افزایش قیمت نفت به موازات اعمال تحریمها علیه ایران و توقف حفاریهای نفتی آمریکا
قیمت نفت روز دوشنبه به دلیل توقف حفاریهای نفتی آمریکا برای دستیابی به منابع جدید و تحریمهای واشنگتن علیه تهران از ماه نوامبر افزایش یافت.
نفت خام تگزاس غربی امروز دوشنبه با ۲۱ سنت افزایش یا ۰.۳ درصد نسبت به آخرین معاملات، بشکهای ۶۷.۹۶ دلار معامله شد.
نفت خام برنت نیز با ۳۰ سنت، یا ۰.۴ درصد افزایش به ۷۷.۱۳ دلار در هر بشکه رسید.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز روز جمعه گفت که شرکتهای انرژی آمریکا، هفته گذشته دو دکل نفتی را تعطیل کردند و با این حساب تعداد دکلهای حفاری فعال به ۸۶۰ دکل رسید. تعداد سکوهای حفاری در آمریکا از ماه می رشدی نداشته است.
خارج از آمریکا نیز تحریمهای واشنگتن علیه ایران که قرار است از ماه نوامبر آغاز شود، به رشد قیمت نفت کمک کرده است.
موسسه مشورتی اف.جی.ای اعلام کرد چند مشتری مهم ایران نظیر هند، ژاپن و کره جنوبی اقدام به کاهش خرید نفت از این کشور کردهاند.
بازار نفت با توقف فعالیتهای حفاری آمریکا و تحریمهای آمریکا علیه ایران چشم اندازی با افزایش قیمت را ارائه میدهد.
ادوارد بل، تحلیلگر کالا در بانک ان. بی. دی امارات در دوبی، روند سرمایه گذاری را مثبت ارزیابی کرد. وی افزود معامله گران با توجه به در نظر داشتن شرایط، ترجیح میدهند که نفت را با تحویل فوری خریداری نکنند، زیرا قیمت آن به مراتب بالاتر از نفت با تحویل در ماههای آینده است.
نفت برنت برای تحویل در ماههای آتی بین اکتبر سال جاری تا اواسط سال آینده در هر بشکه در حال حاضر ۲.۲۹ دلار ارزانتر معامله میشود.
واشنگتن همزمان با اعمال فشار بر سایر کشورها برای رعایت تحریمها و قطع صادرات نفت ایران، از سایر تولیدکنندگان عمده خواست تا با افزایش تولید مانع افزایش قیمت نفت شوند.
ریک پری، وزیر انرژی آمریکا در روزهای دوشنبه و پنجشنبه، با همتایان سعودی و روس خود دیدار خواهد کرد. اما یک سوال مهم در این باره این است؛ در حالی که اختلافات تجاری میان آمریکا و چین و ضعف بازارهای نوظهور، احتمال کند شدن رشد اقتصاد جهانی را افزایش داده است، وضعیت تقاضای نفت طی ماههای آینده چگونه خواهد بود.
موسسه مشاورهای اف. جی.ای هشدار داد که "جنگهای تجاری به ویژه افزایش نرخ بهره، میتواند مشکل بازارهای نوظهور که رشد تقاضای نفت را افزایش میدهد، در پی داشته باشد. با این وجود احتمال کاهش قابل توجه قیمت نفت نسبتا پایین است؛ زیرا سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای جلوگیری از افت قیمتها، تولید را کنترل میکند. "
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *