واکسن جدید سرطان تومورهای موشها را کوچک کرد
خبرگزاری میزان _ ایسنا به نقل از اس اف نوشت: یک واکسن آزمایشی سرطان طی آزمایشهای آزمایشگاهی روی موشها با موفقیت باعث پس رفت قابل توجه تومور شد. به گفته گروهی از محققان موسسه ملی بهداشت، این داروی جدید امید دانشمندان به اینکه آنها در حال نزدیکتر شدن به یک درمان مؤثر برای همه اشکال این بیماری هستند را افزایش میدهد.
محققان موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی(NIAID) این واکسن را که "SNAPvax " نام دارد را با استفاده از دو روش مختلف ارسال به بدن، آزمایش کردند. نتایج آزمایشات نشان میدهد که تزریق داخل وریدی(IV) این واکسن تعداد لنفوسیتهای تی کشنده را در هر حیوان افزایش میدهد.
سلول تی سمی یا لنفوسیت تی سمی یا سلول تی کشنده یا لنفوسیت تی کشنده(cytotoxic T cell یا killer T cell یا Tc cells) یکی از انواع لنفوسیت تی و نوعی گلبول سفید است که سلولهای سرطانی، سلولهایی که آلوده شدند(مخصوصاً به وسیله ویروس)، یا سلولهایی که به شکلی دیگر آسیب دیدهاند را میکشد.
این سلولهای ایمنی میتوانند به سلولهای تومور سرطانی نفوذ کرده و به آنها حمله کنند و همچنین با القای اینترفرون نوع ۱( Interferon type I)، سیستم ایمنی ذاتی بدن را تحریک کردند. این اینترفرونها پروتئینی هستند که سلولهای حیوانی در پاسخ به ویروسها آزاد میکنند.
نویسندگان مطالعه دریافتند که این پاسخ ایمنی ذاتی باعث تغییر ریزمحیط تومور میشود و از سرکوب عملکرد لنفوسیتهای تی توسط سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. محققان این مطالعه خاطرنشان کردند، با این حال، موشهایی که واکسن را از طریق تزریق سوزنی در پوست(زیر پوستی) دریافت کردهاند، اثری مشابه را همانند کسانی که آن را به صورت داخل وریدی دریافت کردهاند، مشاهده نکردهاند.
دانشمندان بر این باورند که این پیشرفت با نام مستعار "vax-innate" به نقطه عطف مهمی در تحقیقات واکسن ایمنی درمانی میرسد. نویسندگان مطالعه افزودند که این واکسن ممکن است به بیماران انسانی که قبلا لنفوسیت تی خاص تومور را در طول درمان سرطان دریافت کردهاند، کمک کند. علاوه بر این، واکسن مذکور ممکن است با افزایش تولید لنفوسیت تی و عملکرد بهتر آنها، روند کنترل رشد تومور را در بدن بهبود بخشد.
دکتر "رابرت سدر"(Robert Seder) و همکارانش در مرکز تحقیقات ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، واکسن SNAPvax را با کمک شرکت زیست دارویی Vaccitech در شمال آمریکا، طراحی کردند. Vaccitech اکنون در حال برنامهریزی برای آزمایش SNAPvax در برابر سرطانهای مرتبط با ویروس پاپیلوم انسانی در سال ۲۰۲۳ است. ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV (Human Papillomavirus) ویروسی است که بیشتر از همه در زمان آمیزش جنسی و از طریق تماس مستقیم بین پوست افراد انتقال مییابد.
یافتههای این مطالعه در مجله "Cell" منتشر شد.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.