صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زلزله کرمانشاه به روایت آمار؛ از آمار دقیق فوت‌شده‌ها تا کانکس‌های تحویلی/ خیز خیرین برای احداث ۱۵۱ مدرسه و بیمارستان اسلام‌آبادغرب/ ابلاغ ۶۹۵ میلیارد از خسارت هزار و ۲۴۱ میلیاردی

۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۲:۲۴
کد خبر: ۴۵۲۹۷۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
از آن روزی که زمین، در غرب کشور عزیز ایران اسلامی لرزید، یک سال گذشت؛ کل خسارت وارده به زیرساخت‌ها در مناطق زلزله‌زده هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان برآورد شده که تاکنون از محل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران مبلغ ۶۹۵ میلیارد تومان ابلاغ شده است.
گروه سیاسی ؛ «إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا* وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا* وَقَالَ الْإِنسَانُ مَا لَهَا... آنگاه که زمین لرزانده شود به سخت‌ترین، لرزه هایش، و زمین بار‌های سنگینش را بیرون ریزد، و آدمی بگوید که زمین را چه، رسیده است؟» (آیات یک تا سه سوره زلزال).

از آن روزی که زمین، در غرب کشور عزیز ایران اسلامی لرزید، یک سال گذشت؛ شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۹۶، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر، استان کرمانشاه را لرزاند. ابتدا مرکز این زمین‌لرزه کشور عراق اعلام شد، اما بلافاصله مشخص شد مرکز آن منطقه «ازگله» در نزدیکی مرز ایران و عراق است. براساس آمار‌های اولیه، بیشترین خسارات وارده در شهرستان‌ها «سرپل‌ذهاب»، «قصر شیرین»، «ثلاث‌باباجانی» و «کرند» گزارش شد.
 
اعلام آمادر دقیق فوت‌شده‌های زلزله کرمانشاه
در روز‌های اولیه آمار ضد و نقیضی از تعداد فوت‌شده‌ها و زخمی‌شدگان زلزله کرمانشاه اعلام شد. مهرداد سالاری معاون استاندار کرمانشاه درباره تعداد هموطنان عزیز فوت‌شده در زلزله کرمانشاه به میزان می‌گوید: متاسفانه تعداد فوت‌شده‌های در این زلزله ٦٢١ و تعداد مصدومان ٧ هزار و ٦٠٠ نفر بود. در ایام پس از زلزله ۷۰ میلیارد دارو و تجهیزات پزشکی  توسط وزارت بهداشت و درمان جهت مردم آسیب دیده هزینه شد.
 
 
خسارت به ۹ شهرستان، ۲۲ شهر ۵۱ دهستان و هزار و ۹۳۲ روستا
طبق گفته معاون استاندار کرمانشاه این زلزله به ۹ شهرستان و ۱۹ بخش، ۲۲ شهر ۵۱ دهستان و هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد که به منظور اسکان اضطراری تعداد ۹۴ هزار تخته چادر توسط جمعیت هلال احمر (به ارزش ۹/ ۷۹میلیارد تومان) و ۱۰ هزار چادر توسط کمک‌های مردمی بین حادثه دیدگان تقسیم شد.

همکاری نیرو‌های نظامی و امدادی
ساعاتی پس از وقوع این زلزله، نیرو‌های نظامی شامل سپاه، ارتش، بسیج و همچنین نیرو‌های امدادی از جمله هلال احمر، سازمان انتقال خون ایران و نیز وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «کشور» و سایر دستگاه‌های مرتبط برای کمک رسانی وارد کار شدند. براساس تقسیم بندی‌های صورت گرفته ارتش مسئولیت کمک رسانی به شهر و سپاه پاسداران نیز مسئولیت روستا‌ها را برعهده گرفتند.
 
مقام معم رهبری ۲۹ آبان ۹۶ در منطقه زلزله‌زده حضور یافتند.
 
بیشتر بخوانید:
 
همچنین سایر مسئولان از جمله رئیس جمهور، وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، نمایندگان مجلس و نیز فرماندهان لشکری برای بازدید از مناطق زلزله زده به آنجا رفتند.

له‌ی با بلای طبیعی، آمادگی بیشتری لازم دارد؛ در همه جای کشور، یک آمادگیِ صددرصد لازم است برای ستاد

توزیع ۱۸ هزار و ۸۰۰ کانکس

براساس آمار ارائه شده از استانداری کرمانشاه، مجموعاً ۱۸ هزار و ۸۰۰ کانکس در بین هموطنان آسیب دیده در زلزله کرمانشاه توزیع شد که از این میان تعداد ۱۳ هزارو ۷۴۲ کانکس با استفاده از اعتبارات دولتی که ۸ هزارو ۳۰۰ دستگاه توسط سپاه پاسداران، ۲ هزار دستگاه توسط ارتش، ۲ هزارو ۳۲ دستگاه توسط بنیاد مسکن، ۱۴۱۰ کانکس نیز توسط هلال احمر توزیع شد. ۵ هزارو ۵۸ کانکس نیز به ارزش حدود ۱۵ میلیارد تومان از طریق کمک‌های مردمی تحویل مردم آسیب دیده شد.

تعمیر و احداث ۱۰۴ هزار و ۳۵۶ واحد مسکونی
 معاون استاندار کرمانشاه درباره تعداد واحد‌های تعمیری و احداثی زلزله کرمانشاه نیز به میزان  می گوید کار تعمیر و احداث تعداد ۱۰۴ هزارو ۳۵۶ واحد مسکونی بر اثر این زلزله در دستور کار قرار گرفت. تعداد دقیق واحد‌های تعمیری ۶۸ هزار واحد و تعداد واحد‌های احداثی نیز جمعاً ۳۶ هزار و ۳۵۶ واحد بود که تحت عنوان احداثی نوع یک یعنی ۲۰ هزارو ۵۰۰ واحد (۱۲ هزارو ۵۰۰ واحد روستایی و ۸ هزار واحد شهری) و در احداثی نوع دوم نیز تعداد ۱۵ هزار و ۸۵۶ واحد شامل ۱۳ هزار و ۸۵۶ واحد روستایی و ۲ هزار واحد شهری است که صرفاً برای فرصت سازی در منطقه تعریف شده است.
 

بازسازی مجتمع مسکن مهر شرف آباد اسلام آباد غرب
بنابر گزارش استانداری کرمانشاه، در مجتمع مسکن مهر شرف آباد اسلام آباد غرب ۱۰۸۰ واحد (۵۴ بلوک) تعمیری بوده که توسط بنیاد مسکن تعمیر شده و تحویل مردم شده است و تعداد ۹۰۰ واحد (۴۵ بلوک)دیگر فاقد متقاضی و خالی از سکنه بوده که با توجه به بررسی انجام شده ۲ بلوک تخریب کامل و به دلیل فاقد متفاضی بودن مجدداً احداث نمی‌شود و ۴۳ بلوک نیاز به مقاوم سازی دارند که بر اساس برنامه اعلام شده توسط وزارت راه و شهرسازی ۵۰۰ واحد تا پایان سال جاری و ۳۶۰ واحد نیز تا آخر خردادماه سال آینده تکمیل خواهد شد. مبلغ برآورد اعلام شده برای بازسازی ۲۵ میلیارد تومان است. درضمن  اشخاص متخلف در اجرای مجتمع مسکن مهر شرف آباد مشخص وبه مرجع قضایی معرفی شدند.

مجتمع مسکن مهر شهید شیرودی سرپل ذهاب
طبق همین گزارش، مجتمع مسکن مهر شهید شیرودی سرپل ذهاب نیز دارای ۵۷۶ واحد شامل ۲۴ بلوک ۲۴ واحدی بوده که در حادثه زلزله آبان ماه سال گذشته به آن‌ها خسارت وارد شد. ۳ بلوک بایستی کاملاً تخریب و مجدداً احداث شده و ۲۱ بلوک باقیمانده نیز مقاوم سازی و بازسازی شود. بر اساس برنامه اعلام شده توسط راه و شهرسازی ۳ بلوک احداثی تا پایان خرداد سال آینده و از ۲۱ بلوک مابقی، ۶ بلوک تا پایان آذرماه و ۱۵ بلوک نیز تا آخر سالجاری مقاوم سازی و بازسازی و قابل بهره برداری خواهند بود. برای بازسازی مجتمع مذکور در مجموع ۳۵ میلیارد تومان نیاز است که از محل کمک‎های بلاعوض، تسهیلات دولتی و خسارت بیمه تأمین خواهد شد. اشخاص متخلف در اجرای مجتمع مسکن مهر شرف آباد مشخص وبه مرجع قضایی معرفی شدند.

بازسازی ۷۰ هزار واحد تا پایان مهرماه ۱۳۹۷
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، روزدوشنبه ۲۱ آبان، در مراسم نمادینی که برای گرامیداشت یک سالگی زلزله کرمانشاه برگزار شد، از بازسازی (احداث و تعمیر) ۷۰ هزار واحد تا پایان مهرماه ۱۳۹۷ در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد. البته از این تعداد ۵۳ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری و ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد احداثی به بهره برداری رسیده است.
 
وام‌های بلاعوض دولت
گزارس استانداری کرمانشاه کمک‌های مالی دولت برای مناطق زلزله‌زده را اینگونه توصیف کرده که مبلغ ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض بابت اجاره بهای اسکان موقت به تعداد ۸ هزارو ۸۹۸ مورد و جمعاً ۴۴/۴۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی پرداخت شده است. ضمناً به افرادی که کانکس از محل کمک‌های مردمی و خیرین تحویل گرفته اند، مبلغ ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض بابت اجاره بهای اسکان موقت نیز از محل اعتبارات دولتی پرداخت شده است.

پرداخت آب و برق بهای مصرفی به خسارت دیدگان در زلزله
در مناطق  زلزله زده کرمانشاه، تا پایان مهرماه سال ۹۷ نیز مبلغ ۹ میلیارد تومان آب بهای مصرفی و مبلغ ۲۲ میلیارد تومان هزینه برق مصرفی مردم زلزله زده و در مجموع ۳۱ میلیارد تومان بوده که رایگان شده است. اعتبارات دولتی پرداخت شده جهت اسکان موقت در قالب دو مصوبه و به مبلغ ۱۳۵ میلیارد تومان و با احتساب ۳۱ میلیارد تومان آب و برق مصرفی رایگان مردم آسیب دیده تا پایان مهرماه مجموعاً ۱۶۶ میلیارد تومان شده است.
 
سیمان رایگان توزیع شده
۱۷۰ هزار تن سیمان رایگان  برای ساخت و ساز در مناطق زلزله زده کرمانشاه از طریق بنیاد مستضعفان در نظر گرفته شد که تاکنون مقدار ۱۲۵ هزار تن سیمان رایگان توسط بنیاد مستضعفان در مناطق زلزله زده توزیع شده است.
 

بازسازی فضا‌های آموزشی در مناطق زلزله زده کرمانشاه
روند بازسازی در مناطق زلزله زده کرمانشاه تنها به ساخت منازل مسکونی شهری و روستایی منحصر نشده است و سایر مراکز علمی، فرهنگی ، درمانی و صنعتی نیز از این رویه دور نمانده‌اند. مدارس به عنوان یکی از فضا‌های آموزشی، در زلزله سال گذشته کرمانشاه مترتب خساراتی شدند که کار بازسازی این مراکز علمی نیز در حال انجام است. تعداد ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس در پی وقوع زلزله، آسیب دیده که توسط خیرین در مناطق زلزله زده در حال احداث است. تعداد ۲۵ مدرسه شهری با میانگین پیشرفت ۴۷ درصد در دست اجراست. از ۵۳ مدرسه روستایی آسیب دیده در اثر زلزله تعداد ۴۴ مدرسه در مهرماه ۹۷ تحویل شد و ۹ پروژه باقیمانده حداکثر تا پایان آذر ماه ۹۷ به بهره برداری خواهند رسید. در مجموع و در کل استان کرمانشاه پس از زلزله تعداد ۱۵۱ مدرسه با ۵۴۰ کلاس و با برآورد ۹۰ میلیارد تومان توسط خیرین در دست احداث است. در ابتدای مهر ماه سالجاری ۵۹ مدرسه در مناطق زلزله زده استان تکمیل و به بهره برداری رسید که ۴۴ مدرسه آسیب دیده از زلزله بوده و ۱۵ مدرسه نیز از فرصت بازسازی زلزله استفاده کرده اند.

بازسازی اماکن مذهبی (امام زاده ها، مصلی ها، مساجد و حوزه‌های علمیه)
با بررسی‌های صورت گرفته در مجموع به تعداد ۱۱۰ مسجد در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خسارت وارد شده که ۳۲ مسجد نیاز به احداث مجدد و ۷۸ مسجد نیاز به مرمت و تعمیر دارند و مبلغ ۱/۵ میلیارد تومان برای بازسازی مساجد آسیب دیده از جمله: احداث مصلی در سرپل ذهاب ۵/۱ میلیارد تومان، تعمیر مسجد جامع شهر تازه آباد ۷۰۰ میلیون تومان، تعمیر مسجد جامع شهر ازگله ۲۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ماده ۱۲ در نظر گرفته شده است.

بازسازی فضا‌های بهداشتی و درمانی
در پی وقوع زلزله به حدود ۱۸۸ خانه بهداشت و ۱۶ مرکز جامع خدمات سلامت و ۲ واحد بستردرمان و بیمارستان‌های اسلام آباد، قصرشیرین، سرپل ذهاب و بیمارستان درحال ساخت ثلاث باباجانی آسیب وارد شده است. از محل اعتبارات ماده ۱۲ مبلغ ۶۴ میلیارد تومان اعتبار جهت بازسازی مراکز نامبرده اختصاص داده شده است. ضمناً از مراکز فوق الذکر ۶۶ مرکز بهداشتی (شامل: خانه بهداشت، کلینیک دندانپزشکی، مرکز جامع سلامت، پانسیون پزشکان و ... به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان) و در فاز دوم (بیمارستان سرپل ذهاب با اعتباری بالغ بر (۳۵ میلیارد تومان)، بیمارستان جدید اسلام آباد غرب با اعتبار (۶۷ میلیارد تومان) توسط خیرین جمعاً به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان در حال احداث است. مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده برای فضا‌های بهداشتی و درمانی مذکور ۱۸۴ میلیارد تومان (۶۴ میلیارد تومان اعتبارات دولتی و ۱۲۰ میلیارد تومان کمک خیرین) است.

بازسازی واحد‌های اقتصادی
طبق برآوردهای صورت گرفته مجموع خسارت وارد آمده به بخش کشاورزی و دامی بعد از زلزله کرمانشاه نیز مبلغ ۳۳۸ میلیارد تومان است. در بخش کشاورزی و دامی تاکنون ۹/ ۳۶میلیارد تومان بلاعوض پرداخت و همچنین ۴هزار تن علوفه و ۱۰۰ رول نایلون در بین دامداران و کشاورزان بصورت رایگان توزیع شده است. ۱۴۰ تخته چادر، ۳۰ دستگاه کانکس، ۵ تن علوفه و ۱۴۰ تن اقلام مصرفی نیز بین عشایر توزیع شده است. در مجموع تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و مبلغ ۴۸ میلیارد تومان کمک‌های بلاعوض مذکور به دامداران، کشاورزان و عشایر است.

جبران خسارات زلزله به صنایع
برای جبران خسارات ناشی از زلزله به واحدهای صنعتی نیز مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با پیشنهاد سازمان صنعت، معدن و تجارت در قالب طرح‌های توجیهی جهت معرفی به بانک‌ها در نظر گرفته شده است.

حمایت‌های بازتوانی روحی
پس از وقوع این زلزله،مسئولان امر از  رسیدگی به حال روحی و روانی مردم عزادار در این منطقه غافل نشدند. لذا اقداماتی همچون اعزام ۵۳ تیم حمایت روانی- اجتماعی و فرهنگی توسط بهزیستی از ۲۷ استان انجام شدکه علاوه بر نقاط شهری ۴۹۰ روستا را تحت پوشش قرارداده و مجموعاً تاکنون تعداد۱۲۴هزارو ۹۵۰ نفر از تیم‌های حمایت روانی و اجتماعی و فرهنگی خدمات دریافت کرده‌اند.
 
حضور بیش از ۱۵۰ سازمان مردم نهاد استانی و کشوری در امورکمک رسانی
پس از وقوع زلزله در کرمانشاه بیش از ۱۵۰ سازمان مردم نهاد استانی و کشوری در امورکمک رسانی  حضور بسیار فعال، چشمگیر و اثر گذار داشتند. کمک‌های این گروه‌ها شامل: جمع آوری و توزیع اقلام مورد نیاز (۸۲۱ محموله)، انجام فعالیت‌های روانشناسی و مشاوره ای، مداخله‌ای و مددکاری اجتماعی (۶۰ تیم با هماهنگی علوم پزشکی و بهزیستی استان)، حمل و توزیع کانکس ۸۵۰ عدد، انجام فعالیت‌های زیست محیطی شامل پاکسازی و... ۱۲۰ مورد، نصب توالت سیار ۱۲۵ چشمه، ساخت محل نگهداری دام در روستا‌ها ۳۰ واحد، استقرار نانوایی سیار ۶ واحد است.
 
 
خسارت وارده به زیرساخت‌های عمرانی
در گزارش استانداری کرمانشاه آمده است، کل خسارت وارده به زیرساخت‌ها در مناطق زلزله زده هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان برآورد شده که تاکنون از محل اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران مبلغ ۶۹۵ میلیارد تومان ابلاغ شده است.

تعداد اشتغال ایجاد شده درهنگام  بازسازی مناطق زلزله زده
ساخت و ساز بناهای تخریبی و تعمیری در مناطق زلزله زده موجبات اشتغالزایی را نیز فراهم کرد. تعداد نیرو‌های شاغل در بازسازی۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر بوده که از این تعداد، مهندسین مشغول به کار در بازسازی ۲۱۰۰ نفر هستند و تعداد پیمانکاران شاغل در بازسازی ۴۳۵ مورد و تعداد اکیپ‌ها (پیمانکاران جزء) ۸۰۰ مورد است.

مقدار مصالح مورد نیاز واحد‌های مسکونی
از ابتدا تا پایان بازسازی مصالح مورد نیاز به میزان ۴۲۰ هزار تن سیمان، ۱۲۴ هزار تن آهن آلات (تیرآهن و میلگرد) ۲/۱ میلیون مترمکعب بتن برآورد شده است.

کمک‌های آموزشی به دانش آموزان
طبق آنچه  در گزارش استانداری کرمانشاه امده است، اهدای ۴۵هزار بسته آموزشی، ۱۳۵۷ تبلت، ۱۵۰ لب تاپ به دانش آموزان مناطق زلزله زده صورت گرفته است. همچنین برگزاری کلاس‌های فوق برنامه و کنکوری در مناطق مذکور و به مدت ۲۰ روز در اردوگاه شهید باهنر تهران ونیز برگزاری کلاس‌های آنلاین جهت دانش آموزان آسیب دیده به ارزش تقریبی ۲۸ میلیارد تومان که ۱۸ میلیارد تومان توسط اعتبارات دولتی و ۱۰ میلیارد تومان توسط خیرین تأمین شده است. توزیع بسته‌های کمک آموزشی، CD، بسته‌های فرهنگی و ... توسط بنیاد مستضعفان به ارزش تقریبی ۳ میلیارد تومان.
 
کمک‌های سیستم بانکی
سیستم بانکی نیز کمک های فراوانی برای بازسازی مناطق زلزله زده انجام داده است که از این جمله می‌توان به تخصیص ۲۲ میلیارد تومان جهت احداث ۲۲ مدرسه در مناطق زلزله زده، احداث بیمارستان ۹۶ تختخوابی جدید اسلام آباد غرب توسط بانک ملل با برآورد ۶۷ میلیارد تومان، ارسال دارو‌های ضروری و کمیاب به ارزشی بالغ بر ۲ میلیارد تومان، تهیه و اهدا ۲۴۷ دستگاه کانکس به مردم مناطق زلزله زده به ارزش تقریبی ۱ میلیارد تومان. بیش از ۲۲ میلیارد تومان کمک‌های نقدی از طرف کارکنان بانک‌های خصوصی و دولتی کشور، تأمین و اختصاص ۳ میلیارد تومان اعتبار جهت احداث مجموعه ورزشی مهر، تأمین اعتبار ساخت ۳ باب خانه بهداشت روستایی، تفاهم بین بانک‌های صنعت و معدن، ملی و سپه جهت تامین مالی خرید یک دستگاه سیتی آنژیوگرافی به مبلغ ۱۱ میلیارد تومان اشاره کرد. مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده توسط بانک‌های کشور مبلغ ۱۲۸ میلیارد تومان بود.
 

وعده رئیس جمهور
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی دو روز پس از وقوع این حادثه، در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه حضور یافت و در میان مردم سرپل ذهاب تعداد خانه‌های روستایی تخریب شده را ۱۱ هزار و تعداد خانه‌های شهری تخریب کامل را حدود ۴ هزار و ۵۰۰ عنوان کرد و از نیاز به ساخت ۳۰ هزار مسکن جدید در مناطق زلزله زده کرمانشاه سخن گفت.

وی همچنین برای دومین بار در تاریخ ۲۹ اسفندماه ۹۶ برای برای افتتاح راه آهن غرب کشور و بازدید از مناطق زلزله زده کرمانشاه به روستای میرمیرو در سرپل ذهاب رفت و گفت: قول می‌دهم تا پایان تابستان سال ۹۷همه خانه‌ها در مناطق زلزله زده بازسازی شده باشد.

با توجه به گذشت یکسال از زلزله کرمانشاه، تحقق وعده رئیس جمهور مبنی بر اتمام زمان ساخت خانه‌های روستایی در مناطق زلزله زده کرمانشاه بیشتر رخ می‌نماید. کیفیت و کمیت ساخت خانه‌ها در مناطق زلزله زده نیز از اهیمت خاصی برخوردار است چرا که در صورت انجام به موقع اقدامات عمرانی، تحقق این وعده امکانپذیر خواهد بود.

رکورد مطلوبی در روند بازسازی مناطق زلزله کرمانشاه ثبت شد
آنطور که مهردادسالاری به میزان می‌گوید در روند بازسازی مناطق زلزله در استان کرمانشاه رکورد خوبی ثبت شد. بعد از وقوع زلزله در ابتدا، کار اسکان موقت را همراه بارش‌ها داشتیم، بنیاد مسکن و دستگاه‌های خدمات رسان ۸ ماه کاری در مناطق زلزله زده تلاش زیادی کردند.

به گفته این مقام مسئول خوشبختانه هم اکنون ۷۰ هزار واحد در مناطق زلزله زده کرمانشاه بازسازی و تعمیر شده‌اند که رقم بالایی است. کار بازسازی و تعمیر بنا‌های آموزشی، درمانی و واحد‌های دامی خیلی پیش رفته و مسائل اقتصادی منطقه سامان گرفته است.
 

سالاری به این نکته نیز اشاره می کند که در این زلزله رسیدگی به مسائل روحی - روانی، اجتماعی و نیز تامین امنیت به خوبی انجام شد. خیلی جالب است با اینکه مردم در کانکس زندگی می‌کردند و در حال بازسازی منازل خود بودند، اما امنیت طوری بود که کوچکترین بزهی گزارش نشد.

سالار می گوید ۱۲ هزار ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی در مناطق زلزله زده ساخته شد و امیدوارم تا پایان این ماه کار تعمیر و بازسازی ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی را نیز به طور کل تمام کنیم.

معاون استاندار کرمانشاه تاکید دارد دولت در مناطق زلزله زده کرمانشاه فرصتی ایجاد کرد تا خانه‌های ناامنی که با کیفیت نامطلوب در دوره‌های مختلف ساخت، ساخته شده بودند که تعدادشان هم به ۳۶ هزار واحد مسکونی می‌رسید نیز در جرگه بازسازی آمده و عملیات ساخت خانه‌های مقاوم برای آن‌ها در پیش گرفته شود.  بعد از زلزله آبان ماه سال گذشته در کرمانشاه، تعداد یک هزار و ۹۰۰ روستا خسارت دیدند و نزدیک به ۱۰۵ هزار واحد تخریب و خسارت دیدند که کار تعمیر نزدیک به ۵۷ هزار واحد تمام شده است؛ تعمیر و بازسازی‌های جزئی مانده‌اند.
 
علی‌رغم تمام فعالیت‌های صورت گرفته مسئولان که قابل تقدیر است اما «رفع دغدغه‌های مادی و معنوی» همه مردم عزیز مناطق زلزله‌زده مهم بوده و تعیین کننده است و باید تا فرجام این مهم، تلاش‌ها ادامه یابد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *