صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس سازمان بازرسی: فعالان اقتصادی مانع تراشی دستگاه‌های اجرایی را به سازمان اعلام کنند/ ارسال 621 نامه و گزارش در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴:۲۹
کد خبر: ۴۵۶۶۴۵۳
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به کارآفرینان و تولیدکنندگان گفت: جرم، سوءجریان و مانع تراشی دستگاه‌های اجرایی را جهت اقدام و ورود به دفتر حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی این سازمان اعلام کنند.

خبرگزاری میزان - خدائیان در نشستی میزبان اعضای انجمن مدیریت جهادی کشور و تعدادی از تولیدکنندگان و کارآفرینان بود و در این نشست 3 ساعته تعدادی از تولیدکنندگان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور پس از شنیدن اظهارات اعضای این انجمن و جمعی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و با تاکید بر لزوم اجرای خصوصی سازی بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی به منظور داشتن یک اقتصاد پایدار، تصریح کرد: تمام صاحب نظران در اداره امور حکومت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دولت، تولید کننده خوبی نیست بلکه باید با پای کار آمدن بخش خصوصی، دولت سیاستگذاری و نظارت را مورد توجه قرار دهد.

وی اعتماد به بخش خصوصی را از جمله ملزومات اجرای خصوصی سازی و حمایت از تولید و اشتغال عنوان کرد و گفت: برای عبور از مشکلات فعلی و بهبود شرایط اقتصادی، اعتماد واقعی به بخش خصوصی باید در دستور کار قرار گیرد.

خدائیان توانمندسازی بخش خصوصی را نیز مورد توجه قرار داد و با تاکید بر اینکه تسهیلات باید مولد باشد، افزود: تسهیلات باید به اموراتی که در تولید نقش دارد تخصیص یابد نه در واسطه گری و سوداگری که افزایش نقدینگی و تورم را به همراه دارد.

این عضو شورای عالی قوه قضاییه با بیان اینکه باید به بخش خصوصی کمک کرد، افزود: بخش خصوصی نیاز به سرمایه در گردش و در مواردی تامین ارز برای خرید ماشین آلات دارد.

رئیس سازمان بازرسی مقوله امنیت سرمایه گذاری را مورد توجه قرار داد و با تاکید بر اینکه باید کارشناسی‌های لازم و دقیق قبل از صدورمجوزها انجام شود، افزود: گاهی با مواردی از سرمایه گذاری یا واگذاری مواجه می‌شویم که در آن مجوزها از مراجع مربوطه اخذ شده؛ اما بعد از مدتی و بخصوص پس از طرح موضوع در فضای مجازی همان دستگاه‌هایی که با موافقت آن‌ها این سرمایه گذاری صورت گرفته از نظریات خود عدول کرده و سرمایه گذار را تنها می‌گذارند که با این روند سرمایه گذاران جرات سرمایه گذاری را از دست خواهند داد.

وی ادامه داد: روند واگذاری‌ها در سال‌های گذشته موفقیت آمیز نبوده است؛ زیرا یا واگذاری‌ها به بخش خصوصی به مفهوم واقعی صورت نگرفته است و بیشتر به عنوان رد دیون به خصولتی‌ها واگذار شده است یا به تولیدکننده اصلی واگذار نشده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با رد این نظریه که هرچه در واگذاری‌ها قیمت فروش بالاتر باشد به نفع دولت است، تصریح کرد: اگر دولت با بررسی همه جانبه، یک واحد تولیدی را رایگان و یا با قیمت کمتر به متخصصان خبره و کار بلد و کننده کار واگذار کند بنحویکه شخص خریدار با توسعه آن بنگاه اقتصادی اشتغال ایجاد کرده و تولید را افزایش دهد و دولت هم مالیات خود را اخذ کند؛ قطعا جامعه از برکات این اقدام منتفع می شود درحالیکه دیده می شود برخی واگذاری ها منجر به تعطیلی واحد تولیدی شده‌ است.

خدائیان با اشاره به پیگیری‌های سازمان بازرسی برای ایجاد شفافیت، از تشکیل دبیرخانه دائمی این موضوع خبر داد و اقدامات این سازمان در حوزه نظارت بر فرآیند مجوزهای الکترونیکی کسب و کار را تشریح کرد.

وی گفت: در این رابطه ده‌ها جلسه با وزارت اقتصاد، هیئت مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کمیته تخصصی ذیل آن برگزار و ضمن هشدار به مراکز متولی، تعدادی از مدیران به دلیل استنکاف از اجرای قانون به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه طبق تاکیدات ریاست قوه قضاییه سازمان بازرسی همه تلاش خود را بر رفع موانع تولید به کار می‌برد، به تشکیل کارگروه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و صیانت از نخبگان در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری و دستورات ریاست قوه قضاییه از روزهای ابتدای سال 1401 اشاره کرد.

خدائیان از جمله اقدامات اثربخش سازمان بازرسی در این حوزه را لغو مناقصه 62 میلیاردی با یک شرکت خارجی با هدف حمایت از شرکت‌های دانش بنیان داخلی عنوان و به بازدید از اکثر شرکت‌های دانش بنیان کشور از سوی رئیس، معاونان و بازرسان این سازمان اشاره کرد.

رئیس سازمان بازرسی همچنین به ورود این سازمان به موضوع حق بیمه قرارداد شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و تاکید کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته سازمان تامین اجتماعی به اعمال معافیت‌های قانونی برای شرکت‌های دانش بنیان مکلف شده است.

تدوین 35 برنامه نظارت و بازرسی، برگزاری 301 جلسه کارگروه ملی و استانی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و صیانت از نخبگان، احصاء قوانین محوری و تکالیف دستگاه‌های اجرایی، استقرار هیئت بازرسی در دستگاه‌های اجرایی و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، ارسال 621 نامه و گزارش هشداری، انجام 350 بازدید میدانی از پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری و شرکت‌های دانش بنیان و رسیدگی به شکایات واصله به سازمان بازرسی از جمله اقدامات این سازمان در حوزه حمایت از شرکت دانش بنیان است که خدائیان به آن‌ها اشاره کرد.

وی با بیان اینکه درب دفتر حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی سازمان بازرسی به روی تولیدکنندگان و کارآفرینان باز است، تصریح کرد: این سازمان 381 پرونده بازرسی در راستای پشتیبانی از تولید تشکیل داده و 2 هزار و 629 مورد مشارکت در جلسات مجامع تصمیم گیر پیرامون این موضوع داشته است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به بازدید بازرسان از واحدهای تولیدی مشکل دار اشاره کرد و گفت که با پیگیری‌های صورت گرفته موانع و مشکلات تعداد زیادی از این واحدها رفع شده است.

وی با اشاره به نقش موثر سازمان بازرسی در سالم سازی اداره‌ها و با تاکید بر اینکه مدیری که اقدامات خود رادر چارچوب قانون انجام می‌دهد نباید ترسی از نظارت و بازرسی داشته باشد، افزود: سازمان بازرسی به دنبال شناسایی ایرادات و رفع آن‌ها است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خطاب به همه کارآفرینان و تولیدکنندگان تاکید کرد که جرم، سوءجریان و مانع تراشی دستگاه‌های اجرایی را به دفتر حمایت از سرمایه گذاری و تولید ملی این سازمان اعلام نمایند تا به ورود به موقع نسبت به رفع آن اقدام شود.

وی به فعالان اقتصادی تاکید کرد که با معرفی دستگاه‌هایی که مشکلاتی را در مسیر تولیدکنندگان قرار می‌دهند، این سازمان را در تعریف و پیش بینی برنامه‌های نظارت و بازرسی و تمرکز بر این موضوعات یاری کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشوردر پاسخ به مطالبه یکی از تولیدکنندگان مبنی بر اینکه در جایی که دولت خطا و تولید کننده ضرر می‌کند، وارد شوید از تشکیل پرونده‌هایی در سازمان بازرسی درراستای برخورد با ترک فعل‌ها در حوزه حمایت از تولید خبر داد.

خدائیان با استقبال از پیشنهادهای سردار سپهر رئیس انجمن مدیریت جهادی مبنی بر تشکیل هیئت اندیشه ورزی مشترک میان سازمان بازرسی و فعالان اقتصادی و تعریف بسته حمایتی برای حمایت از تولید تصریح کرد: موضوعات فوق در دست بررسی سازمان بازرسی قرار خواهد گرفت.

محمدباقرالفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه نیز در این نشست به نقش موثر بخش خصوصی در تغییر نگاه‌های حاکمیتی به اقتصاد اشاره و تاکید کرد که کمیته‌های علمی و گروه‌های پژوهشی در این زمینه ایجاد شود.

بیشتر بخوانید:

ورود سازمان بازرسی به واگذاری بلوک ۱۲ درصدی شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *