صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش نابرابری اقتصادی در "هند" چشمگیر است

۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۵۲۵۴۶
روزنامه ایندین اکسپرس نوشت که گزارش شاخص توسعه انسانی سازمان ملل نشانگر کاهش فقر اما افزایش چشمگیر نابرابری در هند است.

به گزارش گروه بین‌الملل نقل از روزنامه ایندین اکسپرس ، بر اساس گزارشی که از سوی برنامه توسعه سازمان ملل متحد منتشر شده هند جایگاه پائین 130 از 189 کشور در شاخص توسعه انسانی را داراست.
بر این اساس،هر چند میلیون ها نفر از زیر خط فقر خارج شده اند اما نابرابری های چشمگیری در هند وجود دارد.

گزارش سازمان ملل حاکی است که شاخص توسعه منابع انسانی امسال هند برابر با 0.64 بود که در مقایسه با نرخ 0.636 سال گذشته این وضعیت بهبود یافته و این کشور را می توان جزو ممالکی با نرخ توسعه منابع انسانی متوسط طبقه بندی کرد. رتبه هند نسبت به سال 2017 یک پله بهبود یافته است.

طبق یافته های سال 2018، در خلال سال های 1990 تا 2017 میلادی شاخص هند از 0.427 به 0.640 بهبود یافته است.
این به معنای بهبود 50 درصدی و خارج شدن میلیون ها نفر از زیر خط فقر است. در همین حال اگر معیارهای نابرابری بررسی شود،نشانگر کاهش چشمگیر این شاخص است که به یک چهارم کاهش پیدا می کند. معدل شاخص نابرابری های هند 0.468 بوده که نشان دهنده 26.8 درصد کاهش است. این به معنای پائین بودن رتبه هند حتی از میانگین جهانی 20 درصد است.

بر اساس این گزارش ، شاخص توسعه منابع انسانی نشان دهنده سه بعد اساسی هر کشور است و استانداردهای زندگی اندازه گیری شده بر اساس درآمد ناخالص ملی (GNI) به ازای هر نفر، اندازه گیری سلامت با بررسی امید به زندگی در هنگام تولد و سطح تحصیلات که بر اساس میانگین سال های تحصیل در میان بزرگسالان و سال های مورد انتظار تحصیل برای کودکان محاسبه شده است.

بر این اساس،بطور متوسط، اکنون در هند مردم عمر طولانی تر و تحصیلات بیشتری داشته و درآمد بیشتری کسب می کنند که این نشانگر رشد 22 درصدی از سال 1990 است.
نرخ بهبود زندگی در کشورهای کمتر توسعه یافته 51 درصد افزایش داشته که با توجه به روند جهانی، در 17 سال گذشته از سال 1990، هند 50 درصد افزایش داشته است.

روزنامه ایندین اکسپرس نوشت: در این دوره امید به زندگی در هنگام تولد در کشور هند 11 سال افزایش یافته و برآورد شده است که کودکان در مدرسه به مدت 4.7 سال بیشتر از دهه 1990 صرف تحصیل می کنند.
بالاترین جهش در سرانه سرمایه گذاری هند است که در سال های 1990 تا 2017، 266 درصد افزایش داشته است. با وجود پیشرفت های انجام شده در کل،'اختلاف عظیم در رفاه مردم سراسر دنیا'وجود دارد.

بر اساس این گزارش، در مورد هند، معدل نابرابری با نرخ 26.8 درصد نشان دهنده نابرابری شدید در دسترسی به آموزش، سلامت و درآمد است.

شاخص توسعه انسانی در دو دهه گذشته بیش از پیش افزایش یافته است. با این حال، هند باید بر روی نابرابری و محرومین تمرکز کند تا شاخص توسعه انسانی را کاهش دهند. نابرابری جنسیتی یکی دیگر از مسائل مهمی است که بر پیشرفت انسانی تاثیر منفی دارد.

فرانسین پیک آپ مدیر برنامه توسعه سازمان ملل در هند به ایندین اکسپرس گفت: این نابرابری عمدتا به دلیل مشارکت اقتصادی بسیار کم زنان در هند است.
در جهان بطور متوسط میانگین زنان به دلیل درآمد و تحصیلات پایین تر 6 درصد کمتر از مردان است. هند از 160 کشور رتبه 127 را در نابرابری جنسیتی داراست که نشان دهنده نابرابری جنسیتی در سلامت باروری، توانمندسازی (سیاسی و آموزشی) و فعالیت اقتصادی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *