صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهردار تهران لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران را به شورای شهر ارائه کرد

۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۷:۲۸
کد خبر: ۴۵۴۸۸۳
شهردار تهران صبح امروز با حضور در شورای شهر لایحه برنامه سوم توسعه شهر تهران را به شورای اسلامی شهر ارائه کرد.

به گزارش گروه جامعه ، سیدمحمدعلی افشانی در صحن علنی شورای شهر تهران در ابتدا ضمن تسلیت ایام عزاداری سالار شهیدان و نیز شهادت جمعی از هموطنان مان در اهواز ضمن تشکر از کسانی که در تدوین لایحه برنامه ۵ ساله توسعه شهر تهران نقش داشتند گفت: برنامه ریزی در ایران سابقه‌ای هفتاد ساله دارد و ما از آن زمان تاکنون برنامه‌های متعددی را تدوین کرده ایم شهر تهران هم تاکنون ۲ برنامه توسعه داشته است. من معتقدم برنامه باید برای اجرا نوشته شود و ما هم تلاش کردیم این برنامه را طوری طراحی و تدوین کنیم که اجرایی باشد نه این که صرفا ایده‌هایی برای آینده باشد که تحقق آن‌ها امکان پذیر نیست.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تصویب این لایحه در شورای شهر گفت: از آقای هاشمی تشکر می‌کنم که حتی در جلسات تلفیق نیز حضور داشت و این را نشانه هماهنگی شورای شهر با شهرداری برای تصویب این لایحه می‌دانم تا انشاءالله بتوانیم آن را برای سال بعد ابلاغ کنیم.

افشانی زیست پذیری، شفافیت، کاهش نابرابری، توسعه عدالت محور و حکم روایی خوب شهری را از جمله شاخص‌های این لایحه عنوان کرد و گفت: لایحه ۱۱ فصل دارد، اما اجازه دهید تعداد مواد آن را فعلا نگویم تا انشاءالله بعد از تصویب و نهایی شدن آمار دقیق مواد و تبصره‌های آن اعلام شود.

شهردار تهران در ادامه گفت: این لایحه در فصل‌هایی با عناوین حکمروایی خوب شهری، سرمایه سازمانی، هوشمندسازی و نوآوری، اقتصادی و مالی، فنی و عمرانی، کالبد و فضای شهری، حمل و نقل عمومی، محیط زیست، انرژی و مدیریت پسماند، فرهنگی اجتماعی، مدیریت بحران و در نهایت مدیریت و پایش برنامه ارائه شده است. در حکمروایی شهری به نظام مدیریت هماهنگ شهری و تنقیح قوانین توجه شده است. باید قوانین زائد حذف شود و اگر قوانینی هم لازم است اضافه شود.

وی به رتبه بندی محلات در مبحث شاخص‌های زیست پذیری اشاره کرد و گفت: با رتبه بندی محلات معلوم می‌شود که در هر شاخصی هر محله چه وضعیتی دارد و در نهایت محلات کم برخوردارتر برای تخصیص منابع در اولویت قرار خواهند گرفت.

افشانی بر سیاست بنیادی شهرداری برای سازماندهی مشارکت پذیری مردم و ایجاد ساز و کار‌های لازم آن تاکید کرد و گفت: بدون مشارکت مردم نمی‌توان شهر را ارائه کرد آن زمانی که با چاه‌های نفت می‌توانستیم منابع لازم برای اداره شهر را فراهم کنیم دیگر گذشته است. باید ساز و کار‌های مشارکت مردم کاملا مشخص شود و ما به دنبال تدوین لایحه‌ای در این زمینه هستیم.

وی یکی دیگر از شاخص‌های حکم روایی خوب را مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: هر جا فساد باشد دیگر نباید انتظار توسعه و رشد در آنجا داشته باشیم، چون منابع تلف می‌شوند و رابطه جای ضابطه را می‌گیرد. شفاف سازی اطلاعات شهری یکی از راه‌های مبارزه با فساد است و نیز هوشمندسازی برخی اقدامات مانند صدور پروانه که اعلام کرده ایم که تا پایان سال مراحل صدور پروانه ساختمانی اینترنتی خواهد شد. در این صورت دیگر کسی نمی‌تواند با رابطه گرفتن و چانه زنی مثلا طبقات ساختمان خود را افزایش دهد. ما باید ساز و کار‌های سنجش مستمر رضایت مندی مردم و از عملکرد دستگاه‌های ذیربط شهرداری را ایجاد کنیم.

شهردار تهران بر ارتقای کیفیت پروژه‌های شهری تاکید کرد و گفت: پروژه‌ها قبل از مطالعه باید کاملا تعریف و امکان سنجی شوند و بعد در مدار مطالعه و اجرا قرار گیرند این باعث می‌شود که کیفیت پروژه‌ها افزایش یابد.

وی اصلاح ساختار سازمانی شهرداری را یکی دیگر از اهداف برنامه اعلام کرد و گفت: به زودی در آیین نامه استخدامی شهرداری بازنگری می‌شود و همچنین برنامه ما مشخص کردن و تعیین تکلیف کارمندان مازاد شهرداری است.

افشانی بر هوشمندسازی اقدامات شهر تهران به عنوان یکی از اهداف لایحه تاکید کرد و گفت: همان طور که گفتم ما به دنبال اینترنتی کردن فرآیند صدور مجوز ساختمانی هستیم، اما علاوه بر این‌ها معتقدم کار‌هایی مانند آبیاری فضای شهری و حتی سیستم روشنایی معابر نیز می‌توانند هوشمند شوند. حتی کنترل ترافیک و یا پیدا کردن جای پارک برای شهروندان مقولاتی هستند که با هوشمندسازی بسیاری از مشکلات شهر را می‌توان بر طرف کرد.

شهردار تهران سامانه جامع مدیریت منابع شهری را یکی دیگر از اهداف برنامه عنوان کرد و گفت: من اعلام کرده ام که گزارش درآمد‌ها و هزینه‌های شهر تهران تا دو ماه آینده منتشر خواهد شد ما وظیفه داریم که هر شش ماه گزارش درآمد و هزینه خود را اعلام کنیم این حق شهروندان تهرانی است که بدانند شهر تهران چقدر درآمد داشته است و کجا این درآمد هزینه شده است. البته افزایش درآمد‌های پایدار شهر یکی از اهداف ماست و همین جا من از دولت محترم تشکر می‌کنم که با وجود مشکلاتی که خود دارد تصویب کرد که سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده از ۳۳ درصد به ۵۰ درصد افزایش یابد.

وی یکی دیگر از اهداف برنامه را تدوین لایحه سند گردشگری در تهران عنوان کرد و گفت: شهرداری همه شهر‌های بزرگ دنیا از اماکن مناسب و فضا‌های شهری برای کسب درآمد گردشگری بهره می‌برند، اما ما هنوز در این زمینه کار زیادی انجام نداده ایم.

وی تجدید نظر در وصول عوارض شهری و نیز تدوین سند مشارکت و سرمایه گذاری در طرح‌های شهری را یکی دیگر از اهداف برنامه سوم توسعه شهر تهران عنوان کرد و گفت: ما باید در طرح تفصیلی تهران بازنگری کنیم و یک طرح تفصیلی جدید ارائه دهیم.

افشانی بر نوسازی بافت‌های فرسوده تاکید کرد و گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از ساختمان‌های شهر فرسوده است و باید برای این مساله کار اساسی کنیم. همین طور یکی دیگر از مشکلات ما نمای ساختمان‌های شهر تهران است که در واقع وجود ندارد و در شرایط فعلی این نما‌ها بیشتر از این که به زیست شهر کمک کند ذهن را مشوش می‌کند.

وی گفت: یکی دیگر از اهداف ما در برنامه پنجم مدیریت حریم شهر تهران است و احیای آثار ارزشمند فرهنگی در شهر و نیز توسعه حمل و نقل عمومی شهر است همان طور که می‌دانید ۶۳۰ واگن برای قطار شهری در حال ساخت است که ارزش آن ۸۰۰ میلیون یورو است که محاسبه قیمت یورو ارزشی بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان دارد. ما توانسته ایم ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای راه اندازی خط هفت مترو منابع جذب کنیم و به دنبال جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان هم برای خط ۶ و ۷ هستیم که طی جلسات اخیر اوراق مشارکت ۸۰۰ میلیارد تومان آن آماده شده و انشاءالله بقیه هم آماده خواهد شد.

افشانی یکی از برنامه‌های شهرداری را توسعه مجتمع‌های ایستگاهی عنوان کرد و گفت: این مجتمع‌ها به کسب منابع پایدار شهرداری کمک خواهد کرد و ما این را در برنامه‌های خود گذاشته ایم.

وی گفت: برقی کردن وسایل نقلیه و اجرای خطوط LRT و توسعه خطوط اتوبوسرانی BRT و ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه و ایجاد مسیر‌های دوچرخه سواری از برنامه‌های شهرداری است.

افشانی به مشکل آلودگی هوای تهران اشار کرد و گفت: برای بهبود هوای شهر مقابله با منابع آلوده ساز در شهر تهران و نیز توسعه فضای سبز و ایجاد کمربند سبز در شمال تهران از برنامه‌های ماست و انشاءالله تا سه ماه آینده یک ۱۲۵۰ هکتار از اراضی شمال تهران درختکاری خواهد شد و با این کار ضمن ایجاد فضای سبز جدید جلوی کوه خواری هم گرفته می‌شود. باغات تهران و فضا‌های مشجر به زودی شناسنامه دار خواهند شد تا جلوی تخریب آن‌ها گرفته شود. همین طور برای مقابله با آلودگی شهرداری تهران به دنبال استفاده از انرژی‌های جدید مثل تولید برق از پسماند زباله است.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ای که تدوین شده تمام خودرو‌هایی که در تهران تردد می‌کنند ملزم به داشتن معاینه فنی خواهند شد در حالی که هم اکنون شرایط این طور نیست.

شهردار تهران بر حفظ هویت شهری تهران تاکید کرد و گفت: بازآفرینی هویت شهری تهران یکی از اهداف ماست همه باید بدانیم که تهران پایتخت ایران است و تمام اقوام ایرانی در این شهر ساکن هستند و ما باید تنوع قومیتی در تهران را به رسمیت بشناسیم در این صورت است که تهران تبدیل به مرکز همگرایی ایران می‌شود بر همین اساس برنامه شهرداری ایجاد خانه برای تمامی اقوام در تهران است و این یک ضرورت تاریخی برای ایران است.

افشانی بر ضرورت ایجاد و تقویت زیست شبانه در تهران اشاره کرد و گفت: معتقدم اماکن فرهنگی ما باید بتوانند از نظر اقتصادی فعال شوند در این صورت زنده می‌مانند زیست شبانه می‌تواند برخی اماکن و معابر فرهنگی ما را به نقطه درآمد و حیات اقتصادی برساند.

شهردار تهران بر سیاست اصولی شهرداری برای مقابله تکدی گری و اعتیاد در شهر تهران و نیز حاشیه نشینی تاکید کرد و گفت: مقابله با این‌ها جزو دغدغه‌های ماست. ما نهاد‌های حمایتی زیادی داریم که به افراد نیازمند کمک می‌کنند در نتیجه نباید شاهد این باشیم که افرادی در چهار راه‌های شهر به سوی سایر شهروندان دست دراز می‌کنند و خود را به حقارت می‌کشانند نباید اجازه دهیم که شخصیت انسانی افراد این طور تحقیر شود.

وی بر تبعیض مثبت در شهر تاکید کرد و گفت: محلات کمتر توسعه یافته باید منابع بیشتری دریافت کنند تا حداقل‌ها را داشته باشند بر همین اساس اعلام کرده ایم که هر محله تهران باید حداقل یک پارک و کتابخانه داشته باشد.

شهردار تهران بر هوشمندسازی مدیریت بحران در تهران تاکید کرد و گفت: تدوین سند مهارت سنجی مردم در مقابله با بحران و برنامه مناسب سازی ناوگان و تجهیزات سازمان‌های فعال در مواقع بحرانی از برنامه‌های ماست. همین جا این خبر را هم اعلام کنم که بالاخره دیروز ۴ نردبان ۶۴ متری خریداری شده از گمرک ترخیص شد.

وی گفت: یکی از مسائلی که در تهران وجود دارد مشخص شدن جا‌هایی برای امداد و نجات است بر همین اساس معتقدم پادگان‌های آموزشی نباید از تهران خارج شوند فضای سبز این پادگان‌ها و نیز سربازانی که آماده به خدمت هستند در مواقع بحرانی می‌توانند بسیاری از مشکلات شهر را بر طرف کنند.

افشانی گفت: این را بدانید که تهران بدون اورژانس هوایی توان مدیریت بحران نخواهد داشت در نتیجه باید فضا‌های بازی برای نشست و برخواست هلی کوپتر‌های امدادی وجود داشته باشد. ما به دنبال تدوین طرحی برای آمادگی شهر در برابر سیل، زلزله و آتش سوزی هستیم. یکی از این اهداف وجود ساز و کاری برای سازماندهی مردم در شرایط بحرانی است و این که مردم هر محله بدانند در این شرایط سراغ چه کسی بروند و از کجا کمک بگیرند.

وی گفت: ما برای این که اهداف برنامه سوم توسعه به خوبی اجرایی شود به دنبال ساز و کاری برای کنترل و پایش برنامه هستیم و یک دبیرخانه دائمی برای آن در نظر گرفته ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *