صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام فیلم ایرانی برای اسکار ۲۰۱۹ انتخاب می‌شود/آمادگی کامل تلویزیون برای ایام ماه محرم

۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰:۱۶
کد خبر: ۴۵۰۴۰۶
فرهنگ و هنر در هفته گذشته شاهد اخبار و حاشیه های فراوانی بود که از جمله مهمترین آنها می توان به اظهار نظر مسئول امور بین الملل فارابی درباره چگونگی انتخاب نماینده سینمای ایران برای حضور در اسکار 2019 اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فرهنگ و هنر در هفته گذشته شاهد اخبار و حاشیه های فراوانی بود که از جمله مهمترین آنها می توان به اظهار نظر مسئول امور بین الملل فارابی درباره چگونگی انتخاب نماینده سینمای ایران برای حضور در اسکار 2019 اشاره کرد.

همچنین در بخش اخبار سینمای جهان، فیلم سینمایی "اولین مرد" فیلمی در ژانر زندگینامه‌ای و درام تاریخی به کارگردانی "دیمین شزل" اکران بین المللی خود در سینماهای امریکای شمالی را از 12 اکتبر 2018 آغاز خواهد کرد.

این هفته دو نشست شیرخوارگان حسینی و همچنین نشست خبری شورای معارف صدا و سیما از دیگر اخبار مهم در عرصه فرهنگ، هنر و اندیشه بود.

کیانو ریوز بازیگر ستاره سینمای هالیوود که در ایران بیشتر برای در فیلم‌های همچون ماتریکس و کنستانتین مشهور است این هفته شمع تولد ۵۳ سالگی خود را خاموش کرد.

سوم شخص غایب، فیلمی برای کودک است/فیلمی که می‌تواند مورد توجه آموزش و پرورش قرار گیرد

کارگردان فیلم سینمایی "سوم شخص غایب" گفت: در این فیلم موفق شده‌ام اثری واقع گرا، ساده و غیرفانتزی بسازم که در عین حال برای بچه‌ها نیز جذاب باشد.

وحید نیکخواه آزاد کارگردان سینما در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره مضمون فیلم سینمایی "سوم شخص غایب" که با آن در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان حضور دارد گفت: "سوم شخص غایب"، فیلمی واقع گراست. این فیلم هم به نوعی در ادامه دو فیلم قبلی ام "فرزندخوانده" و "گنجشکک اشی مشی" است که کلیتشان درباره بلا‌هایی بود که آدم بزرگ‌ها گاهی بدون این که قصد بدی داشته باشند، بر سر بچه‌ها می‌آورند. موضوع فیلم تنبیه بدنی و فیزیکی است که بعضی از پدران درباره فرزندانشان اعمال می‌کنند.

وی ادامه داد: آنچه برای من در این فیلم مهم بود و سال‌ها دوست داشتم در سینما انجام بدهم، ساخت فیلمی واقع گرا بدون فانتزی، خیال پردازی، ترانه و عروسک بود که بتواند بچه‌ها را جذب کند. برای تداعی ذهن می‌توانم فیلم "هفت تیر‌های چوبی" را مثال بزنم که اثری رئالیستی است، اما پر از لحظه‌هایی است که بچه‌ها را درگیر می‌کند.

این کارگردان سینما بیان کرد: به نظرم سینمای کودک این روز‌ها از نظر کیفیت فیلم‌ها دو پاره شده است. فیلم‌ها یا واقع گرا، دارای ریتمی کند و درباره کودکان هستند یا فیلم‌های عروسکی که پر از رنگ و آواز و برای کودک هستند. هدف من در فیلم سینمایی "سوم شخص غایب" ایجاد ترکیبی از این دو فضا بود. فیلمی ساده که برای بچه‌ها هم جذاب باشد.

برای مشاهده کامل متن خبر اینجا کلیک کنید.

روز مباهله از لحاظ جایگاه هم شان عید غدیر است

کارشناس علوم قرآنی گفت: کلمه "مباهله" به معنای نفرین به همدیگر و اجابت دعای یک گروه علیه گروهی دیگر توسط خداوند است و در زبان عربی نیز داریم که می‌گویند "بهل الله" یعنی خداوند نفرین فلانی را در حق فلانی اجابت رساند.

ابراهیم بهاری کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به فرارسیدن روز "مباهله پیامبر اکرم (ص)" گفت: در مجموعه تاریخ پر فراز و نشیب اسلام در اواخر عمر شریف پیغمبر اکرم (ص) یک اتفاق عظیم دیده می‌شود، ایشان تمام قبائل و ادیان یهودی و مسیحی که در اطراف مدینه بودند؛ دعوت به اسلام کردند از جمله طایفه نجران را که یکی از طایفه‌های بزرگ مسیحیان بود، رئیس طایفه نجران شخصی به نام "ابو عارفه" بود که با خدم و حشم خود وارد مدینه شد تا با پیغمبر (ص) درباره دین مبین اسلام بحث کند، اما ابو عارفه با صحبت‌هایی که پیغمبر اکرم (ص) با وی انجام دادند به دین مبین اسلام قانع نشد.

وی ادامه داد: چرا که وی معتقد به حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم (س) و پروردگار عالم بود اما پیغمبر اکرم (ص) استنادات الهی خود را بیان کردند، اما باز هم ابوعارفه زیر بار نرفت، در این راستا پیامبر اکرم (ص) فرمودند: ما بر حقیم، اما شما بر حق نیستید پس بیاید برای اثبات حقانیت‌مان با هم دیگر احتجاج کنیم.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: کلمه "مباهله" به معنای نفرین به همدیگر و اجابت دعای یک گروه علیه گروهی دیگر توسط خداوند است و در زبان عربی نیز داریم که می‌گویند "بهل الله" یعنی خداوند نفرین فلانی را در حق فلانی اجابت رساند.

وی تصریح کرد: در قرآن نیز آمده است عایشه می‌گوید که من دیدم پیغمبر (ص) با یک صلابت خاصی همراه با حسنین و فاطمه (س) و علی (ع) از منزل خارج شدند که متوجه شدم برای "مباهله" با قوم نجران می‌روند.

برای مشاهده کامل متن خبر اینجا کلیک کنید.

شکست داش آکل در گیشه سینمای ایران/وقتی دست اندازی به نام‌های قدیمی بی‌فایده است

فیلم سینمایی "داش آکل" آخرین ساخته "محمد عرب" از چهارشنبه هفته گذشته اکران خود در سینماهای کشور را آغاز کرده اما نتوانسته در روزهای افتتاحیه خود فروش چندانی را به ثبت برساند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فیلم سینمایی "داش آکل" آخرین ساخته "محمد عرب" از چهارشنبه هفته گذشته اکران خود در سینماهای کشور را آغاز کرده اما نتوانسته در روزهای افتتاحیه خود فروش چندانی را به ثبت برساند.

"داش آکل" طی هفته گذشته با فروشی نزدیک به چهل و هشت میلیون تومان جزو سه فیلم کم فروش و قعرنشین جدول فروش سینمای ایران لقب گرفته است. این رقم فوق را را در حالی به ثبت رسانده که از انبوهی از بازیگران بهره می برد.

حسین یاری، مهران غفوریان، فاطمه گودرزی، هلیا امامی، نیما شاهرخ شاهی، محمدرضا شریفی‌ نیا، علی صادقی، ارژنگ امیرفضلی، محسن افشانی، ارسلان قاسمی، قدرت اله صالحی، ایمان صفا، مهرداد ضیایی، امیرحسین صدیق، اله قلی نظری، علی مشهدی، امین ایمانی، رضا عزیزی، رضا هاشمی، علیرضا بابایی، صادق حدادی، طاها عرب، محمدرضا زاهدی فهرست بلند بالای بازیگران فیلم داش آکل را تشکیل می دهند.

بازیگرانی که هر چند تعدادشان زیاد است اما نتوانسته‌اند گیشه خوبی را به ثبت برسانند. این فیلم که در میانه های راه ساخت تغییر نام داد با این ترفند بهره گیری از نام فیلمی قدیمی می خواست مخاطب را به سینما جذب کند اما این ترفند تکراری به شدت از سوی اهالی سینما رد شد.

برای مشاهده کامل متن خبر اینجا کلیک کنید.

 

سید علی کاشفی خوانساری نویسنده و پژوهشگر عرصه فرهنگ و ادبیات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره فعالیت های کنونی خود در عرصه نویسندگی گفت: در حال مشغول نگارش کتاب "پدران و مادران من" هستم که این کتاب یکی از کتب از مجموعه مجلدات "من مسلمانم" است. این کتاب جلد سوم این مجموعه است که به نوعی به تاریخ تمدن اسلام می پردازد.

وی درباره سنین هدف کتاب "پدران و مادران من" افزود: این کتاب برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته شده و توسط انتشارات "به نشر" وابسته آستان قدس رضوی وارد بازار خواهد شد.

این نویسنده درباره چارچوب های نگارش متن برای سنین کودک و نوجوان تاکید کرد: برای نگارش کتب کودک و نوجوان باید اصول خاص خود رعایت شود تا این نسل بتواند با با کتاب ارتباط برقرار کند. اصولی مثل ساده نویسی، جذابیت بصری، توجه به نیازهای کودکان و همچنین اهمیت دادن به محتویات دینی بدون شعارزدگی از جمله اصل های مهم در عرصه نویسندگی کودک و نوجوان است که می توان با توجه به آنها مخاطب کودک و نوجوان را جذب کرد.

وی در زمینه شیوع چاپ و نشر کتب کودک و نوجوان بر اساس شخصیت‌های کارتونی هالیوودی اظهار کرد: در زمانه ای که حمایت از تولید داخلی تاکید شده ما می بایست اهرم های تشویقی برای تالیف و نگارش کتب کودک و نوجوان را فعال کنیم تا در کتاب فروشی ها به جای کتب ترجمه و پرداختن به شخصیت های کارتونی هالیوودی شاهد نشر و عرضه آثار مطلوب تالیفی در عرصه کودک و نوجوان باشیم.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

اعظم بروجردی نویسنده و کارگردان تئاتر و معاون سابق هنری پردیس تئاتر تهران در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: در هنر تئاتر بر خلاف خیلی از حوزه‌های دیگر که شاید به اصطلاح با پارتی بازی بتوان درجاتی در آنها طی کرد و  ماندگار شد، شایستگی و لیاقت دو رکن مهمی است که بازیگر را روی صحنه نگاه می‌دارد.

وی در توضیح این که پسرش امیرحسین فتحی بازی خوبی را در فیلم "آخرین بار کی سحر را دیدی" ایفا کرده است افزود: تماشای این فیلم که قبل از سریال شهرزاد ساخته و اکران شد بسیار مرا هیجان زده کرد به طوری که در اکران خصوصی آن بسیار شگفت زده شدم و با امیرحسین تماس گرفتم و به وی تبریک گفتم.

معاون سابق هنری پردیس تئاتر تهران ادامه داد: امیرحسین فتحی روند رو به رشدی را در سینما طی می‌کند و این موضوع بخاطر این نیست که پدرش کارگردان بنامی است. در بازیگری پارتی بازی معنایی ندارد و مخاطبان سینما بر اساس شایستگی و لیاقت به هنرمند خود درجه می‌دهند. در حرفه‌ بازیگری مردم هستند که یک شخص را برای جایگاهی انتخاب و او را در آن جایگاه محافظت می‌کنند.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، کیانو ریوز بازیگر ستاره سینمای هالیوود که در ایران بیشتر برای در فیلم‌های همچون ماتریکس و کنستانتین مشهور است امروز شمع تولد 53 سالگی خود را خاموش خواهد کرد.

"کیانو ریوز" 2 سپتامبر 1964 از پدری آمریکایی و مادری انگلیسی در بیروت به دنیا آمد. وی برای مدتی در استرالیا و نیویورک زندگی کرد و سپس در کانادا بزرگ شد و در 15 سالگی دبیرستان را ترک کرد تا درس بازیگری بخواند.

با بازی در سریال تلویزیونی کانادایی "واژگون" نخستین گام بازیگری‌اش را محقق ساخت و سپس از طریق بازی در آگهی کوکاکولا پول نسبتا خوبی بدست آورد.

او در ابتدای کارش و در اکثر نقش‌هایی که بازی کرده بیشتر در نقش جوانان سر به هوا و کودن یا زبل‌های خیابانگرد بوده است و مدتی در این کارها کلیشه شد.

در اکثر نقش‌های دوران ابتدای شروع بازیگری شخصیتی بود که در کلامش و حرکاتش پریشانی و بی نظمی موج میزد و جالب اینکه با روحیات او همخوانی عجیبی دارد.

برای مشاهده کامل خبر اینجا کلیک کنید.

سکانس‌های بازی من در تنگه ابوقریب حذف شد/ستایش ۳ قطعا با استقبال مخاطب روبرو می‌شود

بازیگر سریال ستایش ۳ گفت: من در فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" بازی کردم و اتفاقاً نقش بسیار خوبی هم داشتم اما سکانس‌های بازی من بنا به دلایلی که نمی خواهم آنها را مطرح کنم از فیلم حذف شد.

قربان نجفی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر بیکارم و مشغول بازی در پروژه خاصی نیستم. چند پیشنهاد کوچک بوده که ترجیح دادم در آنها بازی نکنم و به فعالیتم در رادیو ادامه دهم.

وی با اشاره به کم کاری خود در بازیگری افزود: امسال صرفاً در سریال ستایش ۳ بازی کردم و بعد از آن چند کار دیگر پیش آمد که یا خودم نخواستم در آنها بازی کنم و یا در کل شرایط به سمتی پیش رفت که در آنها حضور نداشته باشم. مقداری از این کم کاری انتخاب خودم است اما خب در کل آن کارهایی که باید پیشنهاد شود، نمی‌شود.

این بازیگر سینما و تلویزیون درباره احتمال موفقیت سریال ستایش ۳ تاکید کرد: اگر بخواهیم منطقی به سریال ستایش نگاه کنیم طبیعتاً باید این سری از سریال با استقبال بسیار خوبی مواجه شود چون از لحاظ متن و کارگردانی به مراتب نسبت به دو فصل قبلی رشد داشته است. اما خب باید زمان پخش و شرایط آن زمان را هم در نظر گرفت تا ببینیم که از این اثر استقبال خواهد شد یا نه.

وی با اشاره به بازی در فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" تصریح کرد: من در فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" بازی کردم و اتفاقاً نقش بسیار خوبی هم داشتم اما سکانس های بازی من بنا به دلایلی که نمی خواهم آنها را مطرح کنم از فیلم حذف شد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.

اکران ناامید کننده جدیدترین فیلم فرزاد موتمن/شکست فریبرز عرب‌نیا در گیشه سینما

 "فرزاد موتمن" که سابقه موفقیت آمیزی در سینمای ایران به نام خود ثبت کرده و اکثریت دوستداران اهل فیلم همچنان وی را با فیلم "شب های روشن" یاد می کنند این روزها اثری نه چندان موفق را بر پرده سینما تجربه می کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، "فرزاد موتمن" که سابقه موفقیت آمیزی در سینمای ایران به نام خود ثبت کرده و اکثریت دوستداران اهل فیلم همچنان وی را با فیلم "شب های روشن" یاد می کنند این روزها اثری نه چندان موفق را بر پرده سینما تجربه می کند.

فیلم سینمایی "آخرین بار کی سحر را دیدی؟" تازه ترین ساخته موتمن این روزها اکران خود در سینماهای ایران را آغاز کرده اما در شب های افتتاحیه فروش بسیار ضعیفی را برای خود به ثبت رسانده است. این فیلم نزدیک به پنج روز از اکران خود را پشت سر گذاشته و طی این روزها هنوز نتوانسته مخاطب را جذب کند.

این فیلم سینمایی از چهارشنبه هفته گذشته اکران خود را آغاز کرده و تاکنون تنها موفق به فروش 13 میلیون تومانی شده است. این مبلغ نشان می دهد فیلم موتمن تا اینجا کار حداکثر هزار مخاطب را برای خود دست و پا کرده است.

این رقم پایین و شکست اقتصادی این پروژه باعث شده تا این فیلم هم اکنون قعرنشین جدول فروش کلی سینمای ایران از ابتدای سال تاکنون باشد. جایگاهی که پیش از این در دستان فیلم هایی همچون "ناخواسته" و "راه رفتن روی سیم" بود.

این فیلم از لحاظ تعداد بازیگر و همچنین مطرح بودن این فهرست رتبه نسبتاً خوبی را داشته و از نام های بزرگی همچون فریبرز عرب نیا بهره می برد. اما جالب آنجا که تیم بازیگری هم نتوانسته برای او جایگاه درستی را در جدول مهیا کند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.

ارکستر سمفونیک تهران باری دیگر روی صحنه می‌رود/طنین موسیقی شهرداد روحانی در تالار وحدت

کنسرت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی جمعه ۱۶ شهریور ماه ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، کنسرت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی پنجشنبه ۱۵ شهریور ماه ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

در اجرای تابستانی ارکستر سمفونیک تهران همچنین آثاری مانند کارناوال حیوانات اثر کامیل سن سانس، آرواره کوسه اثر جان ویلیامز و باروک فلامینگو اثر دبورا هانسون روی صحنه رفت.

گفتنی است، ارکستر سمفونیک تهران پیش از این در 24 شهریورماه سال گذشته در کرج برگزار شد که در آن نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران "آواهای اسلوانی" اثر آنتون دورژاک، سوئیت "دریاچه قو" اثر پیتر چایکوفسکی، "در بازار ايرانی" اثر آلبرت كتل‌‌بی، "دانزون شماره ۲" اثر آرتورو مارکز، "بر باد رفته" اثر ماکس اشتاینر، "موسیقی فیلم" اثر هانری مانسینی و "رقص شمشير آرام" اثر خاچاطوريان را اجرا کردند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.

جمشید مشایخی از بیمارستان مرخص شد/کمال‌الملک در منزل تحت نظر پزشکان است

همسر جمشید مشایخی گفت: خدا را شکر مشایخی چند روزی است که از بیمارستان مرخص شده و در منزل به سر می‌برد.

گیتی افروز رئوفی همسر جمشید مشایخی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: خدا را شکر مشایخی چند روزی است که از بیمارستان مرخص شده و در منزل مشغول استراحت است.

وی ادامه داد: جمشید به دلیل اینکه زمان زیادی را در بیمارستان گذرانده، تا به شرایط عادی در خانه عادت کند باید تحت نظر باشد به همین خاطر به صورت شیفتی دو پرستار در منزل مراقب وی هستند.

افروز رئوفی خاطرنشان کرد: خدا را شکر حال عمومی جمشید خوب است اما فعلا تحت نظر کامل پزشکان است تا به بهبودی کامل برسد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *