صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مداخله ویرانگر غرب و بحران فاجعه‌بار برای افغانستان

۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۲:۵۶
کد خبر: ۴۵۴۵۹۵۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
مشکلاتی که در حال حاضر مردم افغانستان با آن مواجه هستند نتیجه اقدامات کشورهای غربی در طول دو دهه اخیر است.

خبرگزاری میزان – به نظر می‌رسد گریزی از این حقیقت وجود ندارد که مردم افغانستان در فصل زمستان با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند؛ بیشتر خانواده‌های افغانستانی برای یافتن گرما و مراقبت‌های بهداشتی در تلاش هستند و بسیاری از خانواده‌ها کودکان را گرسنه می‌خوابانند.

به گزارش «سی‌بی‌اس نیوز»، گرسنگی و فقر به دلیل جنگ به ظاهر بی‌پایان و کمبود زیرساخت‌ها و عوامل دیگر، دهه‌هاست که افغانستان را گرفتار کرده است.

مناطق روستایی مدت‌هاست که بدترین آسیب را دیده‌اند، اما اکنون گرسنگی شدید درهای بسیاری را در سراسر این کشور زده است. سازمان ملل آن را در زمره بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان قرار داده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‎گوید: خانواده‌های افغانستانی با یک معضل وحشتناک روبرو هستند؛ غذا یا گرما. بیشتر آنها در واقع نمی‎‌توانند بهای هیچ کدام را بپردازند. در نتیجه، شاهد افزایش نگران کننده در تعداد موارد ذات الریه و سوء تغذیه هستیم.

افغانستان برای چندین دهه یک کشور وابسته به کمک بوده است. با این حال، از سال 2021، کمک‌های بین‌المللی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

پس از همه‌گیری ویروس کرونا، عقب‌نشینی ارتش‌های ناتو و اعمال تحریم‌های بین‌المللی جدید، همگی به هم نزدیک می‌شوند تا اقتصاد ملی این کشور را به سقوط آزاد برساند.

در حالی که قدرت خرید افغانستانی‌ها به شدت کاهش یافته است، هزینه مواد اولیه نیز به دلیل مشکلات زنجیره تامین همه‌گیر، جنگ در اوکراین و تغییرات آب و هوایی افزایش یافته است. اما بحران گرسنگی افغانستان یک فاجعه انسانی است.

دو دهه مداخله‌گری غرب ویرانی‌های بسیاری برای مردم افغانستان به همراه داشت؛ آمریکا حدود دو تریلیون دلار برای جنگ افغانستان به مدت بیش از دو دهه هزینه کرد.

در این جنگ بیش از 150 هزار نفر جان خود را از دست دادند، که دو هزار و 400 نفر از این تلفات، پرسنل نظامی آمریکا هستند.

با این وجود اکثریت آمریکایی‌ها بر این عقیده هستند که این کشور عمدتا در دستیابی به اهداف خود در افغانستان شکست خورده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *