برنامه نظارت جمعی دولت انگلیس ناقض حقوق بشر است
دادگاه حقوق بشر اروپا به دنبال شکایت گروههای خواهان آزادی مدنی، گروههای حقوق بشری، روزنامه نگاران و کمپینهای مختلف علیه شیوههای نظارتی و رویههای به اشتراک گذاری اطلاعات دولت انگلیس، برنامه نظارت جمعی این کشور را ناقض حقوق بشر اعلام کرد.
این اقدام در پی طرح پروندهای توسط گروههای خواهان آزادی مدنی، گروههای حقوق بشری، روزنامه نگاران و کمپینهای مختلف علیه شیوههای نظارتی و رویههای به اشتراک گذاری اطلاعات دولت انگلیس که توسط اردوارد اسنودن خبرنگار آمریکایی فاش شد، صورت میگیرد.
دادگاه حقوق بشر اروپا این اقدام دولت انگلیس را ناقض ماده ۸ حق حریم شخصی اعلام کرده و گفت: شاکیان بر این باورند که احتمالا سازمانهای جاسوسی انگلیس و آمریکا مانع ارتباطات الکترونیکی آنان شده اند.
دادگاه صبح پنجشنبه حکم خود را اعلام خواهد کرد.
دولت انگلیس در نوامبر سال ۲۰۱۶ به منظور نظارت بیشتر بر روی فعالیتهای اینترنتی شهروندان، قانونی موسوم به «منشور اسنوپر» را در پارلمان این کشور به تصویب رساند. براساس این قانون دولت حق تجسس در اطلاعات اینترنتی مردم انگلیس مانند ایمیل، پیامک و موقعیت جغرافیایی آنها را دارد.
این قانون دست پلیس و سرویسهای اطلاعاتی انگلیس را برای نظارت بر دادههای شهروندان بسیار باز میگذارد، زیرا دولت میتواند مکالمات تلفنی، محتوای ایمیل، پیامک و سایتهای اینترنتی مورد استفاده افراد را کنترل کند.
طبق منشور اسنوپر، شرکتهای ارائه کننده خدمات اینترنتی و تلفن همراه مجبورند دادههای مربوط به تمامی تماس ها، ایمیلها و پیامکهای ارسالی کاربران را به مدت یک سال و برای مراجعه احتمالی در آینده ضبط کنند، تا در صورت لزوم این دادهها را در اختیار پلیس و سرویسهای اطلاعاتی قرار بدهند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *