کارنامه حقوق بشری استرالیا/از کشتار بومیان تا فشار بر پناهجویان
خبرگزاری میزان – موضوعات حقوق بشری در استرالیا امری است که به خصوص در سالهای اخیر توجه نهادهای حقوق بشری را در سطح جهان به خود جلب کرده است.
اما علاوه بر نهادهای حقوق بشری، برخی سازمانهای بینالمللی نیز به این موضوع توجه کردهاند.
بر اساس گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل، مسائل جدی حقوق بشر درباره استرالیا همچنان باقی است و شکست دولت استرالیا در رسیدگی به حضور بیش از حد مردم بومی در سیستم عدالت کیفری این کشور و رفتار ظالمانه با پناهجویان و مهاجران از جمله این موارد است.
پناهجویان و مهاجران در استرالیا
برنامه پردازش پناهجویان در مرزهای استرالیا طی سالهای اخیر با انتقادات گستردهای مواجه شده است.
علاوه بر این وضعیت پناهجویان در داخل این کشور و بازداشت آنها و رفتاری که دولت استرالیا با آنها دارد، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است.
مرگ افراد بومی به دست پلیس در استرالیا
به گزارش «الجزیره»، مردم بومی در استرالیا توسط پلیس این کشور کشته میشوند و پس از محاکمههای اخیر که در آن افسران پلیس تبرئه شدهاند، بومیان استرالیا این سوال را مطرح میکنند که «چه زمانی پلیس استرالیا از کشتن ما دست میکشد؟»
این تصمیم در ماه مارس خشم و ناامیدی را در جوامع بومی استرالیا برانگیخت، که بسیاری از آنها تبرئه را بیعدالتی دیگری در تاریخ طولانی استعمار و خشونت پلیس علیه مردمان «ملل اول» میدانستند.
احتمال مرگ دو برابری مهاجران بر اثر کرونا
آمار و اطلاعات منتشر شده درباره مرگ و میر کرونایی در استرالیا شوکبرانگیز است؛ احتمال مرگ مهاجران بر اثر کرونا در این کشور دو برابر دیگر گروهها بوده است.
در ارقام منتشر شده توسط اداره آمار استرالیا (ABS) نابرابریهای آشکار در تأثیر کرونا آشکار شده است.
بر اساس آمارهای منتشر شده، تا ماه ژوئن سال جاری، افرادمهاجر در استرالیا بیش از دو برابر بیشتر از افرادی که در استرالیا متولد شدهاند، بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
- بیشتر بخوانید:
- جنایات نظامیان استرالیایی در افغانستان
- انتقاد کمیته سازمان ملل از بازداشت اجباری پناهجویان در استرالیا
خشونت پلیس استرالیا
«نمیتوانم نفس بکشم»؛ اینها آخرین کلمات غمانگیزی بودند که «جورج فلوید»، شهروند سیاهپوست آمریکایی پیش از قتل توسط پلیس بر زبان آورد اما همین کلمات 12 بار توسط «دیوید دانگی جونیور»، جوان 26 ساله بومی، زمانی که 7 سال پیش در بازداشت پلیس در سیدنی جان خود را از دست داد، تکرار شد.
در حالی که مرگ «فلوید» اعتراض جهانی را برانگیخت و افسران پلیسی که او را به قتل رساندند متهم شدند، هیچ اتهام جنایی برای مسئولین قتل «دانگی» مطرح نشده است.
در واقع، از زمان کمیسیون سلطنتی در سال 1991، برای 432 مورد مرگ بومیان در بازداشت پلیس استرالیا، هیچ کس هرگز محکوم نشده است.
انتهای پیام/