صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استعمار ریشه‎دار غرب و فقر در آفریقا

۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۵:۵۱
کد خبر: ۴۵۲۳۷۶۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
فقری که اکنون آفریقا با آن مواجه است تا حدود زیادی نتیجه استثماری است که طی سالیان از سوی غرب صورت گرفته است.

خبرگزاری میزان – اگرچه برخی از کشورهای غربی مدعی حمایت بشردوستانه از آفریقا و کمک به ریشه‌کن کردن فقر در آن هستند اما با این حال، تحقیر عمومی «آفریقای فقیر، گرسنه و بیمار» از سوی آنها همچنان نگران کننده است.

به گزارش «میدل ایست مانیتور»، همین تصاویر و تبلیغات تلویزیونی در همه جای غرب وجود دارد که آفریقا را فقیر و نیازمند کمک معرفی می‌‎کنند اما صرف نظر از ارزش واقعی چنین اقدامی، کمپین‌ها برای کمک به آفریقای فقیر بیش از تداوم یک کلیشه، مسئولیت واقعی این که «چرا آفریقای غنی از منابع طبیعی همچنان فقیر باقی مانده است و چرا سخاوت فرضی غرب در طول دهه‌ها انجام داده است» را پنهان می‌کند.

دستیابی به یک تغییر پارادایم از نظر سلامت و رفاه اقتصادی این قاره بسیار اندک است.

اخبار از آفریقا تقریبا همیشه تلخ است. گزارش اخیر «کودکان را نجات دهید» مصائب آفریقا را در اعداد هشدار دهنده خلاصه می‌کند؛ 150 میلیون کودک در شرق و جنوب آفریقا با تهدید مضاعف فقر شدید و تأثیر فاجعه‌بار تغییرات آب و هوایی مواجه هستند.

بیشترین آسیب بر جمعیت کودکان در سودان جنوبی با 87 درصد و پس از آن موزامبیک (80 درصد) و سپس ماداگاسکار (73 درصد) تأثیر می‌گذارد.

خبر بد از آفریقا که در گزارش صندوق نجات کودکان نشان داده شده است، بلافاصله پس از گزارش دیگری، این بار توسط بانک جهانی منتشر شد که نشان می‌دهد امید جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به فقر شدید تا سال 2030 برآورده نخواهد شد.

در نتیجه، تا سال 2030، حدود 574 میلیون نفر، که 7 درصد از کل جمعیت جهان برآورد می‌شود، با تکیه بر درآمدی اندک در روز، در فقر شدید به زندگی خود ادامه خواهند داد.

جنوب صحرای آفریقا در حال حاضر به عنوان کانون فقر شدید جهانی به شمار می‌رود؛ نرخ فقر شدید در آن منطقه حدود 35 درصد است که 60 درصد از کل فقر شدید در هر نقطه از جهان را نشان می‌دهد.

اما آنچه این گزارش‌ها به ما نمی‌گویند و تصاویری از کودکان قحطی‌زده آفریقایی نمی‌رسانند این است که بسیاری از فقر آفریقا با استثمار مستمر این قاره توسط اربابان استعماری سابق - یا فعلی - مرتبط است.

اما چرا آفریقا، یکی از غنی‌ترین و استثمار شده‌ترین قاره‌ها، باید از دستورات غرب تبعیت کند؟ عدم صداقت غرب آشکار است؛ استاندارد دوگانه آن در قبال آفریقایی‎ها بسیار آشکار است.

ثروت موجود آفریقا به تنهایی می‌تواند رشد جهانی را برای سال‌های آینده تقویت کند اما ذینفعان این ثروت باید پسران و دختران آفریقا باشند، نه جیب طبقات ثروتمند غرب.

انتهای پیام/


برچسب ها: اروپا آفریقا

نظرات بینندگان
لویزانی
|
|
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
من افریقا را خیلی دوست دارم مخصوصا حیات وحش افریقا رو خیلی میپسندم افریقا یک رهبر میخواد شاید امریکا بتونه درستش کنه منظورم اینه که نظم بهش بده
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *