صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تیتر اصلی روزنامه‌های مشهور جهان پس از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر چه بود؟

۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰:۳۳
کد خبر: ۴۵۱۴۸۵
۱۱ سپتامبر، سرفصل جدیدی در مبحث کلان تروریسم است؛ البته با واقعه ۱۱ سپتامبر تعریف تروریسم عوض نشد و محوریت آن ثابت باقی ماند، اما نوع جدیدی از آن به بدترین شکل ممکن و در ابعاد بسیار گسترده‌تری به نمایش درآمد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، یازدهم سپتامبر کانون انفجار اخبار مختلف در سال‌های ابتدایی هزاره سوم بود. سرتیتر‌های اصلی و فرعی تمام رسانه‌ها روی برج‌های تجارت جهانی، هواپیما، حادثه تروریستی و القاعده زوم کرده بود، حتی رسانه‌هایی که محوریت آن‌ها چیزی متفاوت با سیاست تلقی می‌شد. در دوازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ حتی تیتر رسانه‌هایی همچون هالیوود ریپورتر به هیچ چیز مربوط نمی‌شد جز حمله تروریستی به برج‌های تجارت جهانی آن هم با هواپیما.

به ۱۷ سال پیش برمی‌گردیم، به دوازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱. به روزی که تمامی نشریات، مطبوعات، روزنامه‌ها و مجله‌ها حادثه وحشتناک ۱۱ سپتامبر را بازتاب دادند. در صفحه نخست روزنامه‌های آمریکایی، بریتانیایی و دیگر نشریات جهان در سال ۲۰۰۱ و روز بعد از واقعه تروریستی ۱۱ سپتامبر چه خبر بود؟

روزنامه دیلی‌تلگراف: «جنگ در آمریکا». این روزنامه پرتیراژ با این تیتر واکنش نشان داد. تصویری بزرگ از برج‌های در آتش نیز چاپ شد.تحلیلی که این روزنامه از واقعه بزرگ ۱۱ سپتامبر داشت، ابتدا همه احتمالات، تشریح حادثه، مسببان آن، تعداد تقریبی مجروحان و قربانیان بود.

روزنامه نیویورک تایمز: «هواپیمای ربوده شده برج‌های دوقلوی تجارت جهانی را نابود کرد و در روز تروریسم به پنتاگون حمله کردند»این روزنامه آمریکایی، تیتری طولانی – تشریحی را برای این واقعه بزرگ تروریستی درنظر گرفت. گستردگی رویداد تروریستی ۱۱ سپتامبر به قدری گسترده و دهشتناک بود که نیویورک تایمز لزوم تشریح کلی ماوقع را در تیتر اصلی دید. نیویورک تایمز چند تیتر به کار برد. یکی دیگر از تیتر‌های چاپ شده روی روزنامه این بود: «یک وحشت خزنده». یکی دیگر از تیتر‌های صفحه نخست این روزنامه به تاکید رئیس جمهور وقت (جورج بوش) به مجازات عاملان پرداخت. بوش همچنین گفت: تروریستم هرگز به پیروزی نمی‌رسد. «در انتظار شوک بعدی» تیتر بعدی این روزنامه است.


روزنامه گاردین: «اعلام جنگ». این روزنامه این تیتر را به صورت بزرگ و درشت بالای صفحه چاپ کرد و عکس بزرگی هم از برج‌های در آتش به چاپ رساند.


روزنامه یواس‌ای تودی: «حرکت جنگی». این روزنامه از تیتر‌های مختلفی استفاده کرد. «حملات تروریستی، تعداد تلفات وحشتناک است» و «بوش: شیطان را دیدیم» از دیگر تیتر‌های این روزنامه است.


نیویورک پست: «حرکت جنگی». نیویورک پست هم مانند روزنامه یو اس‌ای تودی از تیتر حرکت جنگی استفاده کرد و درباره تعداد بالای کشته شدگان هم تیتر زد. عکسی که این روزنامه به کار برده لحظه برخورد هواپیما با برج‌های تجارت جهانی را نشان می‌دهد.


لس آنجلس تایمز: «حمله تروریستی نیویورک، پنتاگون». لس آنجلس تایمز نیز لحظه برخورد هواپیما با برج‌های دوقلو را به تصویر کشید و از «کشته شدن هزاران نفر» خبر داد.
 

وال استریت ژورنال: «تروریست‌ها برج‌های دوقلوی تجارت جهانی را نابود کردند، با هواپیمای ربوده شده پنتاگون را زدند». این روزنامه نیز تیتری تشریحی-خبری را به کار برده است. تیتر‌های به کار رفته روی صفحه نخست این روزنامه متعدد هستند.


روزنامه سان: «روزی که دنیا تغییر کرد». این روزنامه انگلیسی با چاپ تصویری بزرگ از برج‌های منهدم شده، این تیتر ماندگار را به کار برد.


روزنامه دیلی استار: «این پایان دنیاست؟». این هم یک تیتر متفاوت دیگر از یک روزنامه انگلیسی دیگر.


روزنامه میرور: «جنگ در دنیا». این روزنامه انگلیسی برخلاف بسیاری دیگر از روزنامه‌های آمریکایی جنگ را به آمریکا نسبت نمی‌دهد، بلکه آن را به همه جهان نسبت می‌دهد.


روزنامه دیلی‌میل: «آخرالزمان». این روزنامه نیز تیتری جالب و ماندگار از خود بر جای گذاشت. دیلی‌میل با چاپ بزرگ عبارت آخر‌الزمان زیر آن نوشت نیویورک، ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱.
 


روزنامه دیلی‌اکسپرس: «اعلام جنگ». تیتر این روزنامه هم مانند یک روزنامه آمریکایی «اعلام جنگ» است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *