صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کتاب «هیرمان» منتشر شد

۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸:۲۱
کد خبر: ۴۵۰۴۰۱۲
کتاب هیرمان خاطرات مردم لرستان از روزهای شهادت حاج قاسم سلیمانی به قلم رعنا مرادی‌نسب توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شده است.

خبرگزاری میزان – کتاب «هیرمان»، خاطرات مردم لرستان از روزهای شهادت حاج قاسم سلیمانی به قلم رعنا مرادی‌نسب توسط انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شده است.

«هیرمان»

در بخشی از مقدمه کتاب «هیرمان» که دهمین جلد از عناوین ناشر درباره خاطرات مردمی از ایام شهادت سردار سلیمانی است، می‌خوانیم: «بهار ۱۳۹۸ کسی چه می دانست از عمر پربرکت سرلشکر قاسم سلیمانی که قاعده دنیا و دنیاپرستان را برهم ریخته، کمتر از یک سال باقی مانده است؟! سرلشکری که مردمش او را با نام کوچکش صدا می زدند.

دور فلک چرخید و همان روزهای اول فروردین، استان‌هایی از کشور گرفتار سیل شد. دولت وقت، امکاناتش را بسیج کرد و اولین استان گرفتار در سیل به مدد رسانه‌ها، در توجه مردم و گروه‌های جهادی قرار گرفت تا خانه‌های سیل زده را از آب و گل درآورند، اما شوربختانه لرستان و خوزستان از این توجه محروم ماندند. سیل ویرانگری که گل‌ولای به جای مانده از آن، خانه‌ها را تا سقف پر کرد و مردم را بی پناه.

شب سیزدهم فروردین ۱۳۹۸ را همه لرستانی‌ها به خاطر دارند. شبی که ارتباط با پلدختر به حداقل رسید و آخرین تصویر، سیل هولناکی بود که چند خانه را در خود بلعید و و مردم بی پناهی که برای حفظ جان، روی پشت بام خانه هایشان پناه گرفته بودند.

همه چیز خبر از فاجعه بزرگ انسانی و تلفات سنگین می داد. اما از آنجا که اگر خدا نخواهد حتی برگی از درخت نمی‌افتد، صبح روز سیزدهم، خبر رسید که پیش‌بینی‌ها غلط بوده و مردم آسیب جانی ندیده‌اند، هرچند از خانه و زندگی‌شان چیزی باقی نمانده بود، جز انباری از گل! این یعنی نابودی سرپناه هزاران نفرشد که در کتاب «هیرمان» بیان شده است.

سال‌های دفاع مقدس

در این بحران، حماسه‌های بسیاری خلق شد و یاد سال‌های دفاع مقدس دوباره زنده شد، اما دل‌خوری مردم از بی‌مهری‌ها برجای ماند؟ در میان این بی‌مهری‌ها، حاج‌قاسم، فرمانده محبوب مردمی، پابه‌میدان گذاشت. اوضاع مردم را از نزدیک لمس کرد و سنگ صبورشان شد.

برخی از لُرهای سیل‌زده،پیش حاج قاسم زبان به شِکوه باز کردند که لرها از آغاز تاکنون، در هیچ دوره‌ای، به وطن پشت نکرده‌اند. افتخاراتشان را برشمردند و گفتند که این بی‌مهری حقشان نیست؟ بعد از آن دیدار، در رسانه‌ها دست‌خطی از حاج قاسم منتشر شد که محبوبیتش را بیش از پیش کرد:«دست تمام لرها خصوصا بسیجیان را می‌بوسم و افتخار می‌کنم که نَسب لر دارم.» همین دست‌خط شد بنای توجه بیشتر به مناطق سیل‌زده و به تبع آن عمیق‌تر شدن محبت مردم لرستان به حاج‌قاسم.

شهید محمد بروجردی در کتاب «هیرمان»

به راستی که وطن‌دوستی و وفاداری لرها در تاریخ نظیر ندارد. از مقابله علی‌مردان خان فیلی با هجوم افغان‌ها گرفته تا رشادت‌های شهید محمد بروجردی و رزمندگان لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل علی سپاه و لشکر ۸۴ ارتش که به تأسی از قمربنی هاشم مرگ را به بازی گرفتند تا رسم وفا را به جا آوردند و حاج قاسم سلیمانی در قدردانی از این مردمان غیور، سرآمد بود…»

محصول تلاشی مشترک

کتاب «هیرمان» که تحقیق آن برعهده مژگان بیرانوند، ستایش لطیف‌پور، فریبا مرادی‌نسب بوده و تدوین آن توسط رعنا مرادی‌نسب صورت گرفته است، در ۱۳۶ صفحه، شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۰هزار تومان توسط انتشارات «راه یار» به چاپ رسیده است و علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را علاوه بر کتابفروشی‌ها، از سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir تهیه کنند.

لازم به ذکر است «سردار گیله‌مردان»، «شروه‌ای برای حبیب»، «بر شانه‌های کارون»، «سردار سربدارها»، «حافظ دل‌ها»، «یزله بر دجله»، «سلیمانی‌ها» و «ابرقدرت خداست»، عناوین پیشین انتشارات «راه یار» هستند که درباره روایت‌ها و خاطرات مردمی شهرهای مختلف از ایام شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس منتشر شده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *