اشتغال 500 مددجوی زندانهای استان تهران در کارگاه و کارخانهها/ اشتغالزایی برای 2 هزار و ۷۰۰ خانواده زندانی
خبرگزاری میزان_ حرفه آموزی، اشتغال به کار و ایجاد درآمد در شکل گیری هویت و شخصیت زندانی و بازگرداندنش به جامعه و خانواده موثر و همچنین در کاهش آسیبهای اجتماعی نقش بسزایی دارد.
از این رو مددجویانی که تحت حرفه آموزی قرار می گیرند در بازگشت مجدد به ارتکاب جرم از نرخ پایینی برخوردار هستند، از این رو لزوم ترویج فرهنگ کار و تلاش و تمرین برای کسب در آمد حلال در راستای اصلاح و تربیت مددجویان میتواند موثر باشد. چرا که نداشتن مهارت زمینههای بیکاری وباز هم ارتکاب جرم را فراهم میکند.
موضوع اشتغال و حرفهآموزی در سایه سند تحول قضایی موکدا مورد توجه مسئولان قوه قضاییه قرار گرفته و مسئولان ارشد این حوزه همواره تلاش خود را میکنند تا هر روز بر تعداد کسانی که جذب کارگاههای داخل زندان میشوند و کاری را فرا میگیرند بیشتر شود.
مظفر الوندی، مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان در گفتوگو با میزان، با اشاره به اقدامات انجمن حمایت از خانواده زندانیان در راستای ایجاد زمینه های حرفه آموزی و اشتغال برای زندانیان و خانواده های آنها، گفت: موضوع حمایت از خانواده زندانیان به صورت ساختاری و رسمی بر عهده کمیته امداد امام خمینی(ره) است و بودجه دولتی بر عهده این نهاد قرار داده شده است.
وی تاکید کرد: منتها در زمانی که فردی زندانی می شود و یک خانواده سرپرست خود را از دست می هد، تا زمانی که وارد فرآیند تشکیل پرونده در کمیته امداد می شود یک فاصله 3 الی 4 ماهه طول می کشد، از این رو در این فاصله این انجمنهای حمایت هستند که ازخانواده زندانیان حمایت میکنند.
مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان با بیان اینکه حمایت های این انجمن مالی، معنوی،مشاوره ای، درمانی و تحصیلی است، بیان کرد: این انجمن متکی بر حمایت های مردمی و برخی فعالیتهای محدود اقتصادی است که پیرامون زندان ها انجام میشود.
الوندی تحکیم خانواده را محور فعالیت های انجمن حمایت از زندانیان برشمرد و بیان کرد: تمرکز این انجمن در بخشهای همچون اشتغال، موضوعات درمانی و بهداشتی وتحصیلی بر روی خانواده زندانیان است تا تقریبا اعضای خانواده زندانی،مشکلی پیدا نکند.
وی تاکید کرد: ما در بحث اشتغال و توانمند سازی خانواده ها اعم از فرزند دختر و یا پسر و یا همسر زندانی هیچ مشکلی نداریم و ظرفیت های لازم در این بخش وجود دارد و ما این موضوع را اعلام کرده ایم.
الوندی با بیان اینکه بخشی از اشتغال زندانی در اختیار انجمن حمایت از زندانیان است، تاکید کرد: با کارآفرینان در راستای اشتغال زندانیان قراردادی منعقد شده است به عنوان مثال در حال حاضر در شهر تهران 500 زندانی در اختیار کارگاه ها و کارخانه ها قرار دارد.
وی تاکید کرد: شرط این اشتغالزایی این است که زندانیان بتوانند از دریافتی حاصل از اشتغال خود خانواده های خود را تحت پوشش مالی قرار دهند.
الوندی بیان کرد: همچنین این ظرفیت وجود دارد که اعضای خانواده زندانی هم در بستر مشاغل خانگی، گروهی و کارگاهی اشتغال داشته باشند.
مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان تاکید کرد: در حال حاضر در تهران 5 هزار خانواده نیازمند را شناسایی کردیم که برای 2700 خانواده تشکیل پرونده داده شده و از یک خدمت تا چند خدمت به این خانواده ها داده می شود.
الوندی اظهار کرد: البته بعد از گذشت مدتی این خانواده ها را به کمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی می کنیم تا تحت پوش این نهاد قرار بگیرند.
مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان با بیان اینکه بودجه دولتی نداریم و در این زمینه مشکل داریم، گفت: این انجمن متکی به خیرین هست و البته مشغول توسعه این خیرین هستیم یعنی سعی داریم از خیرین سنتی به سمت بنگاه های اقتصادی پیش برویم.
الوندی عنوان کرد: همچنین اخیرا کانونی را با عنوان «کانون مردمی حامیان خانواده زندانیان» تشکیل دادیم که متشکل از اصناف،اقشار ورزشی و هنری هستند وبه این افراد هم گفته ایم که قصدمان دریافت پول نیست و هدف این است که یک ورزشکار معروف بتواند یک فرزند زندانی را که استعداد ورزشی دارد به سرو سامان برساند و برای ما این مهم است.
مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان در پایان گفت: از این رو در چند ماه گذشته مواردی از این دست پیش آمد که دونفر از پیشکسوتان باشگاه استقلال و پرسپولیس دو نوجوانان را تحت آموزش خود قرار دادند، چراکه استعداد لازم را داشتند؛ همچنین در این راستا فراخوانی هم به خانواده زندانیان دادیم که درصورت استعداد ورزشی،فرزندانشان را معرفی کنند.
انتهای پیام/