صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعرفه‌گذاری پلکانی؛ راهکاری موثر در مدیریت مصرف انرژی

۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶:۲۵
کد خبر: ۴۵۵۴۷۵۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس انرژی با اشاره به اعمال تعرفه‌گذاری پلکانی در مدیریت مصرف انرژی برای کوتاه مدت، گفت: روش‌های کوتاه مدت نباید ما را از راهکارهای بلندمدت‌تر مانند سرمایه‌گذاری در تولید غافل کند.

خبرگزاری میزان - همواره یکی از مشکلات در حوزه انرژی، مصرف بیش از حد از سوی قشر مرفه جامعه است؛ به طوری که درصد بالایی از مشترکان پرمصرف در طبقه مرفه جامعه جای می‌گیرند؛ داده‌های وزارت‌خانه‌های مربوطه نیز گواه این موضوع است.

به همین دلیل، برخی از کارشناسان به اعمال سیاست‌های قیمتی علیه پرمصرف‌ها به منظور مدیریت مصرف گاز طبیعی در کشور اصرار دارند. به زعم آنان، پرمصرف‌ها باید هزینه گاز را با قیمت تجاری و آزاد بپردازند.

این قیمت‌های بالا می‌تواند قدرت بازدارندگی داشته باشد و پرمصرف‌ها را به فکر مدیریت مصرف گاز طبیعی مصرفی خود بیندازد. به عقیده این کارشناسان، تعرفه‌گذاری پلکانی بهترین روش اخذ هزینه گاز مشترکان خانگی است و می‌تواند به مدیریت مصرف کمک کند.

تعرفه گذاری پلکانی به عنوان راهکاری برای بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش خانگی مطرح است؛ به طوری که هر چه مصرف مشترکان بالاتر می‌رود، پرداختی آنان نیز افزایش یابد.

این روش مورد تأیید بسیاری از کارشناسان است. برخی اعتقاد دارند در شرایط فعلی ما راهکار دیگری جز استفاده از روش تعرفه‌گذاری پلکانی نداریم.

در همین رابطه علی اکبر میرقادری، مدیرعامل پیشین پالایشگاه امام خمینی شازند اراک می‌گوید: بحث مصرف بالای انرژی به خصوص مصرف سرانه غیرقابل قبول گاز در کشور ما یک واقعیت است که به مسائل مختلفی مربوط می‌شود. ما شبکه عظیم گازی در کشور داریم و شاید بتوان گفت که بزرگترین شبکه موجود مصرف گاز خانگی در دنیا به ما تعلق دارد. این شبکه، مصرف کنندگان کلان تا خرد را در برمی‌گیرد.

فرهنگ‌سازی؛ عاملی مهم در استفاده صحیح از انرژی

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه مصرف غیر عادی در همه بخش‌های انرژی به ویژه در زمینه گاز وجود دارد، گفت: گاز را نمی‌توانیم به عنوان تنها منبع انرژی کشور در نظر بگیریم، بلکه فرآورده‌های دیگر مانند گازوئیل و بنزین و ... نیز مطرح هستند که وضعیت بهتری نسبت به گاز ندارند. شاید بتوان گفت قیمت پایین انرژی در کشور بر بالا رفتن میزان مصرف آن‌ها اثرگذار است.

بیشتر بخوانید:

تبدیل‌شدن به هاب گازی منطقه از مسیر بهینه‌سازی مصرف و سوآپ گاز

وی همچنین اعلام کرد: انرژی و از جمله گاز با قیمت پایینی در اختیار مردم قرار می‌گیرد و به همین دلیل آن طور که شایسته است، در مورد مدیریت مصرف آن دقت نمی‌شود. فرهنگ سازی برای استفاده صحیح از گاز می‌تواند راهکار مناسبی برای بهینه سازی مصرف باشد.

سرمایه‌گذاری در تولید؛ راهکاری مناسب در بلند مدت

میرقادری روش تعرفه‌گذاری پلکانی را یک راهکار کوتاه مدت در مدیریت مصرف انرژی دانست و گفت: در این روش، به موازات افزایش مصرف، میزان پرداختی خانوارها افزایش می‌یابد و می تواند اثرات مثبتی به لحاظ بهینه‌سازی مصرف در کشورمان داشته باشد. برای استفاده از این روش باید ملاحظاتی را مدنظر داشته باشیم. اول اینکه، در این روش باید تعرفه‌ها با دقت مشخص شود؛ به طوری که مشترکان پرمصرف و مرفه قیمت گاز را به صورت واقعی پرداخت کنند و فشاری بر مشترکان با مصرف معقول وارد نشود. از طرف دیگر، نباید این روش‌های کوتاه مدت ما را از راهکارهای بلندمدت‌تر مانند سرمایه‌گذاری در تولید غافل کند.

به گفته مدیرعامل پیشین پالایشگاه امام خمینی شازند اراک، اعمال سیاست‌های قیمتی بر پرمصرف‌ها که اغلب از طبقات بالای جامعه هستند قطعاً در مدیریت مصرف اثرگذار خواهد بود. دولت وظیفه دارد به میزان مصرف معقول خانوارها انرژی را با قیمت مناسب در اختیار آن ها قرار دهد، اما اگر کسانی می‌خواهند بیشتر از میزان منطقی و استاندارد مصرف داشته باشند، باید هزینه آن را به صورت واقعی و آزاد پرداخت کنند. این روش در افزایش عدالت در توزیع یارانه‌های انرژی تأثیرگذار خواهد بود و به طور کلی راهکار درستی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/


برچسب ها: برق برق انرژی انرژی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *