صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان ثبت و اداره ثبت اختراع دانمارک منعقد شد

۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۴:۳۰
کد خبر: ۴۴۹۸۳۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره ثبت اختراع و علائم تجاری دانمارک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره ثبت اختراع و علائم تجاری دانمارک برگزار شد.

ترکل هالبرگ بورگ مشاور سفارت دانمارک در ایران با بیان اینکه امروز روز آغاز یک پروژه سه ساله است که بر روی مالکیت معنوی و فکری تمرکز دارد، گفت: این پروژه سه متولی اصلی دارد که شامل وزارت خارجه دانمارک، اداره ثبت اختراعات دانمارک و اداره حقوق مالکیت معنوی ایران می‌باشد.

وی عنوان کرد: این پروژه از آنجا که پتانسیل‌های موجود را هدف قرار می‌دهد دارای اهمیت زیادی است. همانطور که می‌دانید مالکیت معنوی به معنای ثبت اختراعات و علائم تجاری و جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی در این زمینه‌ها می‌شود. اهمیت این مسئله زمانی بیشتر می‌شود که یکسری شرکت‌های دانمارکی در مواردی مثل داروسازی در ایران سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این امر منجر به این شد که ما به این زمینه‌ها بیشتر توجه داشته باشیم.

مشاور سفارت دانمارک در ایران تصریح کرد: در فاز ابتدایی این پروژه هیأت‌های مختلفی به ایران آمدند و قطعا طی شش ماه آینده قبل از نوروز حداقل ۲۰ هیات به ایران سفر می‌کنند و قرارداد‌های مختلفی در این راستا منعقد خواهد شد.

در ادامه این مراسم دانی عنان سفیر دانمارک با بیان اینکه در سنوات اخیر ما شاهد مناسبات زیادی میان ایران و دانمارک بوده‌ایم و همکاری‌های سیاسی و اقتصادی خوبی با ایران داشتیم، اظهارکرد: یکی از موارد مهم این همکاری‌ها حمایت از مالکیت اختراعات علائم صنعتی و تجاری است که این پروژه دقیقا فرصت مناسبی برای همکاری‌های جدی‌تر با ایران است. 

سفیر دانمارک در ایران افزود: امروزه مسئله زیرساخت ایران از لحاظ حقوق مالکیت معنوی بسیار بیشتر از گذشته مهم است.

وی تصریح کرد: قطعا حمایت از مالکیت حقوقی و معنوی از امنیت زیادی برخوردار است و در طول مدت همکاری دانمارک و ایران، اداره مالکیت معنوی ایران و ثبت اختراعات دانمارک ارتباط خوبی با هم داشته‌اند و در این راه پیشرفت زیادی حاصل شده است.

سفیر دانمارک گفت: در طول سال گذشته متخصصان زیادی را در زمینه مالکیت حقوق معنوی به ایران فرستادیم که وارد گفت‌وگو شوند و همکاری‌های خوبی را در این زمینه ایجاد کرده‌ایم.

رئیس اداره ثبت اختراعات دانمارک تصریح کرد: در طول پروژه پیش رو در سه سال آینده اداره ثبت اختراعات دانمارک با اداره مالکیت معنوی، پلیس، گمرک، دادستان‌ها، قضات و یکسری بازیگران در ایران همکاری خواهد کرد.

وی در پایان همکاری‌های اداره ثبت اختراعات دانمارک بر پایه ۴ اولویت اصلی عنوان کرد:

۱. تقویت ظرفیت نیروی انسانی در مرکز مالکیت معنوی ایران و اعمال مالکیت معنوی دربین همه بخش‌های صنعتی

۲. ایجاد یک شبکه نزدیک‌تر و پایاپای بین همه اشخاصی که درزمینه مالکیت معنوی فعالیت می‌کنند

۳. جهت دهی و اصلاح فعالیت‌های اداره مالکیت معنوی ایران که خود را طبق آخرین استاندارد‌های جهانی به روز رسانی کند.

۴. افزایش سطح آگاهی متخصصین مالکیت معنوی ایران تا بتوانند خدمات بهتری را به ایرانی‌ها ارائه دهند

کیانی رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این دیدار اظهار کرد: نظام حقوق مالکیت صنعتی ایران دارای پیشینه وضع مقررات نسبتاً دیرینه قریب به 94 سال می باشد. در این رابطه با توجه به اهمیت حقوق مالکیت معنوی در رشد و توسعه اقتصادی، به ویژه در دو دهه اخیر سعی گردیده است متناسب با نیازها و ضرورت‌های توسعه‌ای کشور، به ویژه نسبت به ارتقای نظام حمایت از مالکیت صنعتی اقدامات موثری صورت پذیرد تا بتواند پاسخگوی نیازهای روز گردد.

وی افزود: اهتمام نسبت به بروزرسانی قوانین و مقررات مربوط، علاوه بر تصویب قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 که منطبق با استانداردها می باشد و اینک به منظور تکمیل و روز آمدتر نمودن این قانون، پیش نویس طرح جامع حمایت از مالکیت صنعتی نیز در مسیر طی تشریفات تصویب نهایی مجلس  شورای اسلامی قرار دارد.

کیانی ادامه داد: الحاق به اکثر موافقت‌نامه‌ها و معاهدات موثر ثبت و حمایت بین المللی از مالکیت صنعتی علاوه بر عضویت در کنوانسیون پاریس از سال 1337، از جمله عضویت در کنوانسیون موسس سازمان جهانی مالکیت معنوی "WIPO"، موافقنامه و پروتکل مادرید راجع به ثبت بین المللی علائم تجاری، موافقتنامه مادرید برای جلوگیری از نصب نشانه‌های منبع غیر واقعی مبدأ، موافقتنامه لیسبون در مورد ثبت و حمایت بین المللی از اسامی مبدأ، معاهده همکاری در ثبت اختراعات ( PCT) ، موافقتنامه نیس و لوکارنو راجع به طبقه بندی علائم تجاری و طرح‌های صنعتی و همچنین اجرای موافقتنامه وین ( در خصوص طبقه بندی بین المللی عناصر تصویری) موافقتنامه استراسبورگ ( در خصوص طبقه بندی بین المللی اختراعات) خلاصه اهم اقدامات در فراهم نمودن زیرساخت‌های لازم حقوقی به منظور حمایت از مالکیت صنعتی است.

رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: علاوه بر اقدامات اشاره شده از سال 1391 کلیه فرآیندهای ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری از تسلیم اظهارنامه تا ثبت‌های نهایی و تغییرات بعدی آن و انتشار آگهی‌های مربوط کاملا به صورت الکترونیکی و برخط از طریق پورتال اختصاصی مرکز مالیکت معنوی صورت می پذیرد.

وی بیان داشت: در محور ارتقاء آگاهی‌های عمومی و خصوصی نیز مرکز مالکیت معنوی به ویژه طی سالهای اخیر سمینارها، همایش‌ها، کارگاه‌ها ودوره‌های آموزشی متعددی را در ارتباط با موضوعات مختلف مالکیت معنوی حسب مورد با همکاری سازمان جهانی مالکیت معنوی و دیگر مراجع داخلی و خارجی به ویژه مراجع علمی، تحقیقاتی، پژوهشی ، صنعتی ، تجاری ، اجرایی و قضایی کشور برگزار نموده که مجموع اقدامات موجب شده است تا در سال 2016 بر اساس آمار منتشره وایپو، ج.ا. ایران در تسلیم اظهارنامه‌های مالکیت صنعتی براساس مبداء( در ارتباط با متقاضیان داخلی و خارجی) در حوزه اختراع، علائم تجاری وطرح‌های صنعتی به ترتیب دررتبه 16، 12 و 12 قرار گیرد.

کیانی گفت: در قلمرو فعالیت‌های بین المللی علاوه بر اجرای برنامه های مشترک و تعاملات با وایپو و سازمان منطقه‌ای از جمله اکو به ویژه در سالهای اخیر تفاهم نامه‌های دو جانبه متعددی با مراجع ملی، مالکیت صنعتی دیگر کشورها از جمله کشور چین، ایتالیا، ترکیه، دانمارک، فرانسه، سوئیس و روسیه حسب مورد امضا و یا در مسیر نهایی تشریفات امضا قرار گرفته است.

رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور  اظهار کرد: تفاهم نامه امضا شده فی ما بین مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت و اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری دانمارک از کارآمدترین و موثرترین تفاهم نامه های فی ما بین می باشد که خوشبختانه متعاقب امضا این تفاهم نامه در 23 آذرماه ما بین مقامات ملی کشورمان و مرجع ملی ثبت اختراعات و علائم تجاری دانمارک در تهران صورت پذیرفته است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 15 فعالیت مهم مالکیت معنوی از جمله بازدیدهای مطالعاتی در زمینه های IP , IT کارگاه های متعدد آموزشی علائم تجاری، اختراع و شیوه‌های مدیریت کیفیت به منظور ارتقاء ارائه خدمات و همچنین بررسی مقایسه ای طرح پیشنهاد قانون جدید مالیکت صنعتی مطرح، در مجلس شورای اسلامی با استانداردهای بین المللی ( توسط آقای وسترگارد معاون محترم دادستان ایالتی دانمارک) در قالب نامه برنامه یکساله عحقق گردیده است.

کیانی یادآور شد: به علاوه نشست بررسی ضمانت اجرای حقوق مالکیت معنوی در کشور ایران و دانمارک نیز با حضور قضات محترم دادگاه، دادسرا، پلیس و گمرک در تهران و متعاقب آن بازید مطالعاتی از مراجع متناظر دانمارک برای هیئت ایرانی که مرتبط با این حوزه بوده اند در هفته گذشته عملیاتی گردید که بسیار موثر و مفید ارزیابی گردیده است. لذا با توجه به توافق طرفین و درادامه فعالیت های ذیل تفاهم نامه مقرر گردید پروژه مشترک سه ساله ای به منظور توسعه همکاری فی ما بین و با هدف ارتقا دنبال گردد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *