار اگزما شده اید. اگزما نوعی بیماری پوستی است که با خارش، خشکی و بروز راش یا جوش‌های قرمزرنگ همراه می‌شود، پس خوددرمانی نکنید و برای درمان بجا و مناسب با لوسیون‌های موضعی از یک متخصص پوست کمک بگیرید.البته ممکن است پوست دست شما خشک باشد، اما علامت‌های ذکرشده را نداشته باشید یا پزشک تشخیص دهد که دچار اگزما نشده اید. در این وضعیت احتیاج دارید از مرطوب کننده‌هایی استفاده کنید که حاوی ویتامین آ. هستند. شست و شوی مکرر پوست، تماس زیاد با کاغذ و... از جمله دلایلی هستند که پوست را خشک می‌کنند، بنابراین شب‌ها به دستتان کرم‌هایی بزنید که ویتامین «ای» دارند تا لایه‌های شاخی سطح پوست را از بین ببرد. یادتان باشد که این کار را حتما قبل از خواب انجام دهید، چون طی شب دست هایتان را نمی‌شویید و این یعنی مواد مغذی داخل کرم فرصت کافی دارند که به پوست شما نفوذ کنند.

۵- ایجاد لکه‌های تیره روی ناخن
اگر روی بستر ناخنتان لکه تیره‌ای ایجاد شده است، فورا به پزشک مراجعه کنید، چون این علامت می‌تواند جزو نشانه‌های اولیه ملاتوم یا سرطان پوست باشد. البته این نوع سرطان در بستر ناخن خیلی شایع نیست و فقط یک تا سه درصد از ملاتوم‌ها ممکن است در این موضع ایجاد شوند، با این حال لازم است که توسط پزشک متخصص معاینه شوید و حتما قبل از معاینه ناخن هایتان را کاملا پاک کنید تا پزشک بهتر بتواند شما را معاینه کند.

۶- شکننده بودن ناخن‌های دست
اگر ناخن‌های دست تان از یک جام بلوری نازک‌تر است، پس احتمالا دچار کمبود «روی» شده اید. روی از جمله مواد معدنی است که به رشد و دوباره سازی سلول‌های پوستی کمک می‌کند. اگر می‌خواهید این نقص هرچه زودتر برطرف شود، به فکر غنی کردن رژیمتان با منابع حاوی روی باشید. شما به راحتی می‌توانید این عنصر را در جگر گوساله، گوشت گاو، عدس، نان سبوس دار یا نان کامل، زرده تخم مرغ، جوی دوسر، ماهی و... پیدا کنید. علاوه بر این، جوانه گندم و آجیل هم جزو منابع خوب روی در برنامه غذایی روزانه هستند.

۷- نرم شدن ناخن‌های دست
ناخن‌های نرمی که به راحتی خم می‌شوند، یکی از نشانه‌های مهم کمبود کلسیم بدن هستند. هر چند که کمبود پروتئین هم می‌تواند این علامت را در بدن ایجاد کند. در شرایطی که کمبود کلسیم وجود داشته باشد، پوست و مو نیز خشک و شکننده می‌شوند و کمبود پروتئین نیز می‌تواند شیار‌های عمودی را روی ناخن شما ایجاد کند. رعایت رژیم غذایی غنی از لبنیات به ویژه نوع کم چرب آن، گنجاندن ساردین و اسفناج در برنامه غذایی روزانه و... می‌تواند نیاز شما را به این دو ماده مغذی رفع کند و در نتیجه استحکام ناخن هایتان را به حد مطلوبی برساند.

۸- ایجاد لکه‌های قهوه‌ای روی دست
این لکه‌های قهوه‌ای که به مرور زمان روی دست ایجاد می‌شوند، ناشی از بالا رفتن سن یا اختلال در عملکرد کبد هستند. اگرچه قرار گرفتن در معرض اشعه مستقیم خورشید نیز در بلندمدت می‌تواند زمینه ساز بروز این لکه‌ها باشد. یکی از شرایطی که می‌تواند باعث تشدید این لکه‌ها شود، رانندگی در شرایطی است که دستکش نداشته یا ضدآفتاب به پوستتان نمالیده باشید. از آنجا که هنگام رانندگی تماس نور خورشید با پوست طولانی است، حتما از ضدآفتاب استفاده با اس. پی. اف بالاتر استفاده کنید تا دستتان زود پیر نشود و از قیافه نیفتد!
 
پوست این میوه رشد سلول‌های سرطانی را کند می‌کند

نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ایالت ویسکانسین آمریکا نشان می‌دهد که پوست سیب، رشد سلول‌های سرطانی را کند می‌کند. دانشمندان این دانشگاه بر این باورند که آنتی اکسیدان‌های موجود در پوست سیب قابلیت این را دارد که رشد سلول‌های سرطان پروستات را کند کند.براساس یافته‌های این دانشمندان، پوست سیب همچنین خاصیت مقابله با سرطان سینه را نیز دارد.
 

نتیجه یافته دانشمندان همچنین حاکی از آن است که پوست سیب، علاوه بر کند کردن روند رشد سلول‌های سرطانی، عمر آن‌ها را نیز کاهش می‌دهد.این پژوهش نشان داد که درصورتی که سلول‌های سرطانی با عصاره پوست سیب در تماس قرار گیرد، فعالیت سلول‌های سرطانی را کنترل می‌کند.کارشناسان تغذیه همچنین بر این باروند که علاوه بر این خاصیت‌های پوست سیب، آب این میوه نیز دارای مواد مغذی برای قلب و عروق است.
 
گردش خون ضعیف را جدی بگیرید

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که تنها افراد مسن و پیر با مشکلات گردش خون ضعیف دست به گریبان هستند، اما این لزوما درست نیست. افراد جوان بسیاری نیز از گردش خون ضعیف به واسطه رژیم‌های غذایی نامناسب و ورزش نکردن رنج می‌برند.این شرایط موجب می‌شود تا سلامت مردم افت کند، زیرا خون اکسیژن و مواد مغذی را به تمامی بخش‌های بدن می‌رساند. اگر درباره گردش خون خود نگران هستید در ادامه با ما همراه باشید تا با ۱۲ نشانه هشدار دهنده گردش خون ضعیف بیشتر آشنا شوید.

خستگی همیشگی
اگر سیستم گردش خون شما به خوبی کار نکند، بدن در زمینه ارسال اکسیژن و مواد مغذی به بخش‌های مختلف خود دچار مشکل می‌شود. این شرایط می‌تواند به کند شدن آهنگ سوخت و ساز منجر شود و بدن حفاظت از ذخیره انرژی را آغاز می‌کند. بر همین اساس، احساس خستگی همیشگی در فرد شکل می‌گیرد.

سردی دست‌ها و پا‌ها
اگر گردش خون خوبی نداشته باشید، ارسال خون به دورترین نقاط بدن با مشکل مواجه می‌شود و از این رو، دست‌ها و پا‌ها سردتر از دیگر نقاط بدن احساس خواهند شد.

حلقه‌های تیره زیر چشم‌ها
حلقه‌های تیره زیر چشم‌ها می‌توانند به واسطه چند دلیل شکل بگیرند، اما گردش خون ضعیف یکی از شایع‌ترین دلایل محسوب می‌شود. زیر چشم خود را با انگشت فشار داده و سپس انگشت را بردارید؛ اگر این ناحیه هنگام فشار انگشت‌ها روشن‌تر می‌شود و پس از برداشتن آن‌ها دوباره تیره می‌شود ممکن است با مساله‌ای در زمینه گردش خون مواجه باشید.

اشکال در تفکر واضح
گردش خون ضعیف به معنای آن است که مغز خون کافی دریافت نمی‌کند و از این رو، توانایی‌های ذهنی شما افت خواهند کرد. در این شرایط ممکن است متوجه این مساله شده باشید که توانایی تفکر شفاف و واضح را ندارید و یا حافظه شما نسبت به گذشته عملکرد ضعیف‌تری دارد.

بی اشتهایی
یکی دیگر از نشانه‌های گردش خون ضعیف بی اشتهایی است. اگر گردش خون کند شود، در روند گوارش اختلال ایجاد می‌شود و از این رو، کمتر احساس گرسنگی خواهید کرد.

مشکلات گوارشی
کاهش جریان خون به دستگاه گوارش به شکل گیری مشکلات گوارشی نیز منجر خواهد شد، زیرا بدن تلاش بیشتری برای گوارش درست غذا انجام می‌دهد. این شرایط می‌تواند بر قضای حاجت تاثیرگذار باشد و احساس تهوع ایجاد کند. همچنین، در این شرایط ممکن است متوجه احساس خستگی و ضعف شوید.

بی اشتهایی، مشکلات گوارشی
از نشانه‌های گردش خون ضعیف زخم‌های پا هستند که اطراف مچ و زانو ایجاد می‌شوند.


بی حسی در دست‌ها و پا‌ها
بی حسی در دست‌ها و پا‌ها زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به سمت این اندام‌ها متوقف می‌شود. این شرایط اغلب در قالب به خواب رفتن اندام‌ها توصیف می‌شود و با بازگشت جریان خون احساس سوزش و سوزن سوزن شدن را در اندام به خواب رفته احساس خواهید کرد.

تورم دست‌ها و پا‌ها
دست‌ها و پا‌های متورم نشانه‌ای جدی از گردش خون ضعیف است. این شرایط به واسطه عدم توازن مواد مغذی و تلاش بدن برای حفظ مایع در رگ‌های خونی ایجاد می‌شود. مایع می‌تواند به بافت اطراف نشت کند و تورم شکل بگیرد.

سیاهرگ‌های واریسی
سیاهرگ‌های واریسی رگ‌های بنفش رنگ قابل مشاهده زیر پوست هستند. این شرایط به واسطه گردش خون ضعیف که تورم و پیچش سیاهرگ‌های زیر پوست را موجب می‌شود، شکل می‌گیرد. سیاهرگ‌های واریسی همواره آسیب رسان نیستند، اما می‌توانند موجب خارش و درد شوند.

مو و ناخن‌های ضعیف
ضعف و شکنندگی مو و ناخن‌ها می‌تواند به واسطه کمبود جریان خون به اندام شکل بگیرند. اگر مو و ناخن‌های شما به راحتی می‌شکنند، ممکن است با گردش خون ضعیف مواجه باشید.

احساس فشردگی در سینه
آنژین صدری یکی از نشانه‌های اصلی گردش خون بد است که مانند فشردگی در قفسه سینه احساس می‌شود. این شرایط به واسطه نرسیدن خون کافی به قلب شکل می‌گیرد و نشانگر خوبی از گردش خون ضعیف است.

زخم‌های پا
یکی دیگر از نشانه‌های گردش خون ضعیف زخم‌های پا هستند که اطراف مچ و زانو ایجاد می‌شوند. این به واسطه جریان ناکافی خون به پا‌ها شکل می‌گیرد و ممکن است در این شرایط متوجه پوست دردناک و ملتهب پا‌ها شوید که خوب نمی‌شود.
 
وقتی کلیه‌ها عفونت می‌کند

با چند علامت معمول عفونت کلیه آشنا شوید.

تب و لرز
یکی از علائم معمول عفونت کلیه، تب و لرز است. دمای بدن ممکن است به ۳۷ درجه سانتی‌گراد و بالاتر برسد. بیمار ممکن است تا مدتی بعد از ایجاد عفونت، این تب و لرز را احساس نکند.در صورت درمان نشدن عفونت، شخص دچار تبی می‌شود که قطع نشده و برای مدتی ادامه می‌یابد بنابراین اگر بدون دلیل دچار تبی هستید که برطرف نمی‌شود بهتر است از نظر عفونت کلیه مورد بررسی قرار بگیرید.

خستگی
کاهش بنیه و توان جسمی از دیگر علائم عفونت کلیه است. این بیماری بر توانایی بدن در انجام فعالیت‌های روزمره تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود حتی فعالیت‌هایی که زیاد دشوار نیستند نیز غیرقابل تحمل به نظر برسند.


درد کلیه
یکی از عمده‌ترین علائمی که از وجود عفونت در کلیه خبر می‌دهد، احساس درد در قسمت فوقانی شکم در یک یا هردو سمت بدن است.این درد ممکن است در نواحی تناسلی همچنین زیر دنده‌ها در پشت یا دو طرف بدن نیز احساس شود. برخی بیماران نیز از درد قسمت پایین شکم که به سمت پشت حرکت می‌کند، شکایت می‌کنند.

نیاز مستمر به تخلیه مثانه
احساس نیاز ناگهانی و مستمر به رفتن دستشویی و احساس وجود ادرار در مثانه بلافاصله پس از تخلیه آن از علائم اولیه وجود عفونت در کلیه‌هاست. همچنین ادرار ممکن است تیره رنگ بوده و بوی ناخوشایندی داشته باشد.احساس درد خفیف و سنگین در قسمت پایین شکم نیز از دیگر علائم عفونت کلیه است.

حالت تهوع
حالت تهوع همراه با کاهش وزن و اشتها از علائم عفونت کلیه است که در نهایت به کمبود مواد مغذی بدن منجر می‌شود.بروز حالت تهوع با شروع عملکرد نادرست کلیه ایجاد می‌شود و نشانه عملکرد ناکارآمد کلیه‌ها در دفع مواد زاید از خون است.
 
این مکمل مغزتان را تقویت می‌کند
 
ویتامین ب۱۲ اساسا یک ماده مغذی برای تولید گلبول‌های قرمز خون و افزایش عملکرد عصبی است و کمبود آن باعث کاهش عملکرد شناختی و اختلال عملکرد اعصاب می‌شود. افرادی که رژیم غذایی شان شامل گوشت، شیر و دیگر فرآورده‌های لبنی است، میزان نیاز روزانه آن‌ها برطرف شده نیازی به مصرف مکمل ویتامینی ندارند:

مرغ: در هر ۸۵ گرم، ۰.۳ میکروگرم ویتامین ب. ۱۲ دارد. مرغ منبع خوبی از پروتئین نیز محسوب می‌شود.

بوقلمون: در هر ۸۵ گرم، ۰.۳ میکروگرم ویتامین ب. ۱۲ دارد. مصرف بوقلمون به دلیل وجود سلنیوم در آن، باعث افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.

ماهی تن: این نوع ماهی سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و ویتامین ب. ۱۲ است که باعث افزایش عملکرد مغز می‌شود. سعی کنید حداقل سه بار در هفته این ماهی را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

میگو: ۸۰ درصد از میزان نیاز روزانه شما به ویتامین ب. ۱۲ را تامین می‌کند. علاوه بر این، میگو سرشار از کولین است؛ ماده مغذی مرتبط با سلامت مغز و قلب. پروتئین موجود در آن به کاهش وزن موثر کمک می‌کند.

ماهی ساردین: سرشار از پروتئین و اسید داکوزاگزوائون برای رشد مغز جنین و افزایش قدرت شناختی بزرگسالان است. مصرف این ماهی ۲۰ درصد از میزان نیاز روزانه شما به ویتامین ب. ۱۲ را تامین می‌کند.


غلات و حبوبات: برخی از غلات و حبوبات با ویتامین ب۱۲ غنی شده اند و مصرف آن‌ها ۳۰ درصد از میزان نیاز روزانه به این ویتامین را تامین می‌کند.

شیر: یک فنجان از آن ۲۰ درصد از نیاز شما به ویتامین ب۱۲ را در روز تامنی می‌کند. برای جلوگیری از افزایش وزن، نوع کم چرب یا بدون چربی شیر را انتخاب کنید.

ماهی سالمون: همانند ماهی قزل آلا، سالمون نیز منبع غنی از پروتئین و اسید چرب امگا ۳ است. برای به حداکثر رساندن مزایای این ماهی، متخصصان توصیه می‌کنند که آن را در فر بپزید یا گریل کنید. ماهی سالمون در هر ۸۵ گرم، ۴.۸ میکروگرم ویتامین ب. ۱۲ دارد.

تخم مرغ: هر یک عدد تخم مرغ دارای ۰.۶ میکروگرم ویتامین ب. ۱۲ است. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین دی برای جذب و نگهداری کلسیم نیز محسوب می‌شود.

ماست: در هر ۸۵ گرم، ۱.۱ میکروگرم ویتامین ب. ۱۲ دارد و منبع خوبی از کلسیم، پروتئین و منیزیم نیز محسوب می‌شود. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که مصرف منظم ماست از بروز دیابت و فشار خون بالا پیشگیری می‌کند و به خاطر وجود پروبیوتیک‌ها در آن، به سیستم گوارشی بدن و افزایش عملکرد مغز نیز کمک می‌نماید.
 
شغل نامناسب چگونه به سلامتی صدمه می‌زند؟
 
کار کردن فواید زیادی دارد، از شکوفایی استعداد‌ها و نشاط روانی گرفته تا برخورداری از استقلال مالی و بسیاری مزایای دیگر. اما زمانی می‌توانید از این مزایا برخوردار شوید که شغل مناسبی داشته باشید. شغل نامناسب صدمات جدی‌ای به شما می‌زند؛ بنابراین باید از خطرات و تأثیرات شغل خود بر سلامت روحی و جسمی تان آگاه باشید. در ادامه می‌خواهیم ببینیم شغل نامناسب چگونه به سلامت ما صدمه می‌زند.

۱- شما را درگیر اضطراب مزمن می‌کند
اگر واقعا به شغل تان علاقه ندارید، هر روزی که سر کار می‌روید متحمل اضطراب ناشی از شاد نبودن می‌شوید. اضطراب طولانی مدت صدمات جدی زیادی به سلامتی شما وارد می‌کند. درگیری دائمی با رئیس خود یا نگرانی‌های ناشی از حجم کار، نواحی مربوط به اضطراب را در مغز فعال می‌کند. با فعال شدن این نواحی، هورمون‌هایی مثل کورتیزول و نورپینفرین درون خون و بعد در سرتاسر بدن شما جریان پیدا می‌کنند که به جسم و روح شما صدمه می‌زنند.

۲- سلامت قلب تان را به خطر می‌اندازد
هورمون‌های اضطراب باعث باریک شدن رگ‌های خونی می‌شوند که این مسأله منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود. همچنین این هورمون‌ها میزان گردش کلسترول درون رگ‌های خونی قلب را افزایش می‌دهند در نتیجه روند ابتلا به بیماری قلبی تصلب شرایین (سفت شدن عروق خونی) سرعت پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده است فشار‌های شغلی مثل اضطراب شغلی و طولانی بودن ساعت کار، به میزان ۱۰ تا ۴۰ درصد در افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی سرخرگ کرونری و وقوع سکته‌ی مغزی نقش دارد.

۳- سیستم ایمنی بدن تان را تضعیف می‌کند
هورمون‌های اضطراب تأثیر زیادی در توانایی بدن در مبارزه با بیماری‌ها دارند. این هورمون‌ها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند در نتیجه در برابر عفونت‌ها آسیب پذیر می‌شوید. در عین حال، این روز‌ها طراحی اغلب دفاتر کاری به گونه‌ای است که هیچ دیوار یا دیواره‌ای برای جدا کردن میز‌های کارکنان وجود ندارد و طبق تحقیقات همین مسأله شما را بیشتر در معرض میکروب‌ها قرار می‌دهد.هرمون‌های اضطراب همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن را دستخوش تغییر می‌کند به گونه‌ای که بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی خواهید شد مثل بیماری کرون (نوعی بیماری التهاب روده)، کولیت زخمی (نوعی بیماری التهاب روده)، آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و بیماری پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی).

۴- شما را درگیر درد‌های ناشی از پشت میزنشینی می‌کند
طبق تحقیقات دو سوم کارکنان اداری از درد کمر، گردن، کتف و مچ دست رنج می‌برند که ناشی از ویژگی‌های شغل‌های پشت میزی هستند، مثل نشستن طولانی مدت، خم شدن روی کیبورد و خیره شدن به مانیتور. بیشتر کارکنان عمده‌ی ساعات کاری خود را پشت میز می‌گذرانند، یعنی بخش قابل توجهی از عمر خود را نشسته سپری می‌کنند. این مسأله برای سلامتی بسیار مضر است، چون می‌تواند منجر به بالا رفتن وزن و سفت شدن عضلات شود.


۵- تأثیرات منفی آن تا ساعات غیر کاری تان ادامه پیدا می‌کند
اضطراب و افسردگی ناشی از کار بر دیگر جنبه‌های زندگی هم تأثیر منفی دارد. بعد از پایان ساعت کاری، نباید مسائل شغلی تان را از محل کار بیرون ببرید. بعضی افراد توانایی این کار را دارند، اما بعضی دیگر با وضعیت روانی بدی از محل کار خارج می‌شوند و این اضطراب را به دیگران هم منتقل می‌کنند.این مسأله محدود به جر و بحث با اعضای خانواده نمی‌شود. تصادفات رانندگی بعد از ساعات کاری هم می‌توانند ناشی از اضطراب شغلی باشند، چون شخص به قدری درگیر مسائل کاری خود است که توجهی به رانندگی اش ندارد.

۶- شما را منزوی می‌کند
افراط در کار می‌تواند شما را از بقیه‌ی امور زندگی تان باز دارد. افرادی که زمان زیادی را صرف شغل خود می‌کنند به تماشای تلویزیون اعتیاد پیدا می‌کنند و تنهایی را ترجیح می‌دهند. این افراد تغذیه و خواب مناسبی ندارند و در روابط عاطفی خود دچار مشکل می‌شوند. اعتیاد به کار که بیشتر از پنجاه ساعت کار در هفته تعریف شده است، به سلامت روانی صدمه می‌زند.

۷- می‌تواند باعث تضعیف حافظه‌ی شما می‌شود
اضطراب مزمن شغلی فقط بر روحیه و خلق و خو تأثیر نمی‌گذارد و به سلامت ذهنی شما هم صدمه می‌زند مثلاً تمرکز کردن برایتان دشوار می‌شود و نمی‌توانید به وضوح فکر کنید. این مسأله نه فقط روی کار‌ها و محاسبات فوری، بلکه در مجموع روی توانایی شما برای ارزیابی کل یک موقعیت تأثیر می‌گذارد. همچنین در اثر تولید دراز مدت هورمون‌های اضطراب در بدن ممکن است زودتر از زمان طبیعی دچار مشکلات حافظه شوید.

۸- آینده‌ی شما را به خطر می‌اندازد
تحقیقات نشان می‌دهد اضطراب مزمن شغلی در دهه‌های بیست و سی زندگی تان نه تنها زندگی حال شما را خراب می‌کند، بلکه می‌تواند به سلامتی شما در دهه‌های بعدی زندگی تان هم صدمه بزند.محققان پی برده اند کسانی که رضایت شغلی پایینی دارند دچار اختلالات خواب می‌شوند، افسردگی و اضطراب شدید را تجربه می‌کنند، از سلامتی عمومی کمتری برخوردارند، دائما سرما می‌خورند و در میانسالی کمر درد دارند. شدت گرفتن اضطراب و افسردگی می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی – عروقی و دیگر مشکلاتی شود که در سنین پیری آشکار خواهند شد.
 
بیماری خاموش که با دارو هم درمان نمی‌شود

کبد چرب معمولا در مراحل اولیه بدون علامت بوده و اکثر مبتلایان از بیماری خود آگاه نیستند. تنها در برخی افراد ممکن است احساس ناراحتی و درد مبهم در سمت راست و بالای شکم، احساس ضعف و خستگی وجود داشته باشد.کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم علوم پزشکی شیراز توضیح داد: کبد سالم معمولا دارای مقدار بسیار کمی چربی است. اما در بیماری کبد چرب، چربی بر روی کبد تجمع پیدا کرده و باعث التهاب کبد و آسیب به سلول‌های کبدی می‌شود که در مراحل پیشرفته می‌تواند منجر به سیروز و یا سرطان کبد شود.


دکتر "فاطمه دستغیب" گفت: کبد چرب معمولا در مراحل اولیه بدون علامت بوده و اکثر مبتلایان از بیماری خود آگاه نیستند. تنها در برخی افراد ممکن است احساس ناراحتی و درد مبهم در سمت راست و بالای شکم، احساس ضعف و خستگی وجود داشته باشد. اگرچه علت اصلی این بیماری مشخص نیست، ولی افراد مبتلا به چاقی مخصوصا چاقی دور شکم، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، کلسترون و تری گلیسرید خون بالا، مصرف دارو‌های خاص مانند کورتون‌ها یا برخی از دارو‌های شیمی درمانی، جراحی کیسه صفرا، کشیدن سیگار و سنین بالای ۵۰ سال بیشتر در معرض ریسک این بیماری هستند. همان طور که تعداد مبتلایان به چاقی، دیابت و چربی خون در دنیا رو به افزایش است تعداد مبتلایان به کبد چرب هم در حال افزایش است تا آنجا که تقریبا ۲۵ درصد مردم جهان به این بیماری مبتلا هستند و شایع‌ترین بیماری کبدی در کشور‌های پیشرفته محسوب می‌شود.این دکتر داروساز گفت: تاکنون دارویی برای درمان این بیماری شناخته نشده است. تنها ممکن است پزشکتان بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون، قند خون و چربی خون را درمان کند؛ یا دارو‌هایی که منجر به کبد چرب می‌شوند را قطع کند. اما در کنار آن اصلاح شیوه زندگی مانند کاهش تدریجی وزن، رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات، ورزش منظم و نکشیدن سیگار بهترین و موثرترین راه توصیه شده برای مبارزه با کبد چرب است.
 
فواید سالم ۵ میوه و سبزی نارنجی رنگ را فراموش نکنید

بتاکاروتن، عامل نارنجی شدن برخی میوه‌ها و سبزیجات، زمانی که وارد جریان خون می‌شود، به ویتامین آ. تبدیل شده و به محافظت از بدن در برابر سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت کرده و از چشم‌ها محافظت می کند.برای اطمینان از جذب ویتامین آ، سبزیجات نارنجی خود را با مقدار کمی چربی تصفیه نشده سالم مانند کره ارگانیک یا روغن زیتون یا روغن نارگیل تصفیه نشده مصرف کنید و شاهد ۵ خاصیت بهداشتی آن‌ها در بدن باشید:
 
افزایش سلامت قلب: به همراه غذا چند عدد هویج خام مصرف کنید و از میزان آلفا و بتاکاروتن موجود در آن بهره ببرید. این آنتی اکسیدان‌ها با آسیب‌هایی که از طریق اکسیژن به بدن وارد می‌شود مبارزه می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده اند میزان بالای این عناصر باعث کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین ب۶ موجود در این سبزیجات باعث می‌شود که سیستم دفاعی بدن پادتن‌های بیشتری تولید کند که با بیماری‌ها مقابله می‌کند. سیب‌زمینی شیرین پخته شده ۲۵ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین ب۶ را تامین می‌کند.


مبارزه با سرطان سینه: اسید رتینوئیک یک ماده مشتق شده از ویتامین آ. است که در سیب زمینی و هویج به وفور یافت می‌شود. تحقیقات انجام شده محققان آمریکایی نشان می‌دهد که اسید رتینوئیک به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می‌کند.

منابع سرشار از بتاکاروتن: بتاکاروتن موجود در سبزیجات تیره رنگ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و منجر به تقویت سیستم بینایی می‌شود. زمانی که برخی از سبزیجات با اندکی روغن تصفیه نشده سرخ می‌شوند میزان بتاکاروتن آن‌ها چند برابر می‌شود. در واقع هویج تفت داده شده در اندکی روغن حاوی ۶۳ درصد و کدو تنبل تفت داده شده حاوی ۵۳ درصد بتاکاروتن است.

محافظت از سلامت چشم ها: کدو تنبل و هویج سرشار از لوتئین و زیگزانتین هستند؛ رنگدانه‌های گیاهی که به جلوگیری از ابتلا به آب مروارید کمک می‌کنند. تحقیقان انجام شده ثابت کرده اند که کسانی که این رنگدانه‌ها را به میزان بیش از ۶ میکروگرم در روز مصرف می‌کنند، با کاهش خطر ۱۸ درصدی ابتلا به آب مروارید مواجه هستند و آنهم در مقایسه با کسانی که میزان دریافت این دو رنگدانه در آن‌ها کمتر از ۱ میکروگرم در روز است.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *