صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایثارگران می‌توانند کشور را از مشکلات اقتصادی نجات دهند

۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۲:۳۶
کد خبر: ۴۵۳۰۸۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران اصلاح قانون منع به‌کارگیری برای ایثارگران بازنشسته را تشریح کرد و گفت: ایثارگران می‌توانند کشور را از مشکلات اقتصادی نجات دهند.
به گزارش گروه سیاسی ، غلامرضا یاوندعباسی  امروز در حاشیه نشست کارگروه امور ایثارگران منطقه یک کشوری که با حضور مشاوران استانداران ۸ استان کشور در امور ایثارگران و به میزبانی شهرداری آبسرد از توابع شهرستان دماوند برگزار شد، اظهار کرد: تقسیم استان‌های کشور به هفت منطقه یکی از برنامه‌های ما در وزارت کشور بوده است.

وی افزود: نشست کارگروه امور ایثارگران منطقه یک امروز به میزبانی شهرداری آبسرد برگزار و آخرین قوانین و سیاست‌های ابلاغی در حوزه امور ایثارگران تشریح شد؛ در این نشست، اعضای کارگروه مشکلات خاص استان‌های خود را مطرح می‌کنند تا برای آن موضوع تدبیر و راهنمایی شود.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران با بیان اینکه ظرفیت‌هایی در استان‌های کشور ایجاد کرده‌ایم، گفت: یکی از ظرفیت‌ها، شورای هماهنگی امور ایثارگران است که تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند تا یک نفر را به عنوان مسؤول پیگیر امور ایثارگران منصوب کنند.

یاوندعباسی با اشاره به اینکه همه این مسؤولان در شورای هماهنگی امور ایثارگران به ریاست استاندار حضور پیدا می‌کنند، تصریح کرد: مسائلی را در کارگروه امور ایثارگران منطقه یک کشوری مطرح کردیم که مشاوران استانداران در امور ایثارگران موارد را در این نشست‌ها پیگیری کنند.

وی بیان کرد: ظرفیت دیگری که در استان‌ها وجود دارد، شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که بخشی از کارگروه امروز ما به حوزه فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دارد و در این شورا، مناسب‌سازی اماکن، معابر عمومی در جهت تسهیل تردد معلولان و جانبازان را پیگیری می‌کند و تمام ضوابط و مقررات در این نشست بازنگری و مورد روان‌سازی قرار می‌گیرد.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران افزود: استانداری‌ها نقش هماهنگی و نظارت را دارند و مهم‌ترین موضوعی که به دنبال آن هستیم، این است که قوانین و مقررات حوزه ایثارگران روان‌سازی و بدون کمترین مانع اجرا شود و این موارد اهدافی است که در نشست‌ها به دنبالش هستیم.

یاوندعباسی گفت: مطلب بعدی اینکه مشکلاتی را که اعضای کارگروه طرح موضوع می‌کنند، ما برای آن چاره‌اندیشی می‌کنیم؛ مثلاً در نشست امروز به این نتیجه رسیدیم که بعضی از موارد را باید در قالب طرح یا استفسار از مجلس و بعضی دیگر را توسط وزیر کشور در قالب اصلاح آیین‌نامه یا پیشنهاداتی که لزوماً تصویب نمی‌خواهد و همکاری دستگاه‌ها را می‌طلبد در دولت پیگیری کنیم.

وی تصریح کرد: اعتقاد داریم که از ظرفیت‌های ایثار و شهادت در حوزه فرهنگی به درستی استفاده نشده است به خاطر اینکه هشت سال دفاع مقدس یک گردان یا لشکری توسط جوانان اداره می‌شد؛ ما در دوران دفاع مقدس سن فرمانده گردان‌ها همه کمتر از ۳۰ سال بوده است؛ معتقدیم امروز هم این موضوع باید یکی از دستاورد‌های دوران دفاع مقدس باشد که البته مجلس با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان قدم مهمی را برداشت.
 
مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران بیان کرد: دوران دفاع مقدس با مدیریت جهادی اداره شد و کشور ما اکنون درگیر مشکلات زیادی به خصوص معیشت و اقتصاد است که ما به دنبال راهکار‌هایی هستیم تا شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نهاد‌های نظارتی را به این قضیه سوق دهیم که با یک روند عادی مشکل مردم حل نمی‌شود؛ باز هم آن روحیه جهادی دوران دفاع مقدس باید حاکم باشد و این از مسائلی است که نهادینه شدن آن را پیگیری می‌کنیم.

یاوندعباسی با بیان اینکه موضوع بعدی اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: تحریم تنها برای امروز نیست و ما از دوران دفاع مقدس بیشترین تحریم‌ها را داشتیم و در دوران دفاع مقدس مردم به شدت در مضیقه بودند؛ در آن دوران مردم از ساعت چهار صبح در صف نفت، نان و گوشت بودند و آن‌ها شدیدتر از این مشکلات را تحمل کردند.

وی ادامه داد: ما باید آن روحیه را دوباره حاکم کنیم که اگر این موضوع صورت گیرد، دیگر این حرص و ولع برای خرید کالا و جنس از بازار وجود ندارد؛ ما در خیلی از حوزه‌ها مشاهده می‌کنیم که کمبودی وجود ندارد، منتهی هرچه به بازار عرضه می‌شود، نایاب شده است؛ چون از آن روحیه اقتصاد مقاومتی دور شدیم.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران با اشاره به اینکه این مسائل فرهنگی است که باید دوباره احیا شود، تأکید کرد: نکته مهم دیگر ما در این نشست مورد تأکید قرار گرفت، این بود که مقام معظم رهبری فرمودند: «مهم‌ترین کاری که باید انجام شود، هیچکس پشت دولت را خالی نکند».

یاوندعباسی ادامه داد: امروز دولت با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند که نیاز به حمایت عمومی نهاد‌ها و مردم دارد که مردم همراهی خود را همیشه اثبات کردند، اما اکنون وضع به شکلی است که تنها موضوعی که می‌تواند کشور را مورد آسیب قرار دهد، جدا شدن مردم از بدنه اجرایی کشور است.

وی بیان کرد: امروز باید انسجام بیشتری صورت گیرد و دولت را بیش از پیش یاری داد؛ دولت تمام تلاش خود را می‌کند و اتفاقاً ایثارگران بخش مهمی از افرادی هستند که بار دیگر باید روی کار بیایند؛ ایثارگران در دفاع مقدس کشور را از مشکلات نظامی و امنیتی نجات دادند و امروز نیز باید با کمک دولت، مردم را از مشکلات معیشتی و اقتصادی نجات دهند.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران در خصوص تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان و اینکه قانون برای ایثارگران به چه صورتی است، افزود: اصلاحیه قانون به کارگیری بازنشستگان که جدیداً ابلاغ شده، قانون آن از قبل بوده، اما اکنون شاهد دو اتفاق هستیم.

یاوندعباسی گفت: در حوزه ایثارگران سه گروه از ایثارگران منعی در به کارگیری ندارند؛ جانبازان بیش از ۵۰ درصد، آزادگان با بیش از سه سال اسارت و فرزاندان شهدا می‌توانند به کار‌گیری شوند.

وی اضافه کرد: مطلب حائز اهمیت در این خصوص است افرادی که ایثارگر نیستند، فقط می‌توانند در پست‌های موضوع بند الف، ب. و ج. قانون به کارگیری شوند، اما ایثارگران در سایر پست‌های مدیریتی هم می‌توانند به کارگیری شوند و این دو امتیاز برای ایثارگران محسوب می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *