صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اوکراین و ایران محور گفت‎وگوهای مکرون و بایدن

۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۵:۴۵
کد خبر: ۴۵۳۶۸۰۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
رئیس جمهور فرانسه در حالی به آمریکا سفر کرده که محور گفت‎وگوها میان روسای جمهور دو کشور اوکراین، ایران و روابط دوجانبه اعلام شده است.

خبرگزاری میزان – کارشناسان بر این باورند که سفر رئیس جمهور فرانسه به آمریکا نتیجه ملموسی نخواهد داشت.

به گزارش «رویترز و سی ان ان»، سفر «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه به آمریکا در حالی انجام می‌شود که روابط دو کشور تقریبا از یک سال پیش و در پی انعقاد پیمان نظامی امنیتی «آکوس» به پایین ترین سطح در دهه‌های اخیر رسید.

به گفته مقام‌های آمریکایی و فرانسوی، دلیل تلاش طرفین برای احیای روابط، جنگ اوکراین در 9 ماه گذشته است؛ در واقع، جنگ اوکراین، سبب شد تا ابزار دیپلماسی بین المللی برای طرفین مهم تر از قبل شود.

براساس گزارش‌ها، موضوع اوکراین سبب شد که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و «مکرون» چند بار در حاشیه کنفرانس‌های بین المللی صحبت کرده و دستکم هفت تماس تلفنی دوجانبه و ده‌ها تماس مشترک با روسیه در سال جاری داشته باشند.

موضوع‌هایی مانند جنگ اوکراین، تحولات اقیانوس هند و آرام و تنش‌ها با چین همگی دست به دست هم دادند تا آمریکا، به این نتیجه برسد که رابطه با فرانسه باید ترمیم شود؛ زیرا واشنگتن برای مواجهه با این چالش‌ها متحد اروپایی دیگری را مناسب نمی‌دید.

آمریکا دیده است که انگلیس با ناآرامی‌های سیاسی متلاشی شده است و آلمان با دولت جدید، دیگر کشور شناخته شده ای در سطح بین المللی نیست؛ ضمن این که ایتالیا را عدم قطعیتی جدی فرا گرفته است.

البته مذاکرات «بایدن» و «مکرون» در حالی رخ می‌دهد که اروپا خود را برای پیامدهای هزینه‌های بالای انرژی به موازات عرضه محدود انرژی آماده می‌کند و رویکردهای متضاد دو طرف در طیف گسترده ای از موضوعات مانند رابطه با روسیه کاملا مشهود است.

با وجود این مقام‌های آمریکایی و فرانسوی می‌گویند که این سفر به دستاوردهای مهمی منجر نخواهد شد، صرفا می‌تواند فرصتی برای دو کشور برای بررسی موضوعات جهانی از جنگ اوکراین گرفته تا رویکرد در قبال چین، از مذاکرات رفع تحریم‌های ایران گرفته تا افزایش همکاری در زمینه‌های سایبری و انرژی باشد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *