صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اروپا در نهایت برای مقابله تحریم‌های آمریکا علیه ایران به پا خاست؛ آیا دلار خلع سلاح می‌شود؟

۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۶۱۷۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
پایگاه «آسیا تایمز» ضمن اشاره به سازوکار پیشنهادی ویژه اتحادیه اروپا (اس‌پی‌وی) برای ادامه تجارت با ایران نوشت که این اقدام به معنای تلاش بروکسل برای تثبیت خود به عنوان یک بازیگر جدی ژئوپولیتیک است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه «آسیا تایمز» در گزارشی ضمن اشاره به سازوکار پیشنهادی ویژه اتحادیه اروپا (اس‌پی‌وی) برای ادامه تجارت با ایران نوشت که این اقدام به معنای تلاش بروکسل برای تثبیت خود به عنوان یک بازیگر جدی ژئوپولیتیک است.

وزرای خارجه کشور‌های ۱+۴ به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه هفته گذشته در نیویورک نشستی را با حضور وزیر امور خارجه ایران برگزار کردند که در پایان این نشست بیانیه‌ای در حمایت از برجام و همچنین تداوم صادرات نفت ایران و همچنین تضمین مکانیسم‌های پرداخت با ایران صادر شد.

«فدریکا موگرینی» در پی این نشست و در جمع خبرنگاران از سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای ادامه تجارت با ایران خبر داد.

آسیا تایمز در این رابطه می‌نویسد: «اس‌پی‌وی» (سازوکار ویژه اتحادیه اروپا) برای تجارت با ایران می‌تواند تا پیش از آغاز مرحله دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اوایل ماه نوامبر اجرایی شود. این ابتکار عمل به تنهایی نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا در تلاش است تا خود را به عنوان یک بازیگر جدی ژئوپولیتیک تثبیت کند، آشکارا در برابر آمریکا بایستد و اساسا کمپینی که از سوی کاخ سفید، سیا و وزارت خارجه آمریکا علیه ایران راه‌اندازی شده را خنثی کند.

این گزارش می‎گوید: نیازی به یادآوری نیست که برجام یک توافق چندجانبه تأیید شده از سوی سازمان ملل است که پس از سال‌ها مذاکرات دشوار به دست آمده است. چین، روسیه و ۳ کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان همواره مصمم به حفظ توافق هسته‌ای بوده و از ایران در زمینه انرژی هسته‌ای غیرنظامی پشتیبانی کرده‌اند.

این پایگاه در ادامه می‌نویسد: اگرچه چند ماه طول کشید اما در نهایت ۳ کشور اروپایی به مطلبی که چین و روسیه از قبل به آن آگاه بودند پی بردند؛ هرگونه مراوده تجاری با ایران- که در راستای منافع تمامی طرف‌ها است- باید دلار آمریکا را کنار بگذارد.

آسیا تایمز می‎گوید: بنابراین در حال حاضر ما در وضعیتی قرار داریم که ۳ کشور اروپایی مکانیسم مالی چند ملیتی تحت حمایت دولت‌ها را ایجاد می‌کنند تا به شرکت‌های اروپایی در انجام مراودات تجاری با ایران با استفاده از یورو کمک کند و بنابراین از کانال‌هایی اجرایی آمریکا دور بماند.

این پایگاه ادامه می‌دهد: به موازات این کشورها، چین و روسیه را داریم که تجارت با ایران را از طریق یوان و روبل انجام می‌دهند. معامله‌گران انرژی می‌دانند که روسیه و چین به عنوان اعضای گروه «بریکس» به تجارت نفت و گاز با تهران ادامه می‌دهند، اگرچه هند به عنوان یکی دیگر از اعضای بریکس تحت فشار آمریکا قرار دارد.

آسیا تایمز می‎افزاید: اس‌پی‌وی این امکان را فراهم می‌کند که ایران ۴۰ درصد از صادرات نفت خود که به بازار‌های اروپایی فرستاده می‌شود را حفظ کند و همچنین اجازه سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی اروپا در زیرساخت‌های ایران را می‌دهد. اس‌پی‌وی علاوه بر این راه فراری برای مشتریان نفت ایران مانند هند را فراهم می‌کند که از تحریم‌های آمریکا واهمه دارند.

این پایگاه نوشته است: در مسیری مشابه، اس‌پی‌وی راهکار‌هایی را در اختیار روسیه و چین قرار می‌دهد. مهمتر از همه سازوکار اس‌پی‌وی شبکه سوئیفت‌های مالی بروکسل که دخالت آمریکا را فراهم می‌کند کنار می‌گذارد. اس‌پی‌وی ممکن است به سازوکار ترجیحی پسا-سوئیفت تبدیل شود که حتی امکان مراودات فرا مرزی بیشتری در سراسر اوراسیا را فراهم می‌کند.

آیا دلار خلع سلاح می‌شود؟

آسیا تایمز در بخش دیگری می‎نویسد: دیپلمات‌های اتحادیه اروپا حالتی از احساس تنفر مطلق نسبت به دولت آمریکا در بروکسل را برای آسیا تایمز گزارش داده‌اند؛ یک دیپلمات این احساس تنفر را اینگونه بیان می‌کند؛ما از این پس هیچ‌گونه دخالت اضافی فرامنطقه‌ای را نخواهیم پذیرفت، برجام نخستین موفقیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود و ما سخت برای آن تلاش کردیم و مصمم هستیم که این توافق تحت هیچ شرایطی به چالش کشیده نمی‌شود.

این پایگاه همچنین می‎افزاید: از سوی دیگر «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا که شخصیت محبوبی در بروکسل نیست به دنبال اعمال فشار حداکثری علیه ایران است و در حال تهدید اتحادیه اروپا در صورت اجرایی شدن اس‌پی‌وی است.

آسیا تایمز در ادامه می‌نویسد: برای بروکسل حفظ برجام امری صحیح است و این امر ارتباط مستقیم با نهاد‌های بروکسل دارد که همواره تحت فشار قرار دارند و اگر آن‌ها با مانعی روبه‌رو شوند یک فاجعه بالقوه در انتخابات پارلمانی پیش روی اروپا در سال ۲۰۱۹ قطعی خواهد بود.

پایگاه آسیا تایمز در پایان می‎نویسد: این بازی زمانی پیچیدگی خود را آشکار کرد که ما ایران را به عنوان شتاب دهنده تقابل اتحادیه اروپا با آمریکا و نزدیکتر شدن آن به چین و روسیه در نظر گرفتیم.

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *