صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دشمنی آمریکا با حقوق بشر و حاکمیت قانون

۲۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۱۵۹۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
میدل ایست آی در گزارشی نوشته است که تحلیلگران بر این باورند که بسته شدن دفتر جنبش آزادی بخش فلسطین در آمریکا توسط کاخ سفید گام دیگری برای تحمیل شرایط بر فلسطینیان و در تضاد با فرآیند صلح است.
به گزارش گروه بین الملل ، تحلیلگران بر این باورند که بسته شدن دفتر جنبش آزادی بخش فلسطین در آمریکا توسط کاخ سفید گام دیگری برای تحمیل شرایط بر فلسطینیان و در تضاد با فرآیند صلح است.

تحلیلگران بر این باورند که تصمیم دولت آمریکا برای بستن دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن، تلاش دیگری برای از بین بردن حقوق و انگیزه‌های فلسطینیان است. بیانیه روز دوشنبه، آخرین اقدام سیاست تهاجمی دونالد ترامپ در قبال فلسطینی‌ها بوده است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه مقامات دادگاه بین المللی لاهه را در صورت ادامه تحقیقات این دادگاه علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد جرایم جنگی تهدید به اتخاذ سیاست‌های سختگیرانه و اعمال تحریم کرد. بولتون تائید کرد که بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در پاسخ به شکایت فلسطینیان به دادگاه بین المللی لاهه درخصوص نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی است.

ترامپ از زمان در دست گرفتن پست ریاست جمهوری آمریکا، سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کرد و این شهر را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی معرفی کرد. آمریکا را از سازمان فرهنگی سازمان ملل با ادعای تبعیض این سازمان علیه رژیم صهیونیستی خارج کرد. از شورای حقوق بشر سازمان ملل به دلیل انتقاد از سیاست‌های رژیم صهیونیستی خارج شد و کمک‌های خود به آژانس کاریابی و امدادرسانی به پناهندگان فلسطینی، آنروا را قطع کرد.

واشنگتن همچنین ۲۵ میلیون دلار کمک به بیمارستانی که به فلسطینیان شرق قدس که در سال ۱۹۸۲ به طور غیرقانونی به رژیم صهیونیستی الحاق یافته را نیز به حالت تعلیق درآورد.

عمر بدر، معاون موسسه عرب- آمریکایی، گفت: «این سیاست ادامه سیاست‌های سابق آمریکا توسط دولت آمریکاست که مدت‎هاست تلاش می‌کند فلسطینی‌ها را به شکل موثری تسلیم آرزو‌های رژیم صهیونیستی کند.»
 

معامله قرن

دونالد ترامپ قول داده عدم موفقیت اسلاف خود در حل و فصل مساله فلسطین و رژیم صهیونیستی را به موفقیت تبدیل کند، اما پیشنهاد صلح او با عنوان "معامله قرن" پیش از آن که حتی رسما اعلام شود، توسط فلسطینیان رد شد.

طرح مورد نظر ترامپ دولت موقتی را به فلسطینیان پیشنهاد می‌دهد که قدس بخشی از آن نخواهد بود و شهرک‌های بزرگ رژیم صهیونیستی عمدتا در سراسر کرانه باختری گسترش می‌یابند.

یک مقام فلسطینی در ماه مارس گفت: «این برنامه خواستار ایجاد یک کشور فلسطینی با مرز‌های موقت در نیمی از کرانه غربی و نوار غزه بدون قدس و فراخوانی برای راه حل‌های بشردوستانه برای مسئله پناهندگان است.»

دولت آمریکا علاوه بر اقدام به انتقال سفارت به قدس با ارائه طرحی برای گسترش شهرک‌ها که ناقض قوانین بین المللی است، اسباب شکست خود را در این مورد فراهم کرده است.

معاون اجرایی مرکز عرب پژوهی در واشنگتن دی سی گفت: بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین یکی دیگر از تلاش‌های کاخ سفید با هدف باج خواهی از فلسطینیان برای پذیرش طرح صلح ترامپ است. وی اظهار داشت: «روابط بین دولت فلسطین و دولت آمریکا از زمان اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ سرد شده است. تبعات این اقدام سبب افزایش حملات و مجازات جمعی علیه فلسطینی‌ها شده است. اقدامات ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی باعث شده، اندک اعتبار کاخ سفید برای میانجی گری و یا اداره روند صلح از بین برود.»

ترامپ با اعلام حذف گزینه انتقال سفارت آمریکا از قدس در مذاکرات آتی، سبب شد مقامات فلسطینی و سران عرب تاکید کنند که مذاکرات صلح بدون پرداختن به وضعیت قدس امکان پذیر نیست. به همین ترتیب، واشنگتن تلاش می‌کند تا با بازتعریف پناهندگان فلسطینی این موضوع را از مذاکرات خارج سازد.

بیش از ۷۰۰ هزار فلسطینی در حوادثی که در سال ۱۹۴۸ به تاسیس رژیم صهیونیستی منجر شد، از شهر و خانه‌های خود آواره شده‎اند. بازماندگان و نسل‌های بعدی آنان در اردوگاه‌های کشور‌های عرب همسایه، کرانه غربی و غزه زندگی می‌کنند.

وی گفت: «این اقدامات پیام ساده‌ای به فلسطینی‌ها می‌دهد؛ آن‌ها با صهیونیست‌ها برابر نیستند و نباید به دنبال هر نوع پاسخگویی باشند و رژیم صهیونیستی بالاتر از قانون است. لازم به ذکر نیست که این اقدامات ما را هر چه بیشتر از امکان صلح دور می‌کند.» با این حال، وی پیش بینی می‌کند که تهدید ترامپ با وجود سختگیری‌ها برای پناهندگان بر فلسطینیان کارساز نخواهد بود.

او گفت: «شما نمی‌توانید با قطع بودجه مردم را از صفحه روزگار پاک کنید.»
 

مضحک و بی حاصل

وزارت خزانه داری آمریکا درخصوص بسته شدن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین تاکید کرد که واشنگتن نقش خود را به عنوان یک کارگزار صلح ادامه می‌دهد.

هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «آمریکا همچنان بر این باور است که مذاکرات مستقیم میان دو طرف، تنها راه پیش رو برای رسیدن به صلح است.»

معاون اجرایی مرکز عرب پژوهی در واشنگتن با مضحک و بی حاصل خواندن این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، این ایده که واشنگتن در هر نوع تلاش به اصطلاح صلح مشارکت می‌کند را غیرممکن دانست.

وی ادامه داد: «سیاست‌های ترامپ درصدد است تا به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اجازه دهد هر کاری که تمایل دارد، انجام دهد. آن‌ها می‌توانند طرح خود را معامله صلح بنامند، اما این فقط یک اشتباه است؛ آن‌ها از کلماتی استفاده می‌کنند که از واقعیت جدا مانده اند.»

دبى دینگل، نماینده دموکرات کنگره از میشیگان که جمعیت بالایی از اعراب را در خود جای داده، گفت: «بستن دفتر سازمان ملل، روند صلح را مختل و مذاکرات دیپلماتیک با فلسطینی‌ها را برای واشنگتن سخت‌تر می‌کند.»

دینگل اظهار داشت: «آمریکا باید صادقانه بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها میانجی گری کند. بسته شدن دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین متعاقب تعیین قدس به عنوان مرکز اسرائیل و قطع کمک به پناهندگان فلسطینی، باعث ایجاد تنش شده و در نتیجه حل و فصل ریشه‌های این درگیری را دشوار می‌کند.»

سناتور پاتریک لیهی نیز ضمن محکوم کردن بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین، آن را "اقدامی غیر ضروری و تحریک آمیز"علیه فلسطینیان اعلام کرد.

لیهی گفت: «بستن دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن با از بین بردن یکی از چندین کانال رسمی ارتباط با فلسطینی‌ها، وضعیت را بدتر خواهد کرد. قطع حمایت آمریکا از بیمارستان شرق قدس به این معنی است که هزاران نفر از بیماران، به ویژه کودکان که به مراقبت نیاز دارند، در معرض خطر هستند. این اقدامات دولت هستند که سبب شکست دیپلماسی شده اند.»

دادگاه بین المللی لاهه

حمله به دادگاه بین المللی لاهه منعکس کننده رویه گسترده کاخ سفید برای از بین بردن نهاد‌های بین المللی، اغلب در حمایت از رژیم صهیونیستی است.
 

بولتون که روز دوشنبه دادگاه بین المللی لاهه را به تحریم تهدید کرد، به دلیل نادیده گرفتن سازمان ملل در دوران ایفای نقش نمایندگی آمریکا در این سازمان در دولت بوش شناخته شده است. او در سال ۱۹۹۴، گفت اگر ساختمان دبیرخانه سازمان ملل در نیویورک ۱۰ بخش خود را هم از دست بدهد، اتفاقی نمی‌افتد.

گروه‌های حقوقی تهدیدات بولتون علیه دادگاه بین المللی لاهه را محکوم کردند.

کنت روث، مدیر اجرایی سازمان دیده بان حقوق بشر در توییتر خود نوشت: «ترامپ می‌گوید تلاش فلسطین برای بررسی محاکمه بین المللی جنایات اسرائیل یکی از دلایل بستن دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن بوده است. با توجه به عدم تحقیق از خودِ معنی دار اسرائیل، به نظر می‌رسد ترامپ پیشنهاد می‌کند اسرائیل باید بالاتر از قانون باشد.»

عفو بین الملل گفت تهدید علیه دادگاه، حمله به میلیون‌ها قربانی و بازمانده جنایات جنگی است.

آدوتی آکوی از مقامات ارشد سازمان عفو بین الملل آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد دادگاه بین المللی لاهه جدی‌ترین جنایات مانند نسل کشی، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و تجاوز را تحت قوانین بین المللی بررسی می‌کند. وی گفت: «حمله به دادگاه پیام خطرناکی را به همراه دارد؛ این که آمریکا با حقوق بشر و حاکمیت قانون دشمنی دارد.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *