صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نزدیک‌ترین نقطه ارتباطی ایران و اروپا کجاست؟/ شیپور محرم در تکیه صفویه نواخته شد/ آخرین روز‌های تابستان در سرزمین آب‌های فیروزه‌ای

۱۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۸:۳۲
کد خبر: ۴۵۱۲۱۷
سفیر بلغارستان در ایران گفت: شهرستان خوی نزدیکترین مسیر ارتباط ریلی و زمینی به اروپاست و کشور بلغارستان نیز دروازه ورود به اروپا و نزدیکترین کشور اروپایی به شهر خوی و کشور ایران است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،آخرین روز‌های تابستان در سرزمین آب‌های فیروزه‌ای، بازگشت آلاله‌های حسینی پس از ۱۲۰۰ روز، چهار هکتار از جنگل‌های گیلانغرب در آتش سوخت، «ورنی»؛ هنر ناب ایرانی، زیتون سیستانی در کش و قوس و رشد ۵۲ درصدی صادرات ریلی از زاهدان به کویته پاکستان اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.

وزش باد شدید در سیستان و بلوچستان

علی ملاشاهی کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: براساس تحلیل آخرین نقشه‌های همدیدی و آینده نگری هواشناسی از روز چهارشنبه تا شنبه هفته آینده در شهرستان‌های زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز وزش باد‌های ۱۲۰روزه تشدید می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در روز‌های پنج شنبه و جمعه وزش باد شدیدتر است و سرعت باد به بیش از ۹۰ کیلومتر برساعت می‌رسد، افزود: طی این مدت این شرایط در برخی از این نواحی سبب بروز پدیده طوفان گردوخاک و کاهش کیفیت هوا می‌شود.کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین در روز‌های پنج شنبه و جمعه در جاده‌های مواصلاتی «زابل- نهبندان»، «زاهدان- نهبندان»، «زاهدان- زابل» و «ایرانشهر- بم» وزش باد همراه با گردوخاک سبب کاهش شدید دید می‌شود.وی گفت: طی این مدت وزش باد با شدت کمتر موجب بروز پدیده گرد و غبار گسترده در زاهدان و سایر نواحی مرکزی و جنوبی استان سیستان و بلوچستان و به تبع آن موجب کاهش کیفیت هوا و کاهش دید دراین مناطق می‌شود.ملاشاهی خاطر نشان کرد: همچنین دمای هوا نیز از روز پنج شنبه در شمال سیستان و بلوچستان و از روز جمعه در نواحی مرکزی استان حدود ۵ تا ۸ درجه کاهش می‌یابد.وی تصریح کرد: با توجه به شدت طوفان طی این مدت اتخاذ تمهیدات لازم برای کاهش اثرات مخرب گردوخاک به خصوص بر روی سلامت و بهداشت مردم و همچنین حمل و نقل جاده‌ای ضروری است.
 
آخرین روز‌های تابستان در سرزمین آب‌های فیروزه‌ای

آبشار آتشگاه لردگان شامل چشمه‌های متعددی می‌باشد که تنها دسترسی به اولین چشمه‌های آن آسان است. صعود به چشمه‌های بالایی اگرچه پر خطر است، اما اگر روحیه ماجراجویانه داشته باشید، به دیدن زیبایی‌های آن می‌ارزد. یکی از بالاترین چشمه ها، آب فیروزه‌ای رنگی دارد که بیش‌تر شبیه جادو است تا واقعیت و این رنگ عجیب آب به خاطر عمق بسیار زیاد حفره‌ای است که آب در آن جریان دارد. زنان روستا نیز از میان صخره‌های کنار آب گیاهان دارویی برداشت می‌کنند. یکی از صحنه‌های عجیبی که در این تفرجگاه دیده می‌شود تعداد بسیار زیاد لوله‌های یک و دو اینچی آب است که توسط ساکنان روستا و به منظور تهیه آب شرب به پایین دست انتقال داده شده است. انبوه این لوله‌های آب که گاهی از بالای سر رد می‌شود آن را به یاد خطوط انتقال برق می‌اندازد.
چنانچه مایل هستید به چشمه‌های بالاتر این ابشار زیبا صعود کنید حتما به کفش مناسب برای عبور از صخره‌های سخت با ارتفاع چند ده متری نیاز دارید. بهتر است از راهنمایان محلی نیز کمک بگیرید. عبور از آب سرد رودخانه نیز جز برنامه شما خواهد بود. با توجه به سختی مسیر و خطرات آن پیشنهاد می‌شود که از به همراه بردن کودکان و تجهیزات اضافی پرهیز کنید.
 
بازگشت آلاله‌های حسینی پس از ۱۲۰۰ روز

۸۸۲ روز از شهادت سید سجاد و هزار و ۲۳۸ روز از آسمانی شدن سید جلال شیرمردان مازندرانی در دفاع از حریم اهل بیت می‌گذرد و اینک در محرم حسینی پیکر مطهر دو شهید مدافع حرم شناسایی و به آغوش وطن بازگشته است.


شیرمردان دیار علویان که در عرصه دفاع از حریم انقلاب و ولایت برای شکستن جبهه جهانی کفر در جنگ‌های نیابتی در منطقه یکه تاز جهاد و شهادت هستند، با تقدیم ۴۰ شهید مدافع حرم به حریم آل الله، بیعتی ناگسستنی با ولایت را به نمایش گذاشتند و در صف لشکر جبهه مقاومت جهان اسلام همچنان دوران هشت سال دفاع مقدس، خط شکن و خط نگهدارند.حال که صدای پای قافله کربلا می‌آید، شهدای مدافع حرم این اصحاب سیدالشهدا (ع) از راه می‌رسند تا بار دیگر تاریخ شاهد مردانی باشد که در دفاع از ولایت اگر هزاران بار تکه تکه شوند دست از امام زمان خویش برنخواهند داشت.پیکر‌های مطهر شهیدان مدافع حرم سردار رشید اسلام سید جلال حبیب الله پور و سید سجاد خلیلی دو سید از سلاله پاک زهرای اطهر اولین مدافع حرم که در نبرد با شجره خبیثه داعش، این مولود نامیمون مثلث شیطان بزرگ، رژیم کودک کش و غاصب صهیونیستی و آل سعود و گروه‌های تروریستی؛ به قافله یاران سیدالشهداء پیوستند همزمان با ورود کاروان اباعبدالله الحسین (ع) به سرزمین پر بلای کربلا به خطه شهیدپرور استان مازندران باز می‌گردد.
 
چهار هکتار از جنگل‌های گیلانغرب در آتش سوخت

کوروش محمودیان فرماندار گیلانغرب افزود: آتش سوزی سوزی در منطقه جنگلی و گردشگری ناودار گیلانغرب پس از حدود چهار ساعت تلاش ساعت یک بامداد امروز به طور کامل مهار شد.وی نقش دستگاه‌های امدادی و اجرایی شهرستان، دوستداران طبیعت، بسیج، نیرو‌های انتظامی و مردم در مهار کامل آتش سوزی را بی بدیل توصیف کرد و اظهار داشت: علت وقوع این حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون هفت هکتار از عرصه‌های جنگلی و مرتعی این شهرستان به علت آتش سوزی دچار خسارت شده است.منطقه طبیعی، گردشگری و جنگلی ناودار از مناطق دیدنی گردشگری شهرستان گیلانغرب است که ۶ هزار هکتار مساحت دارد.در نتیجه ۷۲ فقره آتش سوزی در ۲ سال گذشته، ۷۷۷ هکتار از مراتع و جنگل‌های شهرستان گیلانغرب در آتش سوخت و بیش از ۴۰ میلیارد ریال خسارت به بار آورد.
شهرستان گیلانغرب با بیش از ۷۲ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، ۲۰۲ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که ۷۵ هزار هکتار آن جنگل و بقیه مرتع و نیزار است.
 
«ورنی»؛ هنر ناب ایرانی

رشته هنری ورنی بافی به دلیل تنوع در نقشه و طراحی، رشد قابل توجهی یافته که برای تداوم این روند می‌توان با اجرای برنامه‌های مختلف آموزشی و حمایت‌های مالی از هنرمندان این عرصه آینده درخشانی برای ورنی آذربایجان ترسیم کرد.بدون تردید گسترش و توسعه ورنی بافی در آذربایجان شرقی به ویژه مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته علاوه بر توانمندسازی خانوار‌های روستایی به لحاظ اقتصادی، می‌تواند با برنامه ریزی دقیق و اصولی مسئولان میراث فرهنگی زمینه‌های صادرات این هنر صنعت دستی را فراهم ساخت.
 

یکی از هنرمندان رشته ورنی با اشاره به اینکه طرح‌های خاص و جنس متفاوت ورنی آذربایجان شرقی وجه تمایز بین ورنی‌های این استان با سایر نقاط کشور است، گفت: طرح‌هایی که در ورنی‌های آذربایجان شرقی به کار می‌رود خاص این استان بوده و از نظر ترکیب رنگ و تنوع طرح در کشور همتا ندارد.خسرو شیری افزود: ورنی‌های بافته شده به دست هنرمندان صنایع دستی استان از پشم جاجیم‌های ۸۰ سال قبل است که پشمی خالص و بسیار مرغوب محسوب می‌شود که استفاده از چنین ورنی‌ها به لحاظ سلامت جسمانی نیز بسیار حائز اهمیت است.وی از فعالیت افزون بر ۲۵ ساله خود در ورنی بافی خبر داد و اظهار داشت: در این مدت در چندین نمایشگاه و جشنواره حضور فعال داشته ام و تاکنون نیز موفق به دریافت رتبه نخست در بخش طرح و رنگ جشنواره ورنی بافی استانی و رتبه نخست در نمایشگاه بین المللی تبریز شده ام.
 
زیتون سیستانی در کش و قوس

کارشناس زیتون سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: عملکرد زیتون به شرایط خاصی نیاز دارد.مریم نجمی زاده ادامه داد: چند سال پیش مدیرکل سابق دفتر زیتون در وزارتخانه جهاد کشاورزی بازدید از ۱۱ منطقه کشت زیتون در سیستان و بلوچستان انجام داد.
 

وی افزود: بعد از این بازدید که از مناطق سیستان، زاهدان، میرجاوه و خاش انجام شد، گزارشی از آب و هوای ۱۰ ساله این مناطق نیز در اختیار وی قرار گرفت تا برآوردی از عملکرد زیتون در سیستان و بلوچستان انجام شود.این کارشناس خاطر نشان کرد: براساس این برآورد اعلام شد عملکردی را که زیتون در شمال کشور دارد به هیچ وجه در سیستان و بلوچستان نخواهیم داشت و به دلیل عملکرد ضعیف این محصول توصیه شد در این زمینه سرمایه گذاری انجام نشود.نجمی زاده تصریح کرد: عملکرد این محصول در شمال کشور آنقدر بالاست که در هر دو تا سه باغ یک دستگاه روغن گیری وجود دارد این نشان می‌دهد صرفه اقتصادی این محصول در آنجا به قدری است که هر کشاورز زیر بار خرید دستگاه روغن کشی رفته است.وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط آبی و اقلیمی سیستان بهتر است در این منطقه روی محصولات دیگر سرمایه گذاری شود.
 
رشد ۵۲ درصدی صادرات ریلی از زاهدان به کویته پاکستان

مجید ارجونی مدیرکل راه آهن جنوب شرق در زمینه بار و ترانزیت اظهار کرد: در پنج ماه نخست امسال ۱۸ هزار و ۲۸۵ تن کالا از طریق این خط ریلی به پاکستان صادر شد که نسبت به ۱۲ هزار و ۱۹ تن سال قبل رشد ۵۲ درصدی را نشان می‌دهد.
وی بیان کرد: سیمان، قیر، گوگرد، گل سرخ و فوتس اویل عمده کالا‌های صادراتی از طریق این خط ریلی به پاکستان است.مدیرکل راه آهن جنوب شرق ادامه داد: همچنین عمده کالا‌های وارداتی در این مسیر کنجد و برنج خوراکی و عمده کالا‌های ترانزیتی گوگرد خام است.وی افزود: در پنج ماه نخست سالجاری ۶۲ رام قطار در این خط ریلی تردد داشته که نسبت به ۵۴ رام قطار سال قبل، رشد ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.وی گفت: در سال ۹۶، ۹ هزار و ۱۷۵ تن کالا از طریق این خط ریلی به پاکستان وارد شد که نسبت به هفت هزار و ۹۹۸ تن سال ۹۵ رشد ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.ارجونی اضافه کرد: همچنین میزان ترانزت کالا از پاکستان به ایران از طریق این خط ریلی از ۴ هزار و ۷۸۲ تن سال ۹۵ با رشد ۱۵۱ درصدی به ۱۲ هزار و ۲۶ تن در سال ۹۶ رسید.وی تصریح کرد: در سال ۹۶، ۳۳ هزار و ۴۳۶ تن کالا از طریق این خط ریلی به پاکستان وارد شد که نسبت به ۱۷ هزار و ۲۰۷ تن سال ۹۵ رشد ۹۴ درصدی داشته است.مدیرکل راه آهن جنوب شرق خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ میزان کالا حمل شده در زمینه صادرات توسط هزار و ۴۴۶ دستگاه واگن، در زمینه واردات توسط ۳۹۲ دستگاه واگن و در زمینه ترانزیت توسط ۵۲۱ واگن انجام شده است.
 
نزدیک‌ترین نقطه ارتباطی ایران و اروپا کجاست؟

شهرستان خوی در نقطه شمال غرب کشور قرار دارد و بعد از ارومیه دومین شهر پرجمعیت آذربایجان غربی محسوب می‌شود. به لحاظ تاریخی خوی در مسیر اصلی شاهراه جاده ابریشم قرار داشته و کاروان‌های تجاری و مسافری کشور‌های آسیایی و هند و ماچین از طریق شهرستان خوی به ملیت‌ها و کشور‌های اروپا متصل شده و مبادلات تجاری، اقتصادی و فرهنگی انجام می‌دادند.


رضا حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربیبا اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ارزشمند خوی اظهار کرد: وجود مرز رازی به عنوان نزدیکترین مسیر ارتباطی زمینی و ریلی کشور به اروپا پتانسیل ارزشمندی است که می‌تواند در توسعه استان نقش بسزایی ایفا کند.وی با بیان اینکه با دریافت مجوز ایمیدرو برای توسعه صنعت نساجی خوی از وزارت صنعت و معدن، مقدمات حضور سرمایه گذاران ترکیه‌ای در خوی فراهم شده است، تصریح کرد: با اجرای این پروژه در مدت ۲ ماه شهرستان خوی تبدیل به قطب نساجی کشور خواهد شد که نقش موثری در تولید و اشتغال منطقه خواهد داشت.سیدتقی کبیری، نماینده خوی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: براساس موقعیت تاریخی و قرار گرفتن خوی در مسیر اصلی جاده ابریشم چندین سال است که تلاش می‌کنیم سابقه تمدنی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی خوی به بهترین وجه ممکن آن احیا شود.وی تصریح کرد: قرار گرفتن جاده خوی - قطور در ردیف بودجه ملی، احداث پایانه بزرگ مسافری و تجاری رازی، دوبانده کردن جاده خوی _. ایواوغلی و الحاق خوی به مناطق آزاد تجاری کشور بخشی از این تلاش‌ها برای احیای تمدن تاریخی، تجاری و اقتصادی و فرهنگی خوی در دوره‌های جاده ابریشم است.
کبیری ادامه داد: در حال حاضر شهرستان خوی دارای ظرفیت‌های ارزشمندی در بخش‌های اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، علمی، مذهبی، تاریخی، مرزی و حمل و نقل است که در نظر داریم از این زیر ساخت‌ها و مزیت‌ها استفاده مطلوب و بهینه برای توسعه منطقه داشته باشیم.کریستو یولنداکوف، سفیر بلغارستان در ایران با اشاره به ظرفیت‌های خوی در زمینه‌های صنعتی، تاریخی و میراثی اظهار کرد: شهرستان خوی نزدیکترین مسیر ارتباط ریلی و زمینی به اروپاست و کشور بلغارستان نیز دروازه ورود به اروپا و نزدیکترین کشور اروپایی به شهر خوی و کشور ایران است.وی با بیان اینکه با برنامه ریزی‌ها و هماهنگی‌های موثر می‌توان شاهد تجارت مستقیم مردم خوی با بلغارستان و کشور‌های اروپایی بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه بلغارستان دارای دو اسکله بزرگ تجاری و اقتصادی در سطح اروپاست می‌توان از این ظرفیت برای صادرات کالا‌های ایرانی به کشور‌های اروپایی استفاده کرد.سفیر بلغارستان، وجود مقبره شمس را هم در خوی ظرفیت ارزشمندی در توسعه گردشگری منطقه عنوان کرد.
 
ضایعاتی که دیده نمی‌شوند...
 
رضا اسماعیل‌زاده رئیس کارگروه صنایع غذایی و صنایع تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به این‌که در این استان ضایعات کشاورزی بسیاری وجود دارد که بلااستفاده مانده است، اظهار کرد: در حال حاضر عدم فرآوری ضایعات محصولات کشاورزی مهم‌ترین چالش صنایع غذایی مازندران است.
وی افزود: مرکبات پادرختی تا پوست آن، سبوس برنج، کاه و کلش و ... اگر در کارخانجات فرآوری شود می‌تواند مورد استفاده بسیاری واقع شود؛ به طوری که از پوست مرکبات می‌توان در تولید پکتین که یکی از مواد اولیه تولید کاغذ بوده و در حال حاضر با هزینه گزافی وارد کشور می‌شود استفاده کرد.رئیس کارگروه صنایع غذایی و صنایع تبدیلی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان این‌که اگر فرآوری ضایعات کشاورزی جزء طرح‌های اولویت‌دار بومی مازندران قرار بگیرد و بتوان برای آن سرمایه‌گذار جذب کرد، می‌توان این چالش هدر رفت ضایعات را رفع کرده و از آن درآمدزایی کرد، خاطرنشان کرد: با وجود مصرف بالای روغن در سبد خانوار ایرانی بسیاری از کارخانجات روغن به دلیل کمبود مواد اولیه به حالت نیمه تعطیل درآمده است، سبوس برنج یکی از مهم‌ترین مواد اولیه روغن بوده که به وفور در مازندران یافت می‌شود، اما متاسفانه به دلیل نبود کارخانه‌های فرآوری ضایعات در استان، این عناصر ارزشمند دور ریخته می‌شوند.اسماعیل‌زاده در ادامه در مورد افزایش هزینه‌های خروجی صنعت مواد غذایی به دلیل شرایط اقتصادی یادآور شد: شرایط اقتصادی نه تنها بر مواد غذایی بلکه در تمامی محصولات بازار تاثیر گذاشته است، البته یک قسمت این افزایش به تاثیر روانی جو موجود اقتصادی باز می‌گردد که بی شک هر زمان تقاضا افزایش یابد، قیمت محصول نیز بالا خواهد رفت.
 
قدمت ۱۱ هزار ساله بازار‌های ایران

ابوالفضل مکرمی‌فر مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی پیرامون قدمت بازار در ایران عنوان کرد: بازار وا‌ژه‌ای صدردصد ایرانی است که در طول پیش و پس از اسلام در کشور ما رایج و فعال بوده است. ضمن این که از هزاره نهم قبل از میلاد به ترتیب در کرمانشاه، تپه زاغه، شوش و تپه سیلک کاشان؛ فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی را داشتیم که نشان‌دهنده آن است که بازار در این کشور رونق داشته و در دوره اسلامی هم به همین ترتیب بوده است.


مدیر کل میراث فرهنگی استان با اشاره به این که تپه سیلک مربوط به هزاره دوم و سوم قبل از میلاد است، بیان کرد: در تپه سیلک صدف‌هایی را کشف کرده‌اند که برای تزیین کاربرد داشته و از خلیج فارس آورده می‌شده است. بنابراین، از حدود ۵۰۰۰ سال پیش بازرگانی و بازار را در مشهد داشته‌ایم. همچنین، در واقع یکی از مهمترین کنش‌های فعالیت اقتصادی در بازار در شهر سوخته صورت گرفته است. ضمن این که بنده خود در کاوش‌های باستانشناسی شهر سوخته حضور داشته و شاهد بودم که این شهر ۱۵۱ هکتار است و در اثر آتش سوزی از بین رفته و بخش مهم آن کارگاه ها‌ی صنعتی، مثل کارگاه‌های سفال‌گری، فلزکاری، بافندگی و پارچه‌بافی است. همچنین، سفالینه‌هایی در آن‌جا کشف شده که نمونه آن در پاکستان دیده شده است و این نشان‌دهنده مراودات اقتصادی است که از منظر بازار صورت می‌گرفته و شهر سوخته از فعال‌ترین و پویاترین بازار‌ها را در کنش‌های اقتصادی کشور و در تاریخ تمدنی ما دارد.
 
شیپور محرم در تکیه صفویه نواخته شد

تکیه بازار یا تکیه زنجیری شاهرود یکی از مهمترین مراکز عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در این شهر است.از چند روز مانده به آغاز ماه محرم، ریش سفیدان و بزرگان شهر برای آماده کردن فضای این مجموعه گردهم آمده و آیین سنتی پوش‌کشان را که مهمترین بخش این آماده سازی است برگزار می‌کنند.
هنگامی که شیپور و سنج در این مراسم نواخته می‌شود، حاضران در پشت بام این تکیه روباز "یا حسین" گویان تلاش می‌کنند تا به کمک زنجیری قدیمی که در بالای صحن تکیه قرار گرفته، سقف آن را بپوشانند. پوش شامل شش قطعه پارچه به هم بافته است که با طناب از دو طرف بسته شده و تا روز دوازدهم ماه محرم در همین مکان می‌ماند.از چند روز قبل هم این پوش را شسته و آماده می‌کنند تا در صورت وجود پارگی ترمیم شود.این تکیه که در سال ۱۳۸۰ با شماره ۳۹۹۷ به ثبت رسیده متعلق به دوران صفویه است، اما ظاهر کنونی آن مربوط به زمان فتحعلی شاه است و زنجیر را نیز بیش از ۱۰۰ سال پیش از دو طرف آن متصل کرده اند.شب نخست ماه محرم بزرگان شهر به تکیه دعوت شده و از آنان در ظرف‌های مسی پذیرایی می‌شود تا بدین ترتیب آغاز ماه محرم به همه اطلاع رسانی شود. این تکیه تاریخی، هر سال در روز پنجم ماه محرم، میزبان برگزاری آیین سنتی یا عباس یا عباس است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *