صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تنظیم بازار داخلی دلیل اصلی ممنوعیت صادرات شیرخشک

۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۰۵۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ممنوعیت صادرات شیر خشک را به منظور تنظیم بازار داخلی عنوان کرد و گفت: دامداران نگران پایین آمدن تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت شیر خام نباشند.

به گزارش گروه اقتصاد ، محمود بازاری در واکنش به گلایه دامداران به ممنوعیت صادرات شیرخشک اظهار کرد: دامداران در گلایه خود به این ممنوعیت، نگران پایین آمدن تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت شیر خام هستند که به همین منظور در جلسات کارگروه تنظیم بازار مصوب شده است به منظور تامین مصارف داخلی و جلوگیری از افزایش بی‌رویه محصولات لبنی نظارت و کنترل انجام شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی در خصوص ممنوعیت صادرات شیرخشک گفت: این ممنوعیت بر اساس تصمیمات جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصاد سران سه قوه در ۲۷ مرداد و به استناد بند ۳ و ۴ ابلاغیه ریاست محترم جمهور در ۲۹ مرداد صادر شده است، در این ابلاغیه و در بند ۳ آن هرگونه تصمیم گیری درباره نرخ تعرفه و ضوابط صادرات و واردات به وزیر صنعت، معدن و تجارت تفویض اختیار شده است.

وی اضافه کرد: به منظور جلوگیری از کاهش عرضه و افزایش تولید داخلی بر اساس بند ۴ این ابلاغیه وزیر صمت می‌تواند در چارچوب دستورالعملی که به تصویب می‌رسد، صادرات برخی کالا‌ها را در محدوده زمانی خاصی ممنوع یا محدود به شرایطی سازد.

بازاری در ادامه ممنوعیت صادرات شیرخشک را به منظور تنظیم بازار دانست و توضیح داد: در همین قوانین ممنوعیت، استثنا هم قائل شده اند. بر این اساس اگر صادرات از محل ورود مواد اولیه انجام گیرد، اشکالی ندارد، علاوه بر این راهکار دیگری که قانون در اختیار صادرکنندگان قرار می‌دهد و به منظور حمایت از حقوق آن‌ها تنظیم شده، ماده ۱۱ مکرر است.

مدیر کل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی خاطرنشان کرد: این ماده ۴ بند دارد که اگر هر کدام از این شرایط محقق شود و در صورتی که تحقق شرایط پیش از ابلاغ باشد امکان ترخیص کالا وجود دارد، بنابراین صادرات تمام کالا‌هایی که ارز دولتی دریافت می‌کنند ممنوع شده و اگر نظر بر صادرات آن‌ها باشد لازم است مابه‌التفاوت از صادرکننده دریافت شود.

بازاری در ادامه با اشاره به جلسه کارشناسی روز گذشته با نمایندگان وزرات بهداشت، کشاورزی و صمت به منظور بیان مشکلات در حوزه ممنوعیت‌های صادراتی افزود: در این جلسه موضوع ممنوعیت صادرات شیرخشک مطرح شد و نظر سازمان حمایت این بود که با توجه به اینکه شرایط مناسبی برای تامین شیرخشک با نرخ مناسب در کشور وجود ندارد رفع ممنوعیت صادرات به صلاح نیست و معاونت صنایع وزارت صمت هم بر همین باور بودند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *