انجام تمام مراحل کشت گل و گیاه در کشور/ درخواست گل کاران برای رفع موانع صادرات
اکبر شاهرخی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص شرایط فعلی بازار گل و گیاه گفت: گل فروشان همه ساله در ماههای محرم و صفر به صورت محدود و به صورت خرد فروش دارند به همین دلیل گل کارارن به تعداد محدود گل میکارند تا محصولات دور ریخته نشود.
وی با بیان اینکه تولید گل و گیاه در تمام طول سال کفاف بازارهای داخلی را میدهد، تصریح کرد: حتی کشاورزان توانایی این را دارند که بیش از این میزان نیز در طول سال کشت کنند، ولی متاسفانه به دلیل موانع بزرگی که در امر صادرات برای گل کاران وجود دارد آنها همیشه از کاشت بیش از نیاز بازار خودداری میکنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل وگیاه ادامه داد: تمامی گل کاران و فروشندگان از مسئولین در خواست تسهیل در امر صادرات محصولات گل و گیاه دارند، زیرا توانایی کشت بالا وجود دارد و از طرفی بازارهای جهانی تمایل به خرید محصولات ایرانی دارند.
شاهرخی با بیان اینکه هزینههای کشت بالاست، افزود: یکی از مشکلات دیگری که گل کاران با آن روبرو هستند استهلاک بالای کشت گل وگیاه در کشو است، این به دلیل بالا بودن نرخ اجاره زمینها و مغازهها برای کشت و فروش محصول و همچنین مالیات بالایی است که این افراد مجبور به پرداخت آنها هستند.
وی با بیان اینکه واردات را در کشور کساد دانست و گفت: واردات گل و گیاه به دلیل افزایش نرخ ارز بسیار ناچیز شده و خریداران حاضر به پرداخت هزینههای بالا برای خرید گل نبوده و این تجارت برای وارد کنندگان صرفه اقتصادی ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه در مورد مراحل کشت گل و گیاه درکشور گفت: در صنعت گل وگیاه برای کشت محصول از دانش و توانایی کافی برخوردار نیستیم و در بعضی از مراحل، این نبود ناتوانی باعث میشود تا روی به دانش دیگر کشورها آورده و با صرف هزینههای کلان، پیاز گل یا ریشه گل را وارد کنیم.
شاهرخی ادامه داد: برای رسیدن به خودکفایی کامل در صنعت گل و گیاه نیاز داریم افراد داوطلب را برای آموزش مراحل کشت به کشورهای مختلف بفرستیم تا از دانش دیگر کشورها در این صنعت بهره ببریم که این امر باعث کاهش قیمتها و از طرفی افزایش صادرات میشود.