صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"آلوئه ورا" جایگزین خشخاش در افغانستان

۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵:۰۲
کد خبر: ۴۵۶۵۸۵
وزیر کشاورزی افغانستان در راستای سیاست های ملی خود برای مقابله با کشت گیاه خشخاش به عنوان پایه تولید مواد مخدر اعلام کرد که «آلوئه ورا» را نیز پس از تحقیقات برای جایگزینی با خشخاش در فهرست پیشنهادات کشت جایگزین به کشاورزان معرفی کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، نصیر احمد درانی روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی خود در کابل پایتخت این کشور گفت که این گیاه علاوه بر موارد استفاده در داروها و محصولات آرایشی و بهداشتی نیاز کمی به آب دارد و با توجه به تغییرات اقلیمی در افغانستان و کاهش بارش ها می تواند یکی از گیاهان مناسب برای جایگزینی خشخاش با تضمین درآمد برای کشاورزان باشد.

دولت افغانستان پیش از این نیز تلاش هایی برای ترویج کشت جایگزین برای خشخاش کرده بود که در گذشته «زعفران»، «نارنج » به خاطر کاربرد گل هایشان درصنعت عطر سازی ، «گل محمدی» بابت گلاب گیری و ایجاد نخلستان را نیز پیشنهاد داده بود که جز زعفران که تا حدی جایگاه خود را در چرخه اقتصاد کشاورزان باز کرده است باقی گونه ها رونق نگرفت، زیرا هنوز هیچ محصولی توان رقابت اقتصادی با کشت خشخاش ندارد.
زعفران در بازار جهانی رشد تقاضا داشته و کشش بازار ترغیب کننده کشاورزان است و در سال زراعی گذشته مقدار تولید این محصول در افغانستان بیش از 10 تن اعلام شد.

دارنی در نشست خبری خود افزود که گیاه آلوئه ورا یک گیاه ساقه ای طبی است که فرآورده های آن برای کرم های زیبایی و پوست، درمان بیماری های گوارشی و دفع سموم کار برد دارد.
وی گفت که تاکنون این گیاه برای یک دوره آزمایشی در استان های «بادغیس»، «فراه» و «ننگرهار» کشت شده که

نتایج آن مثبت بود و قراردادهایی نیز برای خرید محصولات امضا شده است اما او به میزان درآمد و هزینه های کاشت ، داشت و برداشت آن به نسبت بازار اشاره ای نکرد.
وزیر کشاورزی افغانستان گفت که در استان های فراه و بادغیس مردم از کشت این گیاه به عنوان کشت بدیل استقبال کردند و امسال در این استان ها کشت خشخاش به صفر رسیده است.

درانی دیروز با اتحادیه کشاورزان افغانستان قرارداد کشت و توسعه آلوئه ورا را به ارزش 192 میلیون افغانی معادل تقریبی دو میلیون و 560 دلار را امضا کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *