صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه آنچه در اجلاس روز گذشته تهران گذشت/ از تلاش اردوغان برای گنجاندن یک عبارت به سند نهایی تا تاکید بر نقش مخرب آمریکا در سوریه/ پوتین در تهران چه گفت؟

۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹:۲۸
کد خبر: ۴۵۰۵۰۸
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
نشست سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه روز گذشته جمعه ۱۶ شهریور به میزبانی کشورمان برگزار شد. محور اصلی نشست مزبور، مبارزه با تروریسم و پیشبرد فرآیند صلح و گفتگو در سوریه بود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، تهران روز گذشته کانون رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک پیرامون حل بحران سوریه بود.

نشست سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه روز جمعه ۱۶ شهریور به میزبانی کشورمان برگزار شد. محور اصلی نشست مزبور، مبارزه با تروریسم و پیشبرد فرآیند صلح و گفت‌وگو در سوریه بود.

بیشتر بخوانید: ۱۶ شهریور؛ اجلاس سرنوشت‌ساز ایران، روسیه و ترکیه برای سوریه 

سه کشور ایران و روسیه و ترکیه قریب به دو سال است که در چارچوب «روند آستانه»، حل مساله بحران سوریه را پی‌گیری می‌کنند و نشست دیروز نیز در ادامه همین روند آستانه بود.

حوالی ساعت یک بعد از ظهر روز گذشته، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه وارد تهران شد. حدود ۴۰ دقیقه پس از ورود اردوغان، هواپیمای حامل «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در تهران فرود آمد.

مراسم استقبال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان از ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روسای جمهور روسیه و ترکیه در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

حوالی ساعت ۱۶ روز گذشته نشست سران کشور‌های ایران، روسیه و ترکیه درباره تحولات و آینده سوریه، به طور رسمی در سالن اجلاس سران در تهران آغاز شد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در جریان نشست دیروز با اشاره به آمادگی ایران در ایفای نقش سازنده در کمک به بازگشت آوارگان و بازسازی سوریه، تاکید کرد: حضور و مداخله غیر قانونی آمریکا در سوریه که منجر به تداوم ناامنی در آن کشور شده است، باید فورا پایان یابد.

بیشتر بخوانید:
ایران بنا به درخواست دولت قانونی سوریه برای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور پیدا کرده است/ ما از ابتدا بر ناکارآمدی راه حل نظامی در بحران سوریه تاکید کردیم

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در جریان نشست مزبور با اشاره به پیشرفت‌های روند آستانه در حل بحران سوریه تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد سرزمین سوریه از حضور گروه‌های تروریستی پاکسازی شده و در این فرآیند تعداد زیادی از شهر‌های این کشور آزاد شده‌اند.

پوتین همچنین متذکر شد که «تروریست‌ها در ادلب دست به اقدامات تحریک آمیز برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی زده‌اند».

اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه نیز در جریان نشست دیروز تهران گفت که «سرنوشت ادلب تنها مربوط به آینده سیاسی سوریه نیست، بلکه مربوط به امنیت ملی ترکیه نیز می‌شود که می‌تواند در جهت ایجاد صلح و ثبات در منطقه موثر باشد».

در پایان اجلاسیه دیروز، بیانیه مشترکی صادر شد. روسای جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در این بیانیه مشترک با تاکید بر پایبندی مستحکم و مستمر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین اهداف و اصول منشور ملل متحد، احترام به این اصول را از سوی همگان ضروری دانستند.

بیشتر بخوانید:
تاکید بر ادامه همکاری جهت نابودی نهایی داعش، جبهه النصره و سایرتروریستها در سوریه

تلاش اردوغان برای گنجاندن یک عبارت به سند نهایی
در جریان امضای سند پایانی اجلاس تهران، اردوغان تلاش کرد تغییراتی را در متن سند نهایی این اجلاس با گنجاندن عبارت برقراری آتش بس درادلب ایجاد کند، که این امر با واکنش پوتین مواجه شد. رئیس‌جمهور روسیه به همتای ترکیه‌ای خود متذکر شد که اعلام آتش‌بس یکطرفه در شرایطی که نمایندگان معارضان و تروریست‌ها حضور ندارند، بلاوجه است. پس از این تذکر پوتین، اردوغان اعلام کرد که منظورش آن است از معارضان و تروریست‌ها بخواهیم که سلاح هایشان را به زمین بگذارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی در پایان اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه به خبرنگاران گفت: این اجلاس در زمانی تشکیل شده که آمریکا به فکر اتهام جدید به دولت سوریه است و با این اتهام به دنبال دخالت غیرقانونی جدید در این کشور است.

رئیس جمهور افزود: عدم مداخله قدرت‌هایی مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی مورد تأکید ایران است و همه دوستان ما در این زمینه موافق هستند که مداخله نظامی خارجی در سوریه می‌تواند مشکلات و پیچیدگی‌ها را بیشتر و مردم سوریه را در رنج و زحمت بیشتری قرار دهد.

روحانی همچنین موضوع ادلب را یکی از مسائل مهم در سطح افکار عمومی جهان برشمرد و گفت: در ادلب از یک طرف تعداد زیادی تروریست جبهه النصره و حتی داعش و گروه‌های تروریستی با دست زدن به اقدامات تروریستی، غیرقانونی و ضدانسانی، علیه امنیت مردم سوریه وارد عمل شده اند و از طرف دیگر برای از بین بردن این تروریست‌ها به دلیل جمعیت زیادی که در این منطقه حضور دارند، این نگرانی وجود دارد که باید ترتیباتی اتخاذ شود که مردم غیرنظامی، صدمه‌ای نبینند.

دیدار دوجانبه روحانی و پوتین
رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهور فدراسیون روسیه در حاشیه اجلاس سه جانبه تهران با یکدیگر دیدار و بر ضرورت توسعه، تعمیق و تحکیم روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تهران-مسکو تاکید کردند.

روحانی در این دیدار با بیان اینکه مذاکرات سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه می‌تواند الگوی خوبی برای حل و فصل دیگر مشکلات و معضلات منطقه‌ای باشد، گفت: آثار بحران سوریه برای همگان تاسف بار است، اما همکاری ایران و روسیه با مردم، ارتش و دولت سوریه در مبارزه با تروریسم قابل تامل و حائز اهمیت است.

دیدار دوجانیه روحانی و اردوغان
رؤسای جمهور ایران و ترکیه نیز در حاشیه اجلاس سه جانبه تهران با یکدیگر ملاقات و درباره آخرین مسائل و موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

روحانی در این دیدار با اشاره به ضرورت انجام مبادلات تجاری ایران و ترکیه با استفاده از پول‌های ملی و تجدید نظر در موافقتنامه تجارت ترجیحی، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده توسعه بیشتر مبادلات در حوزه انرژی با ترکیه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط چند جانبه ایران و ترکیه با دیگر کشور‌های منطقه مانند روسیه، پاکستان و قطر می‌تواند ضامن صلح، ثبات و امنیت منطقه باشد، خاطرنشان کرد: باید تلاش ما برای مبارزه با تروریسم در منطقه به گونه‌ای باشد که غیرنظامیان کمترین صدمه را دیده و جان مردم حفظ شود.

در پایان نشست تهران، روسای جمهور ترکیه و روسیه به دیدار مقام معظم رهبری رفتند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهوری ترکیه و هیئت همراه، مهم‌ترین نیاز امروز دنیای اسلام را نزدیکی هرچه بیشتر کشور‌های اسلامی و هم‌افزایی آن‌ها دانستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، گفتند: اتحاد و همکاری کشور‌های اسلامی قطعاً زمینه‌ساز حل مشکلات منطقه خواهد بود و به همین دلیل استکبار و در رأس آن امریکا از همکاری و نزدیکی کشور‌های اسلامی و شکل‌گیری یک قدرت اسلامی نگران است.

بیشتر بخوانید:
مهمترین نیاز امروز دنیای اسلام اتحاد کشورهای اسلامی است

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رییس‌جمهوری روسیه و هیئت همراه، ضمن اظهار امیدواری برای پرثمر بودن نشست سه‌جانبه تهران، گفتند: همکاری ایران و روسیه در موضوع سوریه یک نمونه برجسته و یک تجربه بسیار خوب از همکاری دوجانبه است که به معنی واقعی کلمه، هم‌افزایی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه همکاری‌های دو جانبه ایران و روسیه می‌تواند در مسائل جهانی نیز گسترش یابد، افزودند: یکی از مواردی که دو طرف می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، مهار آمریکا است، زیرا آمریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی قضایای سوریه را یک نمونه موفق از مهار آمریکا برشمردند و خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها اکنون در سوریه شکست واقعی خورده اند و به اهداف خود نرسیدند.

بیشتر بخوانید:
قضایای سوریه و شکست آمریکا در آن نشان داد آمریکا مهارشدنی است



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *