صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وجود چه اقلام خوراکی در بوفه مدارس ممنوع است؟ / «تیزاب»؛ گلوی انگورکاران ملایر را خشکاند/ رزمایش اقتدار عاشورایی در کرمانشاه

۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰:۴۸
کد خبر: ۴۵۲۹۲۵
رییس سازمان دانش‌آموزی خوزستان با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۰ درصد از بوفه‌های مدارس استان مجوز فعالیت داشتند، تاکید کرد: تغذیه ارائه شده در مدارس باید سالم، مقوی و بدون مواد افزودنی باشد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،رزمایش اقتدار عاشورایی در کرمانشاه آغاز شد، «تیزاب»؛ گلوی انگورکاران ملایر را خشکاند، آتش به ۵۰ هکتار مرتع گلستان آسیب زد، دشت کاشان خنک می‌شود، ریزش معدن زغال‌سنگ «آب‌نیل» ۱ کشته و ۷ زخمی برجای گذاشت و خدمت بیش از ۴ هزار جهادگر در مناطق محروم سیستان و بلوچستان اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.

آتش در انبار تولید زغال شهرک صنعتی سمنان

سعید اسماعیل پور مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی سمنان بابیان اینکه آتش در انبار تولید زغال شهرک صنعتی سمنان با تلاش آتش‌نشان‌ها مهار شد، ابراز داشت: ساعت وقوع این آتش‌سوزی ۱:۱۱ بامداد دوشنبه بود که بلافاصله بعد از تماس نیرو‌های آتش‌نشانی به محل اعزام و آتش دقایقی بعد مهار شد.


وی افزود: برای مهار این آتش‌سوزی پنج آتش‌نشان و دو خودرو از دو ایستگاه آتش‌نشانی به محل اعزام شدند که این عملیات حدود دو ساعت طول کشید.مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی سمنان بابیان اینکه نیرو‌های این سازمان بعد از رسیدن به آتش از چند جهت مختلف اقدام به مهار آن کردند، ابراز داشت: با تلاش آتش‌نشان‌ها و مدیریت تیم آتش مهار و از سرایت آن پیشگیری شد.اسماعیل پور اضافه کرد: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت، اما خساراتی به این انبار وارد شد که بعد از کار کارشناسی می‌تواند برآورد ریالی آن را تخمین زد.وی افزود: علت دقیق این حادثه در دست بررسی است، اما باید گفت: در انبار‌هایی که احتمال وقوع آتش‌سوزی وجود دارد باید موارد ایمنی به‌دقت رعایت شود و کارکنان از قبل با نحوه مهار آتش آشنایی اولیه را داشته باشند این اقدامات می‌تواند تا رسیدن نیرو‌های آتش‌نشانی از شعله‌ور شدن بیشتر آتش پیشگیری کند.
 
رزمایش اقتدار عاشورایی در کرمانشاه آغاز شد

رزمایش بزرگ اقتدار عاشورایی سپاهیان حضرت محمد رسول‌الله ۲ امروز دوشنبه با حضور خیل عظیم گروه‌های جهادی و گردان‌های بیت المقدس و کوثر در کرمانشاه آغاز شد.


بسیجیان جان بر کف که همواره با خدمت بی‌منت و بدون چشم‌داشت در محرومیت‌زدایی و رفع چهره نازیبای فقر از چهره زیبای ایران اسلامی پیشقراول بوده‌اند این بار نیز با حضور در این رزمایش بزرگ خدمت‌رسانی، اقتدار خود در عرصه‌های نظامی و خدمت‌رسانی به نمایش گذاشتند.ستون کشی برای خدمت رسانی ۱۵۵ گروه جهادی از بسیجیان به حاشیه شهر‌ها نیز از جمله برنامه‌های تدارک دیده شده در این رزمایش است که با هدف ایجاد امید در بین مردم و یاس و ناامیدی در بین دشمنان برگزار می‌شود.رایحه خوش خدمت‌رسانی مناطق محروم استان کرمانشاه را در برگرفته و جهادگران و بسیجیان مخلص آمده اند تا با روحیه جهادی و انقلابی به مردم خدمت کنند.ورزشگاه آزادی کرمانشاه امروز شاهد گردهمایی گردان‌های بسیجی و جهادگرانی است که عازم مناطق محروم و حاشیه‌های شهر برای خدمت‌رسانی هستند تا بعد از پیاده‌روی نمایش اقتدار راهی این مناطق شوند. این مرام مهمانان ویژه‌تری هم داشت؛ تابوت پیکر مطهر ۹ شهید گمنام دوران دفاع مقدس هم در این مراسم قرار داده شده بود که بعد از این مراسم قرار است تشییع شوند.
 
«تیزاب»؛ گلوی انگورکاران ملایر را خشکاند

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز کمبود پودر کربنات پتاسیم را عاملی برای ایجاد بازار سیاه و افزایش قیمت آن عنوان کرد و گفت: در حال حاضر کربنات پتاسیم در بازار با قیمتی بیش از ۲ برابر به باغداران فروخته می‌شود. یک باغدار ملایری نیز در این باره گفت: امسال بیشتر انگورکاران این شهرستان مجبور شدند تیزاب را با چند برابر قیمت از بازار تهیه کنند.

علی غفاری که سال گذشته باغدار نمونه کشوری شده است، افزود: من نیز مانند بقیه باغداران مجبور شدم این پودر را با بیش از ۲ برابر قیمت خریداری کنم.وی ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد باغداران همچنان برای تهیه تیزاب مشکل دارند و در توان آن‌ها نیست که با این قیمت تیزاب تهیه کنند.این باغدار نمونه کشوری ادامه داد: به همین خاطر اکثر باغداران به ویژه در مناطق ترک غربی و ازندریان ملایر، انگور را بدون استفاده از تیزاب و به صورت آفتابی خشک می‌کنند.غفاری بیان کرد: سال گذشته از هر هکتار یک تن انگور برداشت کردم که امسال این آمار به حدود یک و نیم برابر افزایش یافته است و این موضوع بر ضرورت تامین بیشتر تیزاب می‌افزاید.دیگر باغدار ملایری نیز ضمن ابراز گلایه از وضعیت موجود و کمبود پودر کربنات پتاسیم گفت: قبل از فصل برداشت باید مشکل تیزاب برای باغداران ملایری حل شود تا در زمان حساس برداشت انگور به این مشکلات مواجه نشویم.داود بیات ادامه داد: با توجه به اینکه زمان برداشت، خشک کردن انگور و تبدیل آن به کشمش تیزابی، بسیار حساس است و باید در زمان خود این مراحل طی شود، ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم و باید در هر شرایطی پودر کربنات پتاسیم را از بازار تهیه کنیم.
 
آتش به ۵۰ هکتار مرتع گلستان آسیب زد

«ابوطالب قزلسفلو» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اظهار داشت: این آتش سوزی ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه عصر یکشنبه در عرصه‌های مرتعی منطقه پشت کوه واقع در جنوب بلندی‌های درازنو روی داد که با حضور به موقع ماموران منابع طبیعی، محیط زیست، نیرو‌های مردمی، فرمانداری و سایر دستگاه‌های اجرایی شامگاه گذشته مهار شد.
 

وی از مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی در مهار این آتش سوزی قدردانی کرد و از گردشگران و اهالی منطقه خواست که هنگام حضور در عرصه‌های منابع طبیعی از برافروختن آتش برای پخت و پز تا حد ممکن خود داری و پیش از ترک محل آتش را به صورت کامل خاموش کنند تا وزش باد باعث شعله ور شدن آن و بروز خسارت به طبیعت استان نشود.منطقه درازنو در ۲۰ کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی از نقاط هدف گردشگری در استان گلستان محسوب می‌شود.شهرستان کردکوی در ۲۷ کیلومتری غرب گرگان قرار دارد و ارتفاعات جنگلی آن به دریای خزر مشرف است.جاده اصلی تهران - گرگان - مشهد از مرکز این شهر عبور می‌کند.
 
دشت کاشان خنک می‌شود

عباس ارغوانی رییس اداره هواشناسی کاشان اظهار کرد: دمای هوای دشت کاشان طی یک هفته آینده با پنج درجه کاهش به ۳۳ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید که در مناطق کوهستانی بین پنج تا هشت درجه کمتر نسبت به مناطق دشت پیش‌بینی می‌شود.
وی افزود: در تحلیل نقشه‌های هواشناسی، دشت کاشان تا روز سه‌شنبه آسمانی صاف همراه با وزش گردوغبار محلی خواهد داشت و برای روز‌های آخر هفته آسمان نیمه‌ابری همراه با ریزش رگبار‌های خفیف دور از انتظار نیست.رییس اداره هواشناسی کاشان با اشاره به زمان کشت زعفران، تاکید کرد: کشاورزان باید قبل از آماده‌سازی مزرعه زعفران، نسبت به ضدعفونی کردن پیاز زعفران علیه کنه، طبق دستورالعمل کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام کنند.وی تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی هفته جاری، باغداران نسبت به مبارزه علیه آفت مگس میوه مدیترانه‌ای به خصوص در مناطق راوند و طاهرآباد در مبارزه با این آفت طبق ردیابی و اطلاعیه پیش‌آگاهی اقدام کنند.ارغوانی به وزش نسبتا شدید باد در ساعات بعدازظهر و هم‌چنین افت دما و رطوبت محسوس در اواخر هفته اشاره و به گلخانه داران سفارش کرد که نسبت به استحکام سازه و پوشش گلخانه، تنظیم دما و رطوبت از طریق تهویه تمهیدات لازم را انجام دهند.
 
ریزش معدن زغال‌سنگ «آب‌نیل» ۱ کشته و ۷ زخمی برجای گذاشت

 دکتر "محمد صابری" مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این حادثه روز گذشته ۲۵ شهریورماه در ساعت ۱۵ و ۴۳ دقیقه به‌وقوع پیوست.


وی معدن آب‌نیل واقع در جاده بی‌بی‌حیات را محل این حادثه اعلام کرد و افزود: در این حادثه دو نفر از مصدومین درمان سرپایی در محل، سه مصدوم به بیمارستان توسط اورژانس ۱۱۵ منتقل شدند و دو مصدوم پس از حادثه توسط خودرو شخصی به بیمارستان منتقل شده‌اند.مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با ابراز تاسف از جان باختن یک تن در این حادثه عنوان کرد: متاسفانه در این حادثه یک فرد ۳۵ ساله کشته شده است.وی با بیان این مطلب که مصدومین به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شده‌اند، تصریح کرد: تمامی مصدومان ایرانی و رنج سنی آن‌ها بین ۳۲ تا ۴۰ سال است و در حال حاضر هر پنج مصدوم در اورژانس بستری هستند، یک نفر در حال ترخیص و از چهار مصدوم باقیمانده دو مصدوم به دلیل تروما به پا احتمال عمل جراحی دارند و سایر مصدومان مشکل خاصی ندارند.
 
کهنه عزاخانه‌ها

رضا سلیمان‌نوری- خراسان‌پژوه-در خصوص حسینیه‌ها و روضه‌خوانی‌های قدیمی مشهد اظهار کرد: مبحث روضه‌خوانی بحث کهنی است که از گریه کردن بر سیدالشهدا شروع می‌شود و در مشهد باید به دنبال روضه‌خوانی‌هایی از عهد تیموری به بعد باشیم. همچنین، شهر مشهد در دوران صفویه یک شهر شیعی کامل می‌شود، اما تخریب‌های پس از دوران فتحعلی‌شاهی، باعث شده که ما آثار آنچنانی قبل از دوران فتعلی‌شاه را نداشته باشیم. یعنی به لحاظ تایم زمانی به عصر قاجار می‌رسیم و باید به دنبال خاندان‌های قدیمی ساکن مشهد از دوران قاجار به بعد باشیم.

وی افزود: قطعا یکی از این بزرگترین خاندان‌ها، خاندان سادات رضوی است که سال‌ها نقیب آستان قدس بودند و همان‌گونه که می‌دانیم، «نقیب» عنوانی است که قبلا برای نایب تولیت استفاده می‌شده است. پس حسینیه سادات رضوی، سال‌ها یکی از مهمترین مکان‌ها برای برگزاری آیین عزاداری بوده است و این یعنی عزاداری سادات رضوی به دوران قاجار بازمی‌گردد.این ادامه داد: اگر حسینیه‌ها و تکیه‌ها به معنای امروزی که بین مردم مصطلح است مد نظر باشد، چهار پاتوق بزرگ عزاداری از ۱۰۰ سال اخیر در مشهد داریم؛ یکی از آن‌ها در منطقه چهارباغ بوده که هنوز هم مستقر است و متعلق به خاندان آیت‌الله سیستانی و روضه پدری ایشان بوده که بعد‌ها حاج‌آقا جواد سیستانی، برادر ایشان آن را اداره می‌کنند و در حال حاضر توسط فرزندان حاج‌آقا جواد سیستانی اداره می‌شود که تقریبا سبقه این روضه، حدودا مظفرالدین‌شاهی است و صدسال را گذرانده است.سلیمان‌نوری عنوان کرد: دوم «روضه شیخ محمدتقی بجنوردی» است که منزل ایشان قبلا در خیابان شیرازی ۱ بود و سال ۷۶ تخریب شد و در حال حاضر در منطقه میدان شهدا، کوچه سجادی است که توسط نوه ایشان اداره می‌شود و روضه آن تقریبا حدود ۹۰ سال عمر دارد.وی اضافه کرد: مورد سوم، روضه آقای شاه‌حیدری است که در منطقه گنبد سبز، سرشور ۲۱ واقع شده و در حال حاضر، توسط نوادگان آن اداره می‌شود. چهارمین مورد هم روضه آقای واعظ عیدگاهی است که در کوچه امام رضای ۳ واقع شده است. ضمن آن که قدمت «روضه شاه‌حیدری» تقریبا سه نسل است و خود آقای شاه‌حیدری در حدود سال ۱۳۴۰ زنده بوده؛ ولی روضه‌اش قدیمی‌تر است. همچنین دو مورد آخر، یعنی «روضه واعظ عیدگاهی» و شاه‌حیدری حداقل از اواخر دوران احمدشاهی را شامل می‌شود.


این خراسان‌پژوه بیان کرد: این چهار مورد، روضه‌خوانی‌های خاندانی و بدون موقوفاتِ در حال برگزاری است. همچنین، روضه خاندان مقیم که در چهارباغ برگزار می‌شد، در تغییر نسل‌هایی که انجام شده، از روضه صبح زنانه و مردانه، تبدیل به یک روضه زنانه بعدازظهر شده که سابقه آن حدود ۸۰ سال بوده و بین سه الی چهار نسل‌شان گشته است. پس این‌ها روضه‌هایی است که هیچ‌یک موقوفه‌ای ندارند و یک‌سری روضه‌ها در تکیه‌ها و حسینیه‌ها برگزار می‌شود که دارای موقوفه است؛ یعنی فردی زمینی را برای روضه وقف کرده است که به طور مثال، «تکیه علی‌اکبری‌ها» که در مشهد برگزار می‌شود و یا «مسجد جعفری‌ها» در «بالاخیابان» از این نوع هستند که هرکدام حداقل ۶۰ سال عمر دارند. پس بعد از روضه داخل حرم و سادات رضوی، این چهار الی پنج مورد دارای قدمت بالایی در مشهد هستند.
 
خدمت بیش از ۴ هزار جهادگر در مناطق محروم سیستان و بلوچستان

سردار گشتاسبی فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب افزود: ۲۹۴ عرصه در حوزه عمرانی را مد نظر قرار دادیم که ساخت و تعمیر ۳۷ مدرسه، ساخت ۱۶ مسجد و حسینیه، ساخت ۱۰ خانه عالم، لایروبی پنج قنات، ۹ مورد دیوار کشی، جمع آوری شن‌های روان از هفت روستای سیستان، تعمیر و بازسازی ۴۵ مدرسه در طرح هجرت نتیجه کار جهادگران در این زمینه است.
به گفته وی، توزیع ۱۴۰۰ سبد کالا، توزیع ۹ هزار بسته لوازم التحریر، ایجاد ۳۰ مورد فرصت اشتغال برای جوانان و نوجوانان، ارائه ۱۹۰ مورد خدمات مشاوره از دیگر خدمات عمومی ارائه شده در عرصه‌های خدمت‌رسانی و مردم یاری در قالب این رزمایش است.فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان افزود: اجرای طرح یک کاسب یک دانش آموز، شیفت ایثار در ادارات و کارخانجات و میز خدمت در مساجد نیز یکی دیگر از بخش‌های رزمایش اقتدار عاشورایی است.وی با بیان اینکه امسال رزمایش اقتدار عاشورایی با ایام محرم همزمان شده است، گفت: برای اینکه در حوزه مسائل امنیتی یکپارچگی ایجاد کرده و بتوانیم از ظرفیت این رزمایش به خوبی استفاده کنیم ۴۱ گردان بیت المقدس و ۱۹ گردان کوثر را سازمان دهی کردیم تا از صبح روز تاسوعا تا شام غریبان قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران را برای ایجاد آرامش به نمایش بگذارند.سردار گشتاسبی تصریح کرد: صبح روز تاسوعا با گفتن رمز عملیات در زاهدان رزمایش در سراسر سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و فعالیت گردان‌ها تا شام غریبان ادامه خواهد داشت.فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان خاطر‌نشان کرد: اقدام اساسی در این همایش برگزاری همایش ۲۵ هزار نفری بسیجیان در مرکز استان است که در پنجمین روز از هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود.
 
وجود چه اقلام خوراکی در بوفه مدارس ممنوع است؟

علیرضا مسرور رییس سازمان دانش‌آموزی خوزستان اظهار کرد: همه مدارس استان موظف‌اند استاندارد‌های غذایی را کاملا رعایت کنند. دستورالعمل‌هایی وجود دارند که طبق آن باید و نباید‌هایی وجود دارد. تغذیه ارائه شده در مدارس باید سالم، مقوی و بدون مواد افزودنی باشد؛ مانند آش، نان، پنیر و پسته و همچنین سبزیجات مانند خیار، گوجه و .... استفاده از مواد غذایی بسته‌بندی شده‌ی دارای مواد افزودنی مانند کالباس، سوسیس، سمبوسه و تنقلاتی مانند پفک، چیپس و آبمیوه‌های صنعتی در مدارس ممنوع است.


وی افزود: یک بوفه باید کلاس تغذیه باشد و در آن تغذیه سالم ارائه شود. بوفه باید یک پایگاه غذایی سالم باشد، اما متاسفانه برخی از مدارس برخلاف این دستورالعمل‌ها عمل می‌کنند. حدود هشت هزار پایگاه سلامت در سطح استان خوزستان وجود دارد که به طور متوسط بیش از نیمی از این بوفه‌ها استاندارد نیستند.رییس سازمان دانش‌آموزی خوزستان بیان کرد: مدارس برای راه‌اندازی بوفه‌ها باید مجوز بگیرند، بعد از بازدید کارشناسان آموزش و پرورش از مدرسه، مجوز در اختیار مدرسه قرار می‌گیرد. در سال گذشته حدود ۲۰ درصد از بوفه‌های مدارس استان مجوز فعالیت داشتند و حدود ۸۰ درصد بوفه‌ها یا فعال نیستند یا به صورت غیرمجوز فعال هستند که طبق قانون باید با آن‌ها برخورد صورت گیرد، اما متاسفانه برخورد لازم صورت نگرفته است که نشان‌دهنده ضعف نظارتی در سیستم آموزش و پرورش است.مسرور در پایان درخصوص توزیع شیر در مدارس، گفت: با شروع سال تحصیلی جدید، شیر در مدارس ابتدایی توزیع می‌شود و در مقاطع دیگر نیز در صورت تامین بودجه، توزیع می‌شود.
 
چرا جاده چالوس و طالقان به آتش کشیده می‌شود؟

سرهنگ فرامرز نیکزاد فرمانده یگان حفاظت محیط زیست البرز اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۲ فقره حریق در عرصه‌های طبیعی استان رخ داده که ۹ مورد از آن‌ها در طالقان، دو فقره در ساوجبلاغ و یک فقره نیز در ساوجبلاغ بوده است. حریق‌های حادث شده در مجموع ۱۶ هکتار از عرصه‌های طبیعی استان را درگیر کرده است.

وی افزود: البرز دارای بیش از ۴۰۰ هزار هکتار عرصه و اراضی ملی است که ۱۴ نفر وظیفه حراست و حفاظت از آن‌ها را در مقابل آتش‌سوزی به عهده دارند. به طور استاندارد برای هر ۵۰۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی باید یک نیروی حفاظت به کارگرفته شود، ولی این امکان نه تنها در البرز بلکه در هیچ یک از استان‌های‌کشور فراهم نشده است. بدون شک حتی اگر این ۱۴ نفر تمام وقت و انرژی خود را برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان بگذارند باز آن طور که باید و شاید موفق نخواهند شد، چون تعداد آن‌ها به نسبت وسعت عرصه‌ها بسیار کمتر است.نیکزاد در ادامه با اشاره به نقش جوامع محلی در جلوگیری از وقوع و اطفاء به موقع حریق در عرصه‌های طبیعی گفت: اغلب در زمان وقوع حریق اولین گروه‌هایی که در محل حاضر می‌شوند افراد محلی و گروه‌های مردم نهاد هستند که این نشان از تغییر نگرش مردم در خصوص اهمیت حفاظت از عرصه‌های طبیعی در طول سال‌های اخیر دارد.فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی البرز افزود: این یگان ادواتی همچون بیل، فلکس بک، تیغه، شن‌کش و آتش کوب در اختیار دهیاری‌ها قرار داده تا در صورت وقوع حریق تا رسیدن نیرو‌های حفاظت اقدامات لازم را برای جلوگیری از گسترش آتش انجام دهند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *