صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاضی آمریکایی ایران را به پرداخت ۱۰۴ میلیون دلار غرامت محکوم کرد

۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۶:۳۷
کد خبر: ۴۵۱۳۸۴
یک قاضی فدرال در واشنگتن ایران را به پرداخت ۱۰۴.۷ میلیون دلار به قربانیان حمله مورد ادعای این کشور در ژوئن ۱۹۹۶ در ظهران عربستان سعودی که طی آن ۱۹ نظامی آمریکایی کشته شدند، محکوم کرد.
به گزارش گروه بین الملل به نقل از رویترز، یک قاضی فدرال در واشنگتن روز دوشنبه ایران را به پرداخت ۱۰۴.۷ میلیون دلار به قربانیان حمله مورد ادعای این کشور در ژوئن ۱۹۹۶ در ظهران عربستان سعودی که طی آن ۱۹ نظامی آمریکایی کشته شدند، محکوم کرد.

این حکم روز دوشنبه و به صورت غیابی با ادعای آنچه دست داشتن ایران و سپاه پاسداران در بمب گذاری پایگاه نظامیان آمریکایی در نزدیکی برج‌های خُبَر در عربستان خوانده شده، صادر شده است.
 
خبرگزاری رویترز مدعی است نمایندگی ایران در سازمان ملل برای اظهار نظر فوری درباره این حکم در دسترس نبوده است.

قاضی این پرونده گفت ۱۵ خدمه نظامی که به هنگام انفجار در مجتمع هشت طبقه خبر حضور داشتند، در اثر این حمله لطمه روحی دیده‌اند. ۲۴ نفر دیگر از بستگان قربانیان نیز به لحاظ روحی لطمه دیده‌اند.

بریل هوول قاضی آمریکایی مدعی است این حکم بر اساس قانون «مصونیت‌های حاکمیت خارجی در برابر تروریسم» صادر شده است.

پیش از این و در دسامبر سال ۲۰۰۶ نیز یک قاضی فدرال دیگر در واشنگتن طی حکمی ایران را به پرداخت ۲۵۴ میلیون دلار به خانواده قربانیان محکوم کرده بود.

دولت آمریکا در سال ۲۰۱۵ صندوقی با نام صندوق قربانیان دولت‌های حامی تروریسم برای پرداخت غرامت به خانواده قربانیان تاسیس کرد.
 
این در حالی است که وزارت امور خارجه پیش از این در واکنش به احکام صادره مختلف دادگاه‌های آمریکایی اعلام کرد که این دادگاه‌ها اعتبار قانونی ندارند و احکام صادره منافی مبانی حقوق بین الملل بوده و حقی برای مدعیان ایجاد نمی‌کند. سخنگوی وزارت خارجه صدور احکامی از این دست از سوی دادگاه‌های آمریکایی را بهانه‌ای برای دستبرد به اموال بلوکه شده ایران در آمریکا دانست.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *