فتنه یک آمریکایی در عراق / «برت مکگورک» کیست؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، در آشوبهای اخیر بصره عراق، میتوان به وضوح رد آمریکا و عناصر این کشور را مشاهده کرد.
«ابومهدی المهندس» نایب رئیس سازمان حشد شعبی روز یکشنبه در یک نشست خبری، از نقشه آمریکا برای آشوبافکنی در عراق و ایجاد جنگ میان احزاب شیعی این کشور پرده برداشت و تصریح کرد که «اطلاعات، تصاویر و مدارک کافی از آشوبگران و حملهکنندگان به مراکز دولتی و مقرهای حشدالشعبی و کنسولگری ایران در بصره وجود دارد».
عناصر ضدامنیتی به ظاهر دیپلمات آمریکا در عراق چه کسانی هستند و برای تحقق هدف شوم سوق دادن این کشور به سمت ناآرامی در دوره پساداعش چه اقداماتی انجام میدهند؟
«برت مکگورک» کیست؟
«برت مککورگ» دیپلمات ۴۵ ساله آمریکایی و نماینده ترامپ در امور عراق است. او بعد از نشستن بر روی صندلیاش در سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد، نخستین دستور کار خود را جلوگیری از ائتلاف شیعیان در پارلمان جدید عراق، تعریف کرد. مک کورگ برای این منظور به همراه سفیر آمریکا در بغداد به دیدار تمام زعمای سیاسی عراق رفت و تلاش کرد تا با تهدید کُردها و اعمال فشار به شخصیتهای اصلی فهرستهای شیعی «سائرون» و «نصر» مانع از نخست وزیر شدن مجدد یک شخصیت شیعی در عراق شود.
بعد از ناکامی مک کورگ در هدف فوق و حتی دست رد «مسعود بارزانی» بر سینه او، نماینده آمریکا کارشکنیهای خود در روند تشکیل اکثریت پارلمان عراق و دولت جدید این کشور را شدت بخشید.
تهدید آشکار امنیت مردم عراق از جانب آمریکاییها
آمریکاییها در مرحله بعد برای اختلافافکنی میان احزاب شیعی عراق، آنها را تهدید کردند که باید مجددا رای به نخست وزیری «حیدر العبادی» دهند. هفته گذشته برخی منابع عراقی اعلام کردند که «داگلاس سلیمان» سفیر آمریکا در عراق یک پیام تهدید آمیز به گوشیهای تلفن همراه نمایندگان پارلمان این کشور ارسال کرده است. طبق گفته این منابع عراقی، سفیر آمریکا در عراق به نمایندگان جدید از طریق گوشی تلفن همراه اعلام کرد که حمایت از حیدر العبادی برای دور دوم نخست وزیری و حمایت از ائتلاف حامی این رویکرد، به معنای رهایی یافتن از خطر داعش است در غیر این صورت...
پیام فوق عملا تهدید آشکار امنیت مردم عراق از جانب آمریکاییها بود. آمریکاییها برای تنگتر کردن حلقه محاصره امنیتی عراق با اعمال فشار به «العبادی» او را وادار کردند تا «فالح فیاض» مشاور امنیت ملی دولت عراق و رئیس حشدالشعبی را نیز عزل کند.
هدف آمریکاییها از حذف «فالح فیاض»
روز پنجشنبه ۸ شهریور، برت مکگورک با العبادی دیدار کرد و فردای آنروز رسانههای عراقی، خبر برکناری «فالح فیاض» را منتشر کردند. در واقع هیچ تردیدی نیست که نخستوزیر عراق با دستور فرستاده ویژه آمریکا، مشاور امنیت ملی خود را عزل کرد.
آمریکاییها از این اقدام، دو هدف را دنبال میکردند؛ نخست، ایجاد شکاف امنیتی درعراق و دوم، مطرح کردن «فالح فیاض» به عنوان رقیب العبادی و نخست وزیر کردن او در صورت اکثریت شدن فهرستهای «فتح» و «قانون» در پارلمان عراق و جلوگیری از نخست وزیر شدن شخصیتهایی همچون «هادی العامری» و «نوری المالکی» که نزدیک به ایران هستند.
فتنه آمریکاییها در بصره
اما عناصر آمریکایی به موازات فشار سیاسی به احزاب عراقی و تشدید اختلافات سیاسی در این کشور، تلاشهایی برای تهدید امنیت مردم عراق بویژه در استانهای جنوبی این کشور هم انجام دادند که نمود اصلی آن در اتفاقات استان شیعه نشین بصره بود.
«حسن سالم» نماینده جنبش عصائب اهلالحق در پارلمان عراق بعد از اتفاقات بصره طی بیانیهای فاش کرد که «فرستاده رئیسجمهور آمریکا در عراق، تهدید کرده بود که در صورت عدم تشکیل دولت مطلوب واشنگتن، بصره را به آتش میکشد».
«عدی عواد» دیگر نماینده پارلمان عراق نیز در واکنش به حوادث بصره گفت که «برخی از اغتشاشگران در بصره از خارج از این استان آمدهاند و ما سندهایی در اختیار داریم که ارتباط برخی از آنها با کنسولگری آمریکا را ثابت میکند».
به هر ترتیب روند سیاسی در عراق به روزهای حساسی نزدیک میشود و هر روز اخبار ضدونقیضی از فضای سیاسی این کشور مخابره میشود. آمریکاییها که به حیات داعش امید بسته بودند، پس از اضمحلال این گروه تروریستی – تکفیری در آبان گذشته، به هر توطئهای چنگ زدند تا آشوب و جنگ را در عراق حفظ کنند؛ اتفاقات سیاسی و امنیتی این روزهای عراق نیز در راستای همان توطئه پساداعشی آمریکاییها ارزیابی میشود.