صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش کشورهای ثروتمند در بحران گرسنگی در شاخ آفریقا

۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۷:۰۶
کد خبر: ۴۵۰۶۵۸۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گرسنگی ناشی از قحطی و مرگ و میر بر اثر سیل در آفریقا نتیجه بحران اقلیمی است که کشورهای ثروتمند باعث بروز آن هستند.

خبرگزاری میزان – کشورهای آفریقایی به دلیل بروز سیل‌های مرگبار نابهنگام و خشکسالی‌های ناشی از تغییرات اقلیمی در چنبره قحطی و گرسنگی گرفتار شده اند.

به گزارش «گاردین»، در حال حاضر آفریقا پس از سر گذراندن چهار فصل بارانی ناموفق، شاهد بدترین موارد سوءتغذیه است؛ 37 میلیون نفر در شاخ آفریقا با گرسنگی مواجه هستند؛ خطر قحطی شدید نزدیک است؛ و هولناک تر این که قرار است اوضاع بدتر شود.

به همین دلیل «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که جهان در بزرگراهی به سمت جهنم اقلیمی در حرکت است.

بحران اقلیمی در جهان آسیب‌های گسترده ای به جوامع مختلف و اقتصاد کشورهای جهان می‌زند و به ویژه بخش‌های کم درآمد جهان را فلج می‌کند.

سهم آفریقا از انتشار جهانی گازهای گلخانه ای کمتر از 4 درصد است؛ با وجود این مردم آفریقا بیشترین بار بحران اقلیمی را تجربه می‌کنند.

در عین حال، میراث استعمارگری و استخراج منابع کشورهای آفریقایی از سوی کشورهای استعمارگر سبب شده آن‌ها منابع کافی برای مقابله با تغییرات شدید اقلیمی نداشته باشند.

این کشورها که حتی در مسیر دریافت وام‌های بین المللی با مشکلات مهمی مواجه هستند، بدون پول امیدی برای بهبود شرایط برای مقابله با بحران اقلیمی و فراتر از آن زنده ماندن در چند دهه آینده ندارند.

درخواست کشورهای آفریقایی برای دریافت حمایت مالی در پیچ و خم‌های پرداخت بدهی قبلی یا مذاکرات فنی بانک جهانی و مذاکرات فنی سازمان ملل معلق مانده است.

در واقع سیطره کشورهای ثروتمند بر سازمان‌ها و نهادهای مالی و حمایتی جهان سبب شده هرگونه پیشرفت در مذاکرات منتج به دریافت کمک‌های لازم برای بازسازی و بازیابی به تاخیر بیفتد.

براساس یک گزارش جدید در نیمه اول سال 2022، تنها 6 شرکت سوخت فسیلی پول کافی برای پوشش کل هزینه‌های اقلیمی شدید و رویدادهای مرتبط با آن را در کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان به دست آورده اند و این روند ادامه دارد که 70 میلیارد دلار (61 میلیارد پوند) سود خالص باقی مانده آن است.

با وجود درخواست دبیرکل سازمان ملل برای اخذ مالیات از شرکت‌های مشابه جهت تامین هزینه خسارات ناشی از بحران‌های اقلیمی، کشورهای غربی مدعی هستند که کشورهای آفریقایی صلاحیت دریافت این پول را ندارند؛ زیرا قادر به تشخیص شناسایی محل هزینه نیستند.

 این در حالیست که گزارش هفته گذشته موسسه محیط زیست استکهلم نشان داد که موثرترین راه ارائه کمک جهت جبران خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی، همان شیوه ای است که کشورهای آفریقایی دارند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *