صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۴ میلیون دانش آموز از فردا سر کلاس درس حاضر خواهند شد

۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳:۱۶
کد خبر: ۴۵۴۰۴۰
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
وزیر آموزش و پرورش بعد از ظهر امروز در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با اعلام اینکه در سال تحصیلی جدید ۱۴ میلیون دانش آموز در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند، گفت : در سال تحصیلی گذشته ۳۱ هزار و ۹۱۰ دانش آموز در دوره ابتدایی جذب نظام آموزشی شدند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام محرم گفت: از معلمان تشکر می‌کنیم که در این مسیر تلاش خود برای رشد و تعالی تعلیم و تربیت دانش آموزان  انجام می‌دهند. ۱۳ هزار دانش آموز ایرانی که در ۶۰ کشور جهان مشغول تحصیل هستند نیز همزمان با آغاز سال تحصیلی به مدرسه می روند و تاکنون ۱۳ میلیون و ۷۸۷ دانش آموز ثبت نام قطعی خود را انجام داده اند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آمار دانش آموزان کل کشور، گفت: حدود ۱۴ میلیون دانش آموز از فردا سر کلاس درس حاضر خواهند شد.

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار نهایی شده کلاس های درس، گفت :۴۸۳ هزار باب کلاس درس تا بعد از ظهر امروز قطعی شده که در چند روز آینده باز هم این آمار افزایش می‌یابد و در سال تحصیلی جدید ۱۶ هزار کلاس درس به آمار کلاس های درس کشور اضافه شده است.نسبت به سال گذشته ۱۱۰۰ مدرسه دولتی افزایش داده ایم. این در حالی بود که ۱۵ هزار ۳۲۵ مدرسه غیر دولتی داشتیم.

بطحایی با اشاره به آمار دقیق دانش آموزان بازمانده از تحصیل گفت: هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل در سال گذشته داشتیم.در سال تحصیلی گذشته ۳۱ هزار و ۹۱۰ دانش آموز در دوره ابتدایی جذب نظام آموزشی شدند. این تعداد برای آموزش و پرورش موفقیت و مایه افتخار محسوب می‌شود.

وی همچنین با اشاره به آمار دانش آموزان فاقد مدارک هویتی گفت: ۵ هزار و ۶۹ دانش آموز فاقد مدارک هویتی با همکاری وزارت کشور در دوره آموزش ابتدایی جا داده شدند. امیدواریم این عدد در سال تحصیلی جدید کاهش یابد.

بطحایی اظهار داشت: نرخ تحت پوشش دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و نرخ ثبت نام خالص پایه ابتدایی به ۶۸ درصد رسیده است و امیدوارم این درصد به ۱۰۰ برسد. در فضای آموزشی ۸ هزار کلاس جدید آماده شده و برای این تعداد کلاس درس ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: سال گذشته ۵ هزار کلاس جدیدی افتتاح کردیم که در سال جدید این رقم به ۸ هزار کلاس درس رسید و تا پایان سال تحصیلی ۲ هزار کلاس درس جدید هم به این آمار اضافه شده و این رقم به ۱۰ هزار کلاس می‌رسد.

وی با اعلام اینکه اعتباراتی که در بودجه ۹۷ برای ما در نظر گرفته شده بود ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است، اظهار داشت:در زلزله کرمانشاه ۷۸ مدرسه تخریب شد. ۵۹ مدرسه آماده بهره برداری شده و فردا توسط رئیس جمهور افتتاح می‌شود. همزمان با تخریب و بازسازی مدارس کرمانشاه سایر مدارس در معرض خطر کرمانشاه تخریب و نوسازی آن‌ها شروع شد.

بطحایی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه در ۶ ماهه اول امسال ۴۹ میلیاردتومان برای تجهیزات هنرستان‌ها تخصیص یافته است، افزود: ۵۰میلیارد تومان دیگر نیز تا چند روز آینده به هنرستان‌ها اختصاص داده خواهد شد. جهش بسیار خوبی از حیث کمی و کیفی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم. ۳۴هزار و ۶۰۰ هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته می‌شوند. ۳۱ هزار دانشجو در سال‌های قبل در این دانشگاه مدیریت شده اند که جمعا ۶۵ هزار ۶۰۰ دانشجو در مهر امسال در دانشگاه فرهنگیان تحصیلات خود را آغاز می‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به آمار توزیع کتب درسی، ادامه داد: کتاب‌های درسی به طور کامل توزیع و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است. امسال با استقرار پایه دوازهم کتاب‌های نو نگاشت تا ۱۴۰۰ نخواهیم داشت. همچنین نسخه پی دی اف کتاب‌ها روی سامانه آموزش و پرورش قرار دارد.

وریر آموزش و پرورش گفت: در زمینه اعتبارات جاری وزارت آموزش در ۶ ماهه نخست، حدود ۵۶ درصد از اعتبارات استانی تخصیص پیدا کرده است. این مبلغ به غیر از پاداش فرهنگیان است. ۴۰ درصد اعتبارات ملی پرداخت شده و جمعا تخصیص اعتبارات ۱۳ درصد رشد داشته است. همچنین مطالبات فرهنگیان از سال ۹۶  و بخش حق التدریس شاغلین، هم  باقی مانده است.

بطحایی گفت : عملکرد سال ۹۷ ما را به انضباط بودجه نزدیک کرد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حدود ۱۴۰ میلیون جلد کتاب درسی با ۱۲۰۰ عنوان کتاب درسی توزیع شده و تا سال ۱۴۰۰ کتاب نونگاشت نداریم. از دانش آموزان می‌خواهم برای نگهداری مطلوب کتب خود تلاش کنند، زیرا چاپ کتاب و تهیه کاغذ بسیار هزینه‌بر است.

وی همچنین با اشاره به سامانه‌هایی برای انضباط بخشی به فرایند نظارتی مدارس و مراکز غیردولتی گفت: امسال میزان تخلفات گزارش شده و اعتراضات مربوط به شهریه به نسبت سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشت.۳۲ مدرسه متخلف که شهریه بیشتری اخذ کرده بودند شناسایی و مکلف به استرداد شهریه شدند و ۱۷ مدرسه تذکر کتبی دریافت کردند و متاسفانه امتیاز سه مدرسه هم لغو شد.

بطحایی به بیان مشکل هفت هشت ماه اخیر مبنی بر بروز مشکلاتی برای بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری افراد دارای سابقه حق التدریس پرداخت و گفت: با مساعدت خوب صندوق این مشکل حل شده و سنوات‌شان به نرخ روز پرداخت می‌شود. این مشکل حدود ۷۰ هزار نفر را شامل می‌شد.

وزیر آموزش و پرورش به مساعدت شورای حقوق و دستمزد برای یک مصوبه اشاره کرد و گفت: بر این اساس معلمان شاغلی که اضافه تدریس می‌گیرند به شرط اینکه حداقل شش ساعت باشد، در فوق العاده شغل و حق شاغل آن‌ها وارد می‌شود و با ابلاغ این مصوبه، این تعداد ساعات برای حق التدریسان غیرموظف تا ۲۵ درصد به عنوان حق شاغل در حکم‌شان وارد می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به آزمون پایه هفتم برای مدارس استعداد‌های درخشان، با تاکید بر اینکه هدف حذف آزمون‌های استعداد تحصیلی در پایه ابتدایی را با جدیت پیگیری می‌کنیم، بیان کرد: روش پذیرش مدارس استعداد درخشان را تغییر دادیم و تمام بحث ما آزمون‌های پیشرفت تحصیلی بود. آزمون پایه هفتم استعداد درخشان که متکی به پیشرفت تحصیلی بود را تغییر دادیم. البته هنوز دانش آموزان برای کنکور گرفتار آن هستند. ما امسال سنجش هوش و استعداد را جایگزین کردیم و اعتراف می‌کنم نواقصی داشتیم، اما پیشرفت‌های خوبی داشتیم. به طور مثال به جای ۲۵۰ هزار نفر که هر سال در این آزمون شرکت می‌کردند، امسال ۱۵۰ هزار نفر شرکت کردند.

وی درباره سونامی بازنشستگی، بیان کرد: در سال‌های آینده همکارانی که بازنشسته می‌شوند زیاد است ما در اولین گام با روش‌های انگیزشی سعی داریم بازنشستگی آن دسته از همکاران که بازنشسته می‌شوند یا در مناطقی هستند که کمبود داریم یا در رشته‌های خاص تدریس می‌کنند را به تاخیر بیاندازیم.

بطحایی ادامه داد: راهکار بعدی این است که امسال ۱۶ روش را به کار گرفتیم برای آنکه بخشی از کمبود‌ها را جبران کند. از دو سه ماه آینده اعلام میکنیم هر روش چه تعداد از این کمبودها را جبران می‌کند. انشالله استخدام جدید هم خواهیم داشت.

وی درباره نارسایی‌ها و ایرادات کتاب‌های درسی، بیان کرد: نارسایی کتاب‌های درسی درست است و وجود دارد و سعی داریم این ایرادات به حداقل برسد. اما گاهی سوءبرداشت‌هایی هم می‌شود. در حجم کاری که دارد در این حوزه می‌شود این نارسایی‌ها کم است و بلافاصله هم در صورت اطلاع، اصلاح می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد:  درباره سوال دیگری پیرامون حساب یکپارچه باید بگویم با ملاحظات قانونی به اجرا در می‌آید. با بانک عامل هماهنگی شده و حساب مدارس تعیین شده است. این کار به شفاف سازی‌های مالی می‌انجامد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره موضوع استیضاح خود که چندی پیش مطرح شد و منتفی شد، بیان کرد: نمایندگان مجلس یک حق قانونی دارند که وقتی برای آن تعیین نشده و هر زمان تشخیص بدهد سوالی بپرسد یا استیضاح کند و... انجام می‌دهند. پس اگر استیضاح بنده منتفی شد و عده‌ای از نمایندگان امضا خود را پس گرفتند به زمان استیضاح ربط نداشت، اما ممکن است ده روز دیگر رخ بدهد یا نه. ما پاسخ‌هایی را برای سوال نمایندگان آماده کرده بودیم و با عدد و رقم نشان می‌دادیم تلاشمان در این یکساله بیش از گذشته بوده است. ما هر وقت مورد پرسش قرار می‌گیریم، پاسخ می‌دهیم و اگر هم تشخیص دادند کس دیگری در این سمت فعالیت کند ما کنار می‌رویم.

وی ادامه داد: ما نباید به خاطر نگرانی از سوال و استیضاح همه جهت گیری هایمان را متوقف کنیم. ما یک افقی را برای آموزش و پرورش می‌بینیم و به آن سمت حرکت می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: هیچ معامله سیاسی در پیرامون صندوق ذخیره فرهنگیان وجود ندارد. ضمن تقدیر از تمام هیات مدیره صندوق ذخیره باید بگویم به همان دلیلی که مدیران میانی و مدیران ارشد را باید به سمت جوانگرایی ببریم، تغییرات هیات مدیره صندوق ذخیره به همین سمت تغییر خواهد کرد، اما هنوز موضوعات تغییر در سطح ابتدایی مطرح شده است.


وزیر آموزش و پرورش درباره موضوع تعطیلات زمستانی اظهار کرد: دو نظریه در این خصوص وجود دارد. یکی اینکه به مصوبه مجلس نیازمند است و نظریه حقوقی دیگر این است که با اختیار شورا‌های آموزش و پرورش می‌توان این کار را کرد. ما در حال حاضر از معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این خصوص سوال کردیم اگر در پاسخ آن‌ها این قید شود که نیاز به مجلس نداشته باشد به نظر برسد در سال جاری بتوانیم ۵ روز تعطیلات میان سال داشته باشیم و از آن سمت ۵ روز اول خرداد برای دروس اضافه شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *