صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند دستگاه خودرو در بورس کالا عرضه شد؟

۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۹:۰۳
کد خبر: ۴۵۶۱۵۶۲
آمارها نشان می‌دهد از ابتدای امسال تاکنون 13 هزار و 766 دستگاه خودرو در بورس‌کالا فروخته شده است.

خبرگزای میزان _ روزنامه همشهری نوشت: از ابتدای امسال تاکنون 13هزار و 766 دستگاه خودرو در بورس‌کالا فروخته شده است. محاسبات نشان می‌دهد حجم تقاضا برای خرید خودرو 3 برابر عرضه بوده است.

با این حال، تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد قرار است ظرف روزهای آینده تا 70هزار خودرو جدید در بورس‌کالا عرضه شود، علاوه بر این، قرار است خودروهای وارداتی نیز در بورس‌کالا پذیرفته و عرضه شوند.

طبق تخمین‌های اولیه دست‌کم 30 هزار دستگاه خودروی خارجی در این فرایند وارد و عرضه خواهد شد. برآورد می‌شود فقط حجم فروش خودروهای داخلی در بورس‌کالا تا پایان امسال از مرز 100هزار دستگاه فراتر رود.

مشکلات ناشی از قیمت‌گذاری دستوری که به زیان 125هزار میلیارد تومانی شرکت‌های خودروساز منجر شد، دولت را بر آن داشت تا زمینه را برای عرضه خودروها در بورس‌کالا فراهم کند.

چه میزان خودرو در بورس عرضه شد؟

از ابتدای امسال تاکنون 15هزار دستگاه خودرو در بورس‌کالا عرضه شده که 12هزار و 656 دستگاه از این تعداد خودروهای سواری بوده است. از مجموع کل خودروهای عرضه‌شده 13هزار و 766دستگاه فروخته شده که 12هزار و 317 دستگاه از این تعداد خودروهای سواری بوده است.

ارزش کل خودروهای فروخته‌شده در بورس‌کالا از ابتدای امسال تاکنون 9هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان 7هزار و 600میلیارد تومان به ‌خودروهای سواری مربوط است.

جدول‌های عرضه و تقاضا نشان می‌دهد حجم تقاضاهای ثبت‌شده برای خودروهای عرضه‌شده در بورس‌کالا 47 هزار و‌ 151درخواست بوده، یعنی حجم تقاضا 3برابر خودروهای عرضه‌شده در بورس‌کالا بوده است.

عرضه‌های جدید در راه است؟

در ابتدای هفته جاری مسئولان وزارت صنعت و بورس‌کالا با برگزاری یک نشست و با توافقی 6بندی تصمیم گرفتند حجم عرضه خودروها را در بورس افزایش دهند تا در نتیجه بالا‌بودن تقاضا قیمت‌ها بیش از حد رشد نکند. طبق تصمیم وزارت صنعت قرار است از این پس شرکت‌های خودرو‌سازی‌ داخلی در هر نوبت دست‌کم 2هزار خودرو و خودرو‌سازان بخش خصوصی دست‌کم 500خودرو عرضه کنند تا سطح عرضه و تقاضا متعادل شود.

با توجه به هدف‌گذاری عرضه 70هزار خودرو داخلی در بورس‌کالا، خبرهای غیر رسمی حاکی است از هفته آینده قرار است ایران خودرو به‌طور مستمر هر هفته 2000 خودرو را که احتمالا بخش عمده آن تارا و پژو207 است، در بورس‌کالا عرضه کند.

در هفته جاری هم 2 هزار خودروی شاهین سایپا و 2هزار خودروی هایما در بورس‌کالا عرضه می‌شود. با توجه به دورخیز وزارت صنعت برای پذیرش خودروهای وارداتی در بورس، از قرار معلوم هفته‌های توفانی عرضه خودرو، در بورس‌کالا در پیش است.


ورود نخستین خودروهای وارداتی از هفته آینده

همگام با برنامه افزایش عرضه خودروهای داخلی در بورس‌کالا، مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صنعت، گفت نخستین محموله خودرو‌های وارداتی تا پایان این هفته یا هفته آینده وارد گمرک خواهند شد، همزمان فرایند پذیرش این خودروها نیز در بورس‌کالا آغاز می‌شود.

عبدالله توکلی لاهیجانی توضیح داد: برنامه داریم تا امکان پیش‌فروش و سایر فروش‌های متنوع خودروسازان هم در بورس فراهم شود تا همه عرضه خودروسازان در بورس تجمیع شود. تلاش ما این بوده که سازوکار حاکم در سامانه یکپارچه خرید خودرو را از طریق بورس‌کالا عملیاتی کنیم.

او ادامه داد: پیرو مذاکرات متعدد با بورس‌کالا، به‌دنبال عرضه نظام‌مند خودرو در بورس هستیم. مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صنعت با بیان اینکه یکی از مواردی که در تعامل با بورس‌کالا مصوب شده، میزان عرضه خودرو در بورس است، اضافه کرد: کف عرضه را برای خودروسازان بزرگ ۲‌هزار دستگاه و برای خودروسازان کوچک ۵۰۰‌دستگاه در هر مرحله قرار داده‌ایم؛ البته این فقط کف عرضه است و اصل بر آن است که همه تولیدات خودروسازان در بورس عرضه شود.

او تأکید کرد: در هفته‌های گذشته به‌طور مثال شاهد عرضه فقط ۲۶‌ دستگاه از یک مدل خودرو در بورس‌کالا بودیم که متعاقب آن رقابتی عجیب و غریب بین مشتریان به‌وجود آمد و قیمت‌ها افزایش یافت که این مسئله سیگنالی منفی به بازار می‌داد، اما اکنون و با مشخص‌شدن کف عرضه در بورس به‌دنبال آن هستیم که شاهد معضل عرضه قطره‌چکانی خودروسازان نباشیم.

لاهیجانی ادامه داد: مزیت دیگری که بورس‌کالا دارد، بلوکه‌شدن مبلغ پیش‌دریافت خرید خودرو در حساب خود خریداران است؛ به این معنا که خریداران باید قبل از ثبت سفارش خودرو در بورس به افتتاح حساب وکالتی اقدام کنند و تا آغاز معاملات، مبلغ پیش‌دریافت در حساب خریداران بلوکه می‌شود تا اگر کسی موفق به خرید شد، این مبلغ به‌حساب بورس‌کالا واریز شود.

به این ترتیب بخشی از تقاضاهای کاذب و سوداگرانه جلوگیری خواهد شد. او افزود: همچنین با دریافت فهرست خریداران خودرو از خودروسازان و تحویل آن به بورس‌کالا، از فروش خودرو به متقاضیانی که از سال‌۹۸ تاکنون خودرو خریده‌اند، جلوگیری خواهد شد

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *