صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تسلیحات انگلیس تهدیدی برای حقوق بشر در جهان

۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸:۵۲
کد خبر: ۴۵۰۳۲۰۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نگاهی به مدارک و شواهد نشان می‌دهد که تسلیحات انگلیس تهدیدی عمده برای حقوق بشر در جهان به شمار می‌رود.

خبرگزاری میزان – موضوع تسلیحات انگلیس و نقش آنها در درگیری‌های مختلف در سراسر جهان همواره مطرح بوده و نهادهای بسیاری تاکنون این امر را به چالش کشیده‌اند.

با این وجود به نظر می‌رسد که این امر از اهمیت چندانی برای سیاست‌گذاران انگلیس برخوردار نبوده و جریان تسیلحات این کشور به ناقضان حقوق بشر در جهان ادامه دارد.

بی توجهی مقامات انگلیس به موضوع نقض حقوق بشر

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که بیش از 20 سال کنترل که شامل تعهدات مبنی بر عدم تشدید درگیری، تأثیر نامطلوب بر ثبات منطقه‌ای یا کمک به نقض حقوق بشر یا قوانین بین‌المللی بشردوستانه است، وقوع جنگ یا درگیری تأثیر چندانی بر صادرات تسلیحات انگلیس نداشته یا ندارد.

به گزارش «greens.scot»، حتی در جایی که نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه مستند شده، انگلیس در جنگ‌ها شرکت کرده، سلاح‌ها را به متحدان و شرکای خود در این جنگ‌ها انتقال داده و به کشورهای درگیر در جنگ‌ها تسلیحات می‌دهد؛ علاوه بر این پس از مشخص شدن تخلفات، لندن این کار را به خوبی ادامه داده است.

 چنین صادراتی نمونه‌ای از سیاست صادرات تسلیحات انگلیس است و استثنایی برای آن وجود ندارد؛ صادرات سلاح به کشورهای درگیر در جنگ که از جمله بزرگترین و قدیمیترین مشتریان تسلیحات این کشور هستند.

نگاهی به آمار فروش تسلیحات انگلیس

تجزیه و تحلیل ارقام دولت انگلیس توسط نمایندگان حزب سبز اسکاتلند نشان می‌دهد که این کشور از زمان نخست وزیری «بوریس جانسون» در جولای 2019، مجوز 2.8 میلیارد پوند تسلیحات به ناقضان حقوق بشر و رژیم‌های سرکوبگر را صادر کرده است.

تلاش برای تسهیل تجارت تسلیحات

دولت انگلیس در سال 2021 قوانین جدیدی را برای تجارت تسلیحات وضع کرد که نگرانی‌ها درباره نقض حقوق بشر در هنگام صدور تسلیحات را نادیده می‌گیرد.

«مارتین بوچر»، مشاور سیاست‌گذاری در مورد درگیری و تسلیحات آکسفام، در آن زمان هشدار داد که ضوابط صدور مجوز استراتژیک صادرات اصلاح شده همچنین می‌تواند چالش منتقدان را در دادگاه سخت‌تر کند.

 وی تاکید کرد: این تغییرات «مسئولیت و شفافیت را کاهش می‌دهد و منجر به تسلیحات بیشتر انگلیس در ارتکاب جنایات جنگی و سایر سوء استفاده‌ها می‌شود.

استفاده از تسلیحات انگلیس در نقض حقوق بشر

بر اساس برآوردی که توسط پروژه داده‌های مکان و رویداد درگیری‌های مسلحانه در 12 آگوست انجام شد، نزدیک به 24 هزار نفر که بسیاری از آنها غیرنظامی هستند از زمان آغاز جنگ یمن تنها در عملیات هوایی جان باختند.

فروش تسلیحات انگلیس نقش بسیاری در ویرانی یمن داشته و غیرنظامیان بسیاری در نتیجه حملاتی که با استفاده از تسلیحات این کشور صورت گرفته، حان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *