صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قانون «منع به کارگیری بازنشستگان» نیاز به تفسیر و تحلیل ندارد

۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲:۱۶
کد خبر: ۴۵۴۲۶۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نشست خبری چهار عضو فراکسیون جوانان مجلس درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در حاشیه جلسه علنی مجلس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی نشست خبری چهار عضو فراکسیون جوانان مجلس درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در حاشیه جلسه علنی مجلس برگزار شد.

سید فرید موسوی، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، زهرا سعیدی (نماینده مردم مبارکه) و ناهید تاج‌الدین در این نشست خبری حاضر شدند.

احسان قاضی‌زاده هاشمی به عنوان یکی از طراحان قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ابتدای نشست گفت: اصل این قانون به سال ۱۳۹۵ بازمی‌گردد.

وی افزود: به دلیل موضوعاتی که در اجرای این قانون رخ داد مجلس شورای اسلامی از یک سال پیش در فراکسیون جوانان به این مسئله ورود کرد و با یک اصلاحیه بر تبصره یک ماده واحده قانون منع بکارگیری بازنشستگان تغییراتی را در این قانون اعمال کرد.

در ادامه این نشست سید فرید موسوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شهرداران مشمول این قانون می‌شوند یا خیر گفت: مجلس برای افراد قانون نمی‌نویسد لذا ما اگر بحثی در این رابطه داریم درباره عمومیت این قانون و شهرداران کل کشور است.

رئیس فراکسیون جوانان مجلس بیان داشت: براساس مصوبه مجلس شهرداران شامل این قانون هستند و اصلاحیه قانون دستگاه‌های مشمول را هیچ تغییری نداده بنابراین از لحاظ قانون، این قانون مشخص است و هیچ آیین‌نامه‌ای پیوست این قانون نخواهد بود.

این نماینده مجلس بیان داشت: به هیچ وجه نیازی به تفسیر و تحلیل این قانون نمی‌بینیم البته یک سری وکلای محترم اظهارنظر‌هایی داشته‌اند و ابهاماتی را مطرح کرده‌اند که باز با این حال مجلس این آمادگی را دارد که استسفاریه دریافت کند تا این ابهام دوستان مرتفع شود.

موسوی با بیان اینکه نباید اجرای این قانون معطل شود گفت: ضرورت دارد تا قوانین در کشور اجرا شود چرا که عدم اجرای آن‌ها می‌تواند هزینه‌هایی را به سیستم وارد سازد.
 
قاضی زاده هاشمی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی درباره شمولیت این قانون درباره سازمان صدا و سیما گفت: کارمندان سازمان صدا و سیما همچون بسیاری از دستگاه‌های دیگر شامل این قانون می‌شوند لذا نباید مباحث را به نحوی عنوان کرد که موضوع حول و حوش یک الی دو دستگاه باشد و سایر دستگاه‌ها پنهان بماند چرا که در حال حاضر مشاهده می‌شود که برخی از دستگاه‌ها وارد میدان نمی‌شوند، اما مشمول قانون هستند.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: فردی که به عنوان بازنشسته در صدا و سیما قلمداد می‌شود یعنی حکم بازنشستگی در پرونده دارد مشمول این قانون می‌شود.

عضو هیئت نظارت بر سازمان صدا و سیما با بیان اینکه رئیس سازمان صدا و سیما مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان نمی‌شود گفت: همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها شامل این قانون می‌شوند مگر افرادی که مستقیما با حکم مقام معظم رهبری منصوب شده باشند.

وی افزود: همچنین در حیطه شورا‌ها باید گفت نهادهایی، چون شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و فرماندهان عالی‌رتبه‌ای که با حکم مستقیم مقام معظم رهبری منصوب می‌شوند مشمول این قانون نیستند، اما دبیرخانه‌های این شورا‌ها تحت شمولیت این قانون قرار دارند که این خود نشان می‌دهد این قانون یک قانون مترقی است.

قاضی زاده هاشمی در خصوص نحوه اجرای این قانون در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: به غیر از نمایندگان مجلس این قانون شامل همه معاونت‌ها و ادارات قوه مقننه می‌شود.

وی تاکید کرد: نمایندگان نیز صرفا در دوران حضورشان در قوه مقننه مشمول این قانون نیستند، اما پس از این دوران اگر در سن بازنشستگی باشند نمی‌توانند در پست‌های مدیریتی دولتی و غیردولتی به کار گیری شوند.
 
زهرا سعیدی در ادامه این نشست خبری گفت: به دلیل اینکه فدراسیون فوتبال شامل ماده ۵ قانون خدمات کشوری می‌شود شامل این قانون هم خواهد شد، زیرا تمامی فدراسیون‌ها در دامنه این قانون قرار دارند.

سعیدی تاکید کرد: البته در این خصوص ما نشست‌های مختلفی داشتیم بسیاری از جانبازان عزیز ما گلایه کردند که به راحتی نمی‌شود درصد جانبازی گرفت.

وی افزود: البته جانبازان عزیزی وجود دارند که دو سال پیگیر درصد جانبازی خود بوده‌اند، مدارک لازم را به کمیسیون‌های پزشکی هم ارائه داده‌اند، اما این اتفاق برایشان نیفتاده است. با این حال در رابطه با این مسائل خاطر بسیاری از جانبازان مکدر شده است؛ که امیدواریم کمیسیون پزشکی به درستی کار خود را انجام دهد تا اجحاف حقی صورت نگیرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *