صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسانه موثرترین ابزار برای ورود کتاب به زندگی مردم است/ کتاب مهمترین سرمایه کشور است

۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲:۱۱
کد خبر: ۴۵۱۶۹۴۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
رمضانی : اگر ایده های جدید در حوزه رسانه ارائه و به اجرا گذاشته شود تحولات بسیاری در حوزه فرهنگ و صنعت نشر به وقوع خواهد پیوست من معتقد هستم حوزه ایده پردازی در بخش تولید محتوا با ایده های ارزشمند خود به افزایش سرانه مطالعه کمک شایانی خواهد کرد.

خبرگزاری میزان - سیاوش صلواتیان دبیر جشنواره کتاب و رسانه در اختتامیه این جشنواره گفت:  اگرچه این جشنواره مدت زمان طولانی است که برگزار می‌شود اما تحولاتی در آن شکل گرفته و مهمترین تحول حمایت از ایده های تولید شده محتواهای رسانه‌ای است.

وی در این راستا ادامه داد: این جشنواره که با موضوع ترویج کتاب و کتابخوانی به عنوان رویدادی ایده‌پردازانه به تولید محتوا می پرداخت تلاش داشت تا با پرورش و حمایت از ایده های تولیدی در حوزه رسانه رویکردی نوین را پایه گذاری کند و کتاب را با شیوه ای متفاوت از گذشته و خلاقانه به مردم معرفی کند.

ایده‌پردازی در محتوای کتاب‌ها گذشته را به آینده گره می‌زند

صلواتیان بیان کرد: من معتقد هستم ایده پردازی در تولید محتوای کتاب‌ها رویدادی جدید در عرصه ادبیات بوده که نگاه گذشته را با آینده گره می‌زند و قطعاً می‌تواند مسیر ارزشمندی را پیش روی ما قرار دهد.

وی پیرامون آثار رسیده به جشنواره ابراز کرد: حدود هفتاد اثر از سراسر کشور به جشنواره ارسال شده که پس از پالایش آن حدود ۴۰ اثر انتخاب و در دور نهایی نیز  پس از بررسی های داوران حدود ۱۵ ایده مورد توجه قرار گرفته و انتخاب شد.گستردگی اثار ارسال شده از استان های مختلف جذاب بود اگرچه استان تهران با ۵۰ درصد ایده در رتبه نخست قرار داشت اما سایر استان‌ها نیز فاصله چندانی با تهران نداشتند از سوی دیگر سطح تحصیلات ایده پردازان نیز قابل تامل بود همچنین قالب‌های تولید محتوا نیز از تنوع بسیار خوبی برخوردار بود .

وی تاکید کرد: راهبری و توسعه دیدگاه ها و ایده ها می‌تواند دستاوردهای ارزشمندی را برای آینده فرهنگ و کتاب و کتابخوانی به همراه داشته باشد.

نقش ملموس رسانه در معرفی کتاب

علی رمضانی، مدیر عامل خانه کتاب نیز در این مراسم تاکید کرد: اگر قرار باشد کتاب وارد زندگی مردم شود این رسانه‌ها هستند که می توانند موثرترین ابزار در این زمینه محسوب شوند لذا بزرگترین و بیشترین کمک می تواند برای صنعت نشر از سوی رسانه ها شکل بگیرد من معتقد هستم چنانچه صنعت نشر متوجه اهمیت رسانه شود و رسانه نیز همکاری لازم با صنعت نشر را داشته باشد قطعاً رخدادهایی ارزنده پیش رو خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: اگر ایده های جدید در حوزه رسانه ارائه و به اجرا گذاشته شود تحولات بسیاری در حوزه فرهنگ و صنعت نشر به وقوع خواهد پیوست، من معتقد هستم حوزه ایده پردازی در بخش تولید محتوا با ایده های ارزشمند خود به افزایش سرانه مطالعه کمک شایانی خواهد کرد.

بهره گیری از ایده‌های متعدد برای عرضه کتاب به جامعه

رمضانی پیرامون کتاب تاکید کرد: کتاب جزو رسانهای صامت است و برای به زبان آوردن آن نیازمند ایدهای افراد مختلف هستیم ما قصد داریم که با کمک ایده های متعدد کتاب را به جامعه عرضه کنیم اما باید توجه داشت که وقتی می‌گوییم کتاب بخوانید مردم با ۸۰ هزار عنوان عنوان کتاب که فقط در سال گذشته منتشر شده روبرو می شوند و این سرگردانی آنان را به دنبال دارد انتخاب نوع کتاب و همچنین کتابی که با فرهنگ و جامعه ما همخوانی داشته باشد هر یک به نوبه خود جای بررسی دارد. امیدوارم که ارائه ایده ها بتوانند تحولاتی گسترده در حوزه مطالعه به همراه داشته باشد.

تاریخ درخشان کشور در تولید کتاب/ مصرف کننده خوبی نیستیم

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه ضمن تاکید بر سیاست‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: کتاب مهمترین سرمایه کشور ما است از سوی دیگر تولید کتاب نشان دهند عظمت فرهنگ گذشته ما بوده و هست  که آن را به خوبی می دانیم و می توانیم به اجرایی برسانیم در طول تاریخ نیز نشان داده ایم. در تولید کتاب؛ تاریخی درخشان داشتیم.

وی آسیب‌های حوزه فرهنگی کتاب را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: اگرچه تولید کننده کتاب هستیم اما مصرف‌کنندگان خوبی نیستیم. خوب می نویسیم ولی خوب نمی خوانیم . کتاب خواندن و پیدا کردن کتاب خوب یک مهارت است که نیاز به آموش دارد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: تلاش داریم تا به واسطه ایده پردازان ابزاری را فراهم کنیم تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین جامعه گسترش پیدا کند و از این طریق کتاب های خوب به مردم معرفی شود، این مهم ترین دغدغه و هدف فعالان حوزه فرهنگ است اگرچه اکنون در این زمینه فعالیت هایی شکل گرفته ولی ما معتقد هستیم هنوز تا رسیدن به اهداف اساسی که همان افزایش سرانه مطالعه است راه های زیادی باقی مانده است.

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *