صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حاشیه سودی که آب رفت/صنایع پایین دستی بی‌تاثیر از تغییرات پتروشیمی‌ها

۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸:۴۶
کد خبر: ۴۵۶۷۱۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
با تغییر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها کارشناسان بازار معتقدند به دلیل برداشته شدن سقف معاملاتی از بورس تغییری در قیمت محصولات برای صنایع پایین دستی نخواهیم داشت و تنها سود واحدی‌های پتروشیمی کاهش می‌یابد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نرخ خوراک یکی از حاشیه‌های پررنگ پتروشیمی‌ها است که همواره بر سر آن صحبت‌ها و نظرات فراوانی در برهه‌های زمانی مختلف مطرح می‌شود.
 
پتروشیمی‌ها در ابتدا متعهد شده بودند در قبال دریافت خوراک با ارز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان ارز خود را به قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به سامانه نیما اختصاص دهند، که این امر از همان ابتدا مخالفانی داشت.
 
کاهش قیمت خوراک صدای دلسوزان اقتصادی را بالا برد که این رانت برای واحد‌های تولیدی پتروشیمی به حساب می‌آید و در طرف مقابل، تولیدکنندگان پتروشیمی آن را دلیلی برای کاهش هزینه‌ها و رقابت پذیری محصولاتشان در بازار‌های بین المللی می‌دانستند.

پس از گذشت مدت زمانی و با تغییر سیاست‌های ارزی کشور، پتروشیمی‌ها موظف شدند ارز خود را با رقم حدود ۸۹ هزار و ۹۵۱ ریال به فروش برسانند، این در شرایطی است که همچنان نرخ خوراک خود را به قیمت قبل دریافت می‌کردند.
 
اظهارات و انتقاد‌های مطرح شده به این بخش شدت گرفت تا جایی که احتمال افزایش نرخ خوراک مطرح شد، گفتنی است آخرین صورت حساب صادره خوراک گاز و خوراک اتان مربوط به ابتدای فصل تابستان بود.
 
در نهایت هیئت وزیران در جدیدترین جلسه خود در روز‌های ابتدایی هفته با تغییر قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، نحوه محاسبه گاز طبیعی خوراک تحویلی به واحد‌های پتروشیمی داخلی را در هر ماه برابر با متوسط نرخ معاملاتی ارز در سامانه نیما اعلام کرد.
 
با تغییر قیمت خوراک پتروشیمی‌ها می‌توان انتظار داشت، قیمت فروش محصولات نیز تغییر کند که این مسئله نوساناتی در بازار می‌تواند به دنبال داشته باشد.
 
عباس علی اسلامی رئیس هئیت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، گاز و پتروشیمی ایران در گفت‌وگو با در خصوص تاثیر تغییر قیمت‌ها گفت: یارانه لحاظ شده بر روی قیمت خوراک، منافع بیشتری را برای پتروشیمی‌ها به دنبال داشت که با تغییر قیمت آن به نرخ ارز نیمایی شرایط به نفع دولت خواهد شد.
 
وی افزود: آنچه مشخص است سود پتروشیمی‌ها به دلیل قیمت تمام شده کاهش می‌یابد، اما با آزاد بودن عرضه و تقاضا بازار، خود به تعادل می‌رسد.
 
رئیس هئیت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، گاز و پتروشیمی ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه سقف معاملات از بازار بورس برداشته شده، شاهد تغییری در قیمت محصولات برای صنایع پایین دستی نخواهیم بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *