صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

FATF می‌آید تا چرخه تحریم‌ها علیه ایران را تکمیل کند

۰۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰:۴۶
کد خبر: ۴۵۵۸۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو فراکسیوان نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه FATF می‌آید تا چرخه تحریم‌ها علیه ایران را تکمیل کند، گفت: با پذیرش FATF مجبور می‌شویم تمامی اطلاعات طبقه بندی شده بانکی مان را دراختیار کشور‌های ناظر قرار دهیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حجت اسلام نصرالله پژمانفر طی یک نشست خبری که صبح امروز با عنوان بررسی ابعاد CFT برگزارشد، گفت: وزارت اقتصاد و امور دارایی و بانک مرکزی در خرداد سال ۹۵ بدون هماهنگی مجلس شورای اسلامی توافق نامه‌ای را با عنوان گروه ویژه اقدام مالی FATF امضا می‌کنند که این موًضوع تا مرداد سال ۹۵ پنهانی می‌ماند.

وی با بیان اینکه دولت در این توافقنامه متعهد به اجرای ۴۱ مورد می‌شود، افزود: از جمله این تعهدات امضا و تصویب موضوع مقابله با تامین مالی تروریسم است که امروز این مسئله محل بحث ماست.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت در راستای این توافقنامه ۴ لایحه را تنظیم و به مجلس ارسال کرد، اظهارداشت: در حال حاضر عمده بحث این است که ایا این موضوع تمام شده و یا اینکه مجلس شورای اسلامی هم می‌تواند در این زمینه اختیار دارد.

وی با بیان اینکه با نیم نگاهی به CFT می‌بینیم که دولت هم دررابطه با این موضوع و در زمینه تروریست قلمداد کردن این گروه نگرانی دارد، تاکید کرد: دولت در لایحه خود یک اعلامیه تفسیری تهیه کرده است که باید گفت: با این اعلامیه تفصیلی مشکلات برطرف نمی‌شود چراکه ما در قالب کنوانسیون هدی بین المللی چیزی به عنوان اعلامیه تفسیری نداریم این مسئله حتی اگر از سوی کشور‌ها تهیه شود مورد استناد مراجع بین المللی قرار نخواهد گرفت.

حجت السلام پژمانفر بیان داشت: معتقدم اعلامیه تفسیری دولت در CFT هیچ نوع اثر بین المللی ندارد و نمی‌تواند نگرانی‌ها را برطرف کند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در حال حاضر سوال این است که اگر ما شرطی را در رابطه با پذیرش CFT بگذاریم می‌توانیم طبق قانون اساسی خودمان گروه‌های تروریسم را مشخص کنیم؟ که باید گفت خیر. پاسخ دقیق‌تر این است که شما حق ندارید براساس عقیده خودتان این کار را انجام دهید چراکه شما در بند ۶ این توافقنامه پذیرفته ایم که نباید نگاه عقیدتی به این مسئله داشته باشیم.

وی تاکید کرد: اگر این کنوانسیون را بدون در نظر گرفتن بند ۶ آن بپذیریم کار به محاکم می‌رسد. همچنین گروه اقدام مشترک می‌تواند بیاید و بگوید که در کشور شما یک فعالیت تروریستی در حال انجام است و شما باید دارایی‌هایی این گروه را بلوکه کنید. پاسخ ما این است که خیر این گروه‌ها مجاز هستند. در ادامه موضوع به نزاع کشیده می‌شود و کار به محاکم بین المللی برای رفع مخاصمه بین دولت ما و مجموعه ناظر ما می‌رسد.

حجت السلام پژمانفر بیان داشت: قطعا با امضا کردن و پذیرش این کنوانسیون با تحریم‌های بیشتری مواجه می‌شویم؟

این نماینده مجلس با اشاره به FATF تاکید کرد: با پذیرش FATF مجبور می‌شویم تمامی اطلاعات طبقه بندی شده بانکی مان را دراختیار کشور‌های ناظر قرار دهیم.

وی تاکیدکرد: در حقیقت FATF می‌آید تا چرخه تحریم‌ها علیه ایران را تکمیل کند تا ما هیچ نوع حرکتی در داخل کشور نداشته باشیم. فرض کنید امروز ما قصد داریم برای تقویت مرز‌ها مقداری تجهیزات امنیتی بخریم که اگر ما این لوازم را خریداری کنیم این گروه‌ها گردش مالی این مسئله و حتی خرید این تجهیزات را مشاهد می‌کنند. از این طریق دیکر کشور قفل می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *