صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نماینده ونزوئلا: درخواست برای لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل سیاسی است/ نماینده چین: چین علیه این پیشنهاد رای می دهد

۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳:۳۱
کد خبر: ۴۵۵۵۴۵۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نماینده ونزوئلا در سازمان ملل متحد در واکنش به درخواست لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، این اقدام را سیاسی دانست.

خبرگزاری میزان_ امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد امروز (چهارشنبه) به وقت محلی در نشست “بررسی پیش نویس قطعنامه E/2023/L.4” با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) گفت که آمریکا حق درخواست حذف عضویت ما از کمیسیون بین المللی وضعیت زنان را ندارد.

بیشتر بخوانید:

ایروانی: درخواست غیرقانونی آمریکا علیه ایران، موجب تضعیف حاکمیت قانون در سازمان ملل می‌شود

نماینده ونزوئلا نیز در جلسه رای‌گیری لغو عضویت ایران از «کمیسیون مقام زن» در این خصوص گفت: درخواست برای لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل سیاسی است. این اقدام یک سابقه خطرناک برای سازمان ملل ایجاد می‌کند.

نماینده سوریه همچنین اظهار داشت: ما با صحبت ونزوئلا در حمایت از منشور ملل متحد موافق هستیم. پیش نویس این قطعنامه چند جانبه گرایی را زیر سوال می‌برد و بر خلاف حقوق یک دولت مستقل برای مشارکت در کمیسیون مقام زن است.همه اینها با اهداف سیاسی انجام شده. این قطعنامه‌ها جانبدارانه است.

نماینده بلاروس در جلسه رای‌گیری لغو عضویت ایران از «کمیسیون مقام زن» گفت: ما با کشورهایی که در حمایت از منشور ملل متحد حرف زدند هستیم. بلاروس عضوی از کمیسیون است و متعهد به پیشبرد حقوق زنان؛ این قطعنامه یک‌نمونه بارز از این است که سازوکار چند جانبه گرایی زیر سوال می‌رود. هیئت آمریکایی بنا را بر خصومت گذاشته. اینگونه اقدامات هیچ کمکی به حل مسئله نمی‌کند؛ هر تلاشی برای لغو عضویت بر خلاف اصل همکاری است.

نماینده چین نیز ضمن اعلام این که چین از صحبت ونزوئلا در حمایت از منشور ملل متحد استقبال می کند، گفت: ما با لغو عضویت ایران مخالفیم. این پیشنهاد مغرضانه است و سرشار از نقائص؛ خیلی ساده است که این پیشنهاد مبنای قانونی ندارد. ما مفادی در کمیسیون پیش بینی نکردیم برای لغو عضویت یک کشور؛ لغو عضویت یک چنین عضوی سنت و بدعت خطرناکی است. امریکا با ارائه آن در خودداری از تعامل جلو می رود. این پیشنهاد کمک به حل مسئله ای نمی کند و سازنده نیست. اینها از درد و رنج فراوان زنان ایران بر اثر تحریم های امریکا که اعمال کرده سخن نمی گویند. چین علیه این پیشنهاد رای می دهد.

نماینده پاکستان همچنین اعلام داشت: عضویت در مجامع سازمان ملل بر اساس ابزارهای خاصی پیشنهاد شده؛ هیچ عضوی درخواست لغو عضویت نکرده است. ما بندی در آیین نامه نداریم درباره لغو عضویت؛ از نظر ما بر خلاف اقدامات کمیسیون است. بحث حقوق بشر باید بر اساس بی طرفی باشد و رویه های غیرگزینشی و اینکه سیاسی نباشند. این اقدام امریکا آغازگر یک بدعت است. چنین حرکتی علیه ایران مخالف پیشبرد حقوق بشر است. خارج کردن ایران خلاف قواعد همکاری بین الملل است و نشان دهنده سیاست یک بام و دوهوا و ریاکاری است.

در نهایت عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با 29 رای مثبت ،8 رای مخالف و 16 رای ممتنع لغو شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: سازمان ملل

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *