صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هند برای مقابله با "تحریم آمریکا" علیه ایران مسیر دشواری دارد

۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۵۱۰۹۷
یک روزنامه هندی روز یکشنبه با اشاره به مقاومت هند در مقابل آمریکا برای قطع کامل واردات نفت خود از ایران نوشت: بازنگه داشتن مسیر نفت ایران به پالایشگاههای هند تحت تحریم های آمریکا، آسان نخواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل به نقل از روزنامه نیو ایندین اکسپرس، کارشناسان هندی معتقدند هر چند تحریم های آمریکا در مورد ایران احتمالا بر واردات نفت خام هند از این کشور تاثیر گذاشته و واردات از کشوری که بازاری پرطرفدار دارد را با اختلال مواجه خواهد کرد اما نکته آن است که جایگزین کردن بشکه های نفت از دست رفته برای هند دشوار است.

این روزنامه نوشت: هر چند وزارت نفت اعلام کرده است که مذاکره با آمریکا ادامه خواهد یافت اما در حال حاضر مشخص نیست که هند چگونه بین روابط هند و ایالات متحده و معادلات دوجانبه قدیمی خود با ایران توازن ایجاد خواهد داد.

روز پنجشنبه، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در دهلی نو گفت که واشنگتن در صورت لزوم معافیت هایی را برای برخی متحدان خود در نظر خواهد گرفت اما وارد کنندگان نفت ایران به هر حال باید تا 4 نوامبر(13 آبان) واردات خود را به صفر برسانند.

کی راویچاندران معاون اول رئیس جمهورهند با اشاره به فشارهای آمریکا گفت: این بار فشار جدی است.وی افزود: در مورد اینکه ایران قادر خواهد بود چقدر نفت صادر کند، بلاتکلیفی وجود دارد.
هند بیش از 80 درصد نیازهای نفت خام خود را وارد می کند و داده ها، نشان دهنده واردات بیش از 220 میلیون متر مکعب در سال 2017 تا2018 میباشد.

با این حال، کارشناسان صنعت نقت معتقدند که درماه اوت (مرداد) به علت مشکل شرکت های نفتی در پیدا کردن بیمه برای حمل و نقل، این مقدار واردات به شدت کاهش یافت.
دولت ایران به سرعت به حل نسبی این مسئله پرداخت و به شرکت های نفتی اجازه داد با استفاده از مخازن خود و قانونCIF (هزینه، بیمه، حمل و نقل) نفت را جا به جا کنند.

اما به هر حال بیمه به دردسری برای ایران تبدیل خواهد شد زیرا در آخرین دور تحریم ها شرکتهای بیمه از بیمه کردن محموله های نفت ایران سرباز زدند. راویچاندران گفت: بنابراین یا باید کانالی بانکی پیدا شود و یا تامین مالی برای واردات نفت ایران صورت بگیرد.

روزنامه مذکور افزود: ایران پس از لغو تحریم ها در سال 2016 برای افزایش فروش نفت تخفیف های خوبی داد. علیرغم اینکه اعضای اوپک تعهد به افزایش تولید به منظور جبران کمبود نفت ایران پاسخ مثبت می دهند اما اکنون ارزیابی ما این است که با توجه به حجمی که ما از ایران خریداری می کنیم، جایگزینی آن بسیار مشکل است.با این حال هند فعلا هنوز از نفتکش های ایرانی و حمل و نقل رایگان ایران استفاده میکند که بتواند زمان بخرد،دقیقا مانند استراتژی چینی ها. اما باید دید آیا هند میتوانند در برابر فشار آمریکا مقاومت کند یا نه.

کارشناس نفتی هند اخیرا در گزارشی اعلام کردند که معتقدند صادرات و تولید نفت ایران احتمالا پس از تحریم های ایالات متحده، بین 1-1.5 میلیون بشکه در روز (میلیون بشکه در روز) کاهش پیدا خواهد کرد.
کارشناسان اعتقاد دارند که با این حال، ایالات متحده نمی تواند انتظار داشته باشد مذاکرات این بار با هند به همان اندازه دور اول تحریم در سالهای 2012-2015 با موفقیت همراه باشد.

احتمال افزایش تولید نفت خام ایالات متحده برای هند را میتوان به عنوان گزینه ای برای چانه زنی در نظر گرفت. در حالی که واردات نفت خام ایران به هند در ماه آگوست به میزان یک و نیم میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد، در فاصله ماههای ژانویه تا ژوئیه واردات نفت خام ایالات متحده نیز 90000 بشکه در روز افزایش یافت و به رقم 342000 بشکه در روز رسید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *