صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مداحی که برای انقلاب نخواند به امام حسین(ع) جفا کرده است

۱۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱:۵۴
کد خبر: ۴۵۱۰۹۹
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر این که مداحی که برای انقلاب نخواند، به امام حسین (ع) جفا کرده است، تصریح کرد: مداحان سرمایه عظیمی از ناحیه امام حسین(ع) در اختیار دارند و نباید آن را خرج اشخاص و جناح‌های سیاسی کنند.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت‌الله محمدجواد فاضل‌لنکرانی طی سخنانی در نهمین سوگواره شعر عاشورایی که با حضور مداحان و شاعران آیینی استان قم در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، گفت: مداحان و مرثیه سرایان و شاعران اهل بیت (ع)، افتخار شیعه بوده و دارای جایگاه رفیعی هستند.
 
وی افزود: سفارش‌هایی که از ناحیه ائمه اطهار (ع) به ما برای عزاداری‌ها شده فقط به خاطر این نیست که ما یاد سیدالشهدا (ع) را زنده نگه داریم بلکه بیشتر برای حفظ کردن خودمان است آن هم در شرایط امروز با این همه مشکلات و فساد‌ها که امید ما حقیقتاً به محرم است و این که با عنایت امام حسین (ع) به شیعیان و مجموعه بشر، زمینه هدایت ما فراهم شود تا از این منجلاب‌های اقتصادی و اخلاقی و سیاسی نجات یافته و دین ما حفظ شود.

آیت‌‌الله فاضل‌لنکرانی همچنین با اشاره به احادیث و روایاتی در خصوص اهمیت و ضرورت برگزاری مجالس روضه خوانی و عزاداری امام حسین (ع)، گفت: از حین شهادت امام حسین (ع) و بلکه قبل از آن، مجلس روضه خوانی شروع شده کما این که سیدالشهدا (ع) برای علی اکبر (ع) روضه خواند و در روز عاشورا نیز به نوعی با شهادت هر یک از اصحاب، زمینه شعر و مرثیه سرایی آغاز شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: ائمه (ع) چه در اصل برگزاری مراسم عزاداری و چه در بحث کیفیت برپایی آن به ما آموزش‌های لازم را دیده اند، افزود: عده‌ای نیایند بگویند که چرا سینه زنی می‌کنید و حال آن که در روایتی امام باقر (ع) از شدت روضه و مصیبت صورت مبارک خویش را به دیوار می‌کوبد و در روایات ما یازده عنوان در این خصوص وجود دارد که البته برخی مرادف با هم هستند.

وی گفت: مداحان و شعرا و مرثیه سرایان باید به این عناوین و کلمات گهربار حضرات معصومین (ع) اتکا کنند و بدانند در چه مسیر پرارزشی قدم برمی دارند.

وی بیان داشت: گاهی فکر می‌کنیم که از سوی اهل بیت (ع) فقط گریه مورد توجه قرار گرفته و حتی برخی روشنفکران می‌گویند بلند گریه نکنید و حتی عده‌ای از آن که اعتقادات ضعیفی دارند می‌گویند حتی گریه هم نکنید و حال آن که این‌ها نمی‌فهمند که غیر از مساله بکاء، یازده عنوان در کلام اهل بیت (ع) آمده است.

آیت‌‌الله فاضل‌لنکرانی همچنین افزود: ما حتی در روایات داریم که در عزاداری فریاد و داد بزنید از شدت حزن و این حرف درستی نیست که عده‌ای می‌گویند در عزاداری نباید علم و کتل و پرچم و طبل ببرید بلکه هر چه می‌توانیم باید عزاداری سیدالشهدا (ع) باشکوه‌تر و پر سر و صداتر باشد.

وی گفت: روی صحبت ما با مداحان و مسئولان هیئات این است که بر اساس کلام و سیره اهل بیت (ع) بگذارید جوان‌ها بلند فریاد بزنند و گریه کرده و به سر و سینه بزنند کما این که خود امام حسین (ع) برای شهادت حضرت علی اکبر (ع) بلند فریاد زده است.

وی افزود: بی شک شما مداحان مشمول دعای امام صادق (ع) هستید چرا که باعث می‌شوید مردم بر امام حسین (ع) بگریند و فریاد زده و جزع کنند؛ حتی در روایات ما یقه پاره کردن و بر سر و صورت زدن آمده و آن وقت جای بسی تعجب است از برخی که می‌گویند سینه زنی هم نکنید!

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) همچنین با بیان این که امام راحل و مقام معظم رهبری و علما و بزرگان بر باشکوه‌تر برگزار شدن مراسم عزاداری سیدالشهدا (ع) بسیار تاکید دارند، ابراز داشت: هر چه بتوانیم عزاداری‌ها را با شکوه و با علامات و پرچم و سر و صدا و با طبل‌ها و علم و کتل برگزار کنیم، کما این که در عالم تکوین نیز همین طور است و درک ما از این مسایل اندک است.

وی افزود: کسی که زبان و نفسش برای اهل بیت (ع) و امام حسین (ع) کار می‌کند، افتخار شیعه است و مشهور بودن و در صدا و سیما بودن مطرح نیست، بلکه در این جا عشق و ارادت و اخلاص مطرح است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین خاطرنشان کرد: مداح و شاعر اهل بیت (ع) باید مثالی از امام حسین (ع) باشد، به این معنا که حقیقتاً وجودش و رفتار و گفتارش مروج و حامی دین و مکتب باشد.

وی با بیان این که مداحان اهل بیت (ع) باید طوری رفتار کنند که چه درمجالس عمومی و چه محافل خصوصی زینت اهل بیت (ع) و امام حسین (ع) باشند، گفت: مداح باید در زمینه اخلاق با خانواده و اجتماع و اقوامش الگو باشد.

آیت‌‌الله فاضل‌لنکرانی همچنین دربخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مداحی سرمایه عظیمی است که امام حسین (ع) در اختیار شما قرار داده است، تصریح کرد: مراقب باشید که این سرمایه بزرگ را برای جناح‌های سیاسی استفاده نکنید بلکه برای اصول انقلاب آن را بکار گیرید بلکه حتی بنده معتقدم اگر مداحی از انقلاب نخواند اصلاً به امام حسین (ع) جفا کرده، چرا که ریشه انقلاب ما محرم و صفر است، اما باید مراقب بود که این سرمایه نباید خرج افراد و اشخاص و گروه‌ها و جناح‌های سیاسی شود.

وی همچنین بر لزوم خواندن اشعار محکم و مستند و قوی در محافل حسینی تاکید کرد و افزود: ما شاعران بسیار خوبی داریم که انصافاً اشعار محکم و ارزشمندی دارند و باید از آن‌ها استفاده مطلوب کرد.

طبق گزارش حوزه این استاد حوزه علمیه در خاتمه با ابراز امیدواری نسبت به این جلسات و محافل شهر مقدس قم در زمینه مداحی الگوی سایر شهر‌های کشور شود، بیان داشت: در این شرایط حساس می‌بایست بیش از همیشه، مراقب توطئه‌ها و نقشه‌های شوم دشمن باشیم و هر کس در این خصوص به اندازه سهم خود رسالت مهم و کلیدی بر عهده دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *