صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توسعه زیر ساخت‌های مترو درکاهش آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارد/ ۷۶ درصد اتوبوس‌های تهران به پایان عمر خود رسیده است

۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۶:۰۲
کد خبر: ۴۵۱۰۴۲
نشست مشترک مدیران شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه با حضور کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران و جمعی از مدیران این اداره کل پیش از ظهر امروز به میزبانی متروی تهران برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه ، کیومرث کلانتری در این نشست با بیان اینکه ما در محیط زیست استان تهران وظایف و مسئولیت‌های وسیعی داریم، گفت: تهران وضعیت متفاوتی نسبت به سایر استان‌ها دارد و با توجه به اینکه درتهران آمایش سرزمین انجام نشده است، جمعیت متراکمی در پهنه اندک جغرافیایی مستقر شده است.

وی معضلات محیط زیست در استان تهران را نیز به فراخور جمعیت، افزون دانست و اظهار داشت: علاوه بر جمعیت ثابت تهران، حدود ۳ میلیون نفر نیز جمعیت شناور در تهران داریم و در مجموع بالای ۲۰ درصد جمعیت کشور در تهران مستقر می‌باشد.

کلانتری با اشاره به اینکه از طرفی منابع آبی در تهران بسیار مهم و محدود است، افزود: ۵ حوزه آبی در تهران و البرز وجود دارد که در مناطق تحت مدیریت محیط زیست قرار گرفته و حفاظت ازآن‌ها نیز بر عهده محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: ۲۹ درصد جغرافیای استان در محدوده حفاظتی و مناطق تحت مدیریت محیط زیست است و این نشان دهنده وسعت وظایف محیط زیست بوده و بر همین اساس محیط زیست در استان تهران نیازمند تقویت و سرمایه گذاری است.

کلانتری توجه ویژه به رفع معضلات محیط زیست استان تهران در موضوعات مختلف را مهم دانست و گفت: یکی از دغدعه‌های موجود و قدیمی در استان تهران موضوع آلودگی هوا خصوصا در نیمه دوم سال است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه افزایش زیر ساخت‌های مترو در کاهش آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارد، افزود: در بسیاری از شهر‌های بزرگ دنیا خطوط اصلی شبکه مترو بیش از ۱۲ خط می‌باشد و در تهران نیز باید به توسعه خطوط مترو توجه ویژه‌ای معطوف گردد.

کلانتری با بیان اینکه ۷۶ درصد اتوبوس‌ها و تمام خودرو‌های ون در حال تردد در تهران به پایان عمر خود رسیده و این بر تشدید آلودگی هوا اثر مضاعفی دارد، تصریح کرد: بر اساس مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوا و پیگیری‌های انجام شده مقرر شده است امسال ۱۰ هزار دستگاه تاکسی جایگزین تاکسی‌های فرسوده شود، ولی تاکنون ۳۰۰ دستگاه تاکسی جایگزین شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست دوست و یار حمل و نقل عمومی است، گفت: توسعه حمل و نقل عمومی برای حفظ محیط زیست بسیار ضروری است و انتظار می‌رود دولت در این خصوص ورود کاملی داشته و سرمایه گذاری کند.

وی با بیان اینکه چند ابزار در جهت توسعه زیرساخت‌های مترو تهران می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، افزود: از جمله آن عوارض آلایندگی است که می‌تواند بخشی از آن به بهبود زیرساخت‌های مترو و در نهایت توسعه محیط زیست کمک کند و درآمد‌های دیگر از جمله یارانه مترو و عوارض معاینه فنی نیز می‌تواند در این راستا تاثیر گذار باشد.

کلانتری در بخشی از سخنان خود به موضوع آموزش‌های محیط زیست در مترو اشاره داشت و گفت: در حوزه آموزش‌های محیط زیست انتظار ما این است که یک کاری مشترک برای مردم و بهره برداران انجام شود چرا که به سبب سفر‌های درون شهری مردم، مترو ظرفیت مناسبی برای آگاهی بخشی و ارتقائ فرهنگ عمومی حفاظت از محیط زیست محسوب می‌گردد.

وی با بیان اینکه ما در تهران بطور خوشبینانه ۱۰۰ روز هوای ناسالم در سال داریم و در واقع بیش از نیمی از سال هوا آلوده است، اظهار داشت: محیط زیست برای کاهش و رفع آلودگی هوا، قطعا از توسعه زیر ساخت‌های حمل و نقل عمومی حمایت می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه اگر نتوانیم در حوزه حمل و نقل عمومی اقدامات اثر بخشی انجام دهیم قطعا وضعیت آلودگی هوا بدتر می‌شود، افزود: اگر مترو در تهران نبود این جمعیت چگونه می‌توانست جابجا شود و این نشان دهنده نقش تاثیرگذار مترو در حمل و نقل عمومی و کنترل آلودگی هوا است.

وی در پایان با اشاره به اینکه خوشبختانه متروی تهران در رنکینگ جهانی در رتبه ۱۲ قرار دارد و این قابل تقدیر است، گفت: موضوع صرفه جویی در انرژی، آب، برق و کاغذ می‌تواند مترو را به عنوان یک دستگاه خدماتی پیشرو در مدیریت سبز استان تهران معرفی کند.

فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران نیز در این نشست ضمن استقبال از تعامل محیط زیست و مترو، با اشاره به اینکه ناوگان متروی تهران روزانه ۲ میلیون نفر مسافر را جا به جا می‌کند، افزود: ما در متروی تهران آمادگی کامل داریم که در حوزه محیط زیست آموزش‌های مشترک داشته باشیم و این ظرفیت مناسبی برای اطلاع رسانی و آموزش‌های لازم به شهروندان است.

وی با بیان اینکه برنامه ما این است در زمانی که مردم در ایستگاه‌های مترو هستند، برنامه‌های آموزشی و فرهنگی داشته باشیم، گفت: تلاش ما این است ضمن اینکه مشکلات خود را به مردم منتقل نکنیم بتوانیم این حوزه حمل و نقل را درکلانشهر تهران مدیریت کرده و با رفع مشکلات موجود بهترین بهره برداری را از مترو داشته باشیم.

نوبخت با اشاره به اینکه در مجموعه مترو موضوعات مربوط به حوزه محیط زیست بر مبنای برنامه‌های موجود تعقیب می‌شود، گفت: این موضوع از آموزش چهره به چهره پرسنل تا حتی آموزش‌هایی که از طرق مختلف در ایستگاه‌های ما در بحث‌های فرهنگی و زیست محیطی انجام می‌شود، ادامه خواهد داشت.

نوبخت با بیان اینکه فرآیند خوداظهاری را بطور کامل انجام داده و آلاینده‌های زیست محیطی را بطور دائم رصد و کنترل می‌کنیم، اظهار داشت: موضوعات محیط زیستی برای ما اهمیت زیادی دارد چراکه بسیاری از این موضوعات برای سلامت مسافران و پرسنل خود ما مهم و ضروری است.

وی همچنین توضیحاتی درخصوص وضعیت کنونی و آتی مترو تهران درحوزه‌های مختلف ارائه کرد.

این گزارش می‌افزاید در این نشست رستگاری معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران، بازگیر معاون مدیرکل و رییس محیط زیست شهر تهران، افتخار مدیر روابط عمومی و طالبی رییس اداره مدیریت عملکرد محیط زیست استان تهران، کلانتری را همراهی کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *