صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دبیر علمی هفتمین همایش سراسری طب و قضا: محورهای طب و قضا از مسائل مبتلا به مجموعه قضایی و پزشکی قانونی است

۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴:۰۵
کد خبر: ۴۵۶۰۷۷۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
برگزاری سلسله همایش های طب و قضا در سازمان پزشکی قانونی کشور، آغاز شد.

خبرگزاری میزان - برگزاری سلسله همایش های طب و قضا با هدف بررسی و رفع ابهام و شبهات در برخی از موضوعات چالش برانگیز موجود در مباحث حقوقی و قضایی و پزشکی قانونی و نیز ارتقای تعامل میان قضات، حقوق دانان و پزشکان قانونی، از سال 1386 در کشور آغاز شد و با توجه به نتایج و دستاوردهای آن مقرر شد هر دو سال یکبار با محوریت سازمان پزشکی قانونی کشور و با مشارکت پزشکان قانونی، قضات، حقوقدانان و ... برگزار شود.

بر همین اساس تا کنون شش دوره از این همایش‌های سراسری به فاصله هر دو سال یکبار در کشور برگزار شده (تهران: 1386، اصفهان: 1388، شیراز:1390، مشهد: 1392، ساری: 1394 و قم: 1396) اما هفتمین دوره از این همایش‌ها که بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته باید در اواخر سال 1398 برگزار می شد به دلیل شیوع کرونا در کشور و اعمال محدودیت‌های شدید و تعطیلی برنامه‌‎ها، جلسات و نشست‌های گروهی، چندین نوبت به تعویق افتاد تا آنکه با کاهش شدت این بیماری و عادی شدن شرایط و از سرگیری روند معمول برنامه ها، برنامه ریزی‌های علمی و اجرایی برای برپایی این همایش از سال گذشته آغاز شد. به دنبال برگزاری نشست‌های تخصصی برای تعیین محورهای همایش، سرانجام در اوایل سال جاری محورها و زیرمحورهای همایش هفتم نهایی و اعلام شد. پس از آن کمیته‌های تخصصی طب و قضا در استان‌ها با حضور قضات، پزشکان قانونی، حقوقدانان و کارشناسان فقهی و با محوریت ادارات کل پزشکی قانونی کار خود را آغاز کردند تا هر یک از محورهای همایش را بررسی و جمع بندی نهایی خود را در همایش ارائه دهند.

نتایج مباحث همایش در قالب نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه ارسال می‌شود

قره داغی دبیر علمی هفتمین همایش سراسری طب و قضا در خصوص برگزاری همایش هفتم وتعیین محورها و برنامه‌های همایش گفت: محورهای همایش طب و قضا عمدتا از موارد دارای ابهام و چالش برانگیز و مسائلی انتخاب می‌شوند که مبتلا به مجموعه قضایی و پزشکی قانونی است و در ارائه خدمت برای مردم مشکل ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه این محورها با همفکری کارشناسان شاغل در بخش‌های صفی، مدیران و اعضای هیات علمی سازمان انتخاب می‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه همکاران شاغل در بخش‌های صفی به طور مستقیم با مردم و پرونده‌های ارجاعی سروکار دارند بهترین طرف مشورت برای انتخاب محورهای همایش هستند به همین دلیل طی جلساتی با این همکاران و نظرخواهی از آنان موضوعات جمع بندی و به عنوان محور همایش تعیین می‌شوند.

دبیر علمی هفتمین همایش سراسری طب و قضا ادامه داد: محورهای همایش پس از نهایی شدن، در قالب کمیته‌های تخصصی که در تمامی استان‌ها با حضور پزشکان قانونی، قضات، حقوقدانان و کارشناسان فقهی تشکیل می‌شود، مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد و در نهایت جمع بندی و نتایج به دست آمده در این کمیته‌ها با هدف اصلاح رویه‌ها در همایش طب و قضا ارائه خواهد شد.

همایش طب و قضا به اصلاح رویه‌ها می‌انجامد

قره داغی با تأکید مجدد بر اینکه مهم ترین هدف از انتخاب و بررسی محورها در همایش طب و قضا اصلاح رویه‌ها و رفع موارد ابهام و چالش برانگیز است، خاطرنشان کرد: آنچه در همایش‌های طب و قضا مورد بررسی قرار می‌گیرد، در نهایت به نتایجی منتهی می‌شود که این نتایج به منظور بهره گیری در تدوین دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها و اصلاح رویه‌ها در قالب نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه ارسال می شود.

به گفته وی بسیاری از نتایج همایش‌های طب و قضا که در سال‌های پیش برگزار شده بود، در اصلاح قانون مجازات اسلامی سال 1392 مورد توجه قرار گرفت. در همایش هفتم نیز تلاش می‌شود جمع بندی حاصل از بررسی محورها در قالب بیانیه پایانی همایش تنظیم و برای بهره برداری به مراجع ذی ربط ارائه شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به محورهای اصلی همایش آتی طب و قضا گفت: سه محور اساسی برای همایش هفتم در نظر گرفته شده که عبارتند از واکاوی پزشکی، حقوقی و فقهی عوامل موثر در مصدومیت و فوت، بررسی و واکاوی پزشکی، حقوقی و فقهی مسائل نوین پزشکی و بررسی و واکاوی پزشکی، حقوقی و فقهی جبران خسارات مصدومان.

قره داغی افزود: برای هر محور اساسی مجموعه ای از زیر محورها نیز تعیین شده که در کمیته ها بررسی می شود از جمله زیر محور تأثیر استرس و هیجان ناشی از درگیری لفظی یا فیزیکی در وقوع مرگ که زیر مجموعه محور اول است که زیر محور واکاوی پزشکی، حقوقی و فقهی عوامل موثر در مصدومیت و فوت قرار دارد.

دبیر علمی هفتمین همایش سراسری طب و قضا با بیان این توضیحات یادآور شد: محورهای تعیین شده از مباحث و مسایل پیچیده و مورد ابهام بین قضات و پزشکی قانونی است که تلاش می شود در کمیته ها و نشست های تخصصی همایش این ابهامات برطرف و به نتایج درست و متقنی در مورد آنها برسیم.

گفتنی است هفتمین همایش سراسری طب و قضا 2 تا 4 اسفند سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: قضا طب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *