صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شرایط بازار صنایع سلولزی متعادل می‌شود/ تامین نیاز بازار پوشک

۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۳:۰۱
کد خبر: ۴۴۹۸۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیر کل دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت گفت: با هماهنگی به عمل آمده با تولید کنندگان اصلی نیاز بازار تامین می‌شود و با ترخیص به موقع مواد اولیه موجود در گمرکات، تامین و تخصیص ارز مواد اولیه به زودی شرایط متعارفی بر بازار صنایع سلولزی حاکم شود.

به گزارش گروه اقتصاد ، پروین نباتی با اشاره به افزایش قیمت پوشک بعد از بالا رفتن نرخ ارز اظهار کرد: وابستگی این صنعت به واردات در خصوص اقلامی از جمله خمیر کاغذ فلاف به دلیل محدودیت‌های اکولوژیکی و برخی از اقلام به دلیل تغییرات سریعی که در این صنعت در قابلیت‌های محصول و نوع اقلام مصرفی رخ می‌دهد زیاد بوده لذا با تغییرات قیمت نرخ ارز، قیمت این محصول نیز لاجرم تغییر یافته است.

وی افزود: در سال گذشته اقلام زیادی از مواد اولیه این محصول از ارز مبادله‌ای استفاده می‌کرد و در اوایل سال جاری نیز در گروه کالایی یک قرار داشتند اما، بر اساس سیاست‌های جدید ارزی و تخصیص ارز رسمی دولتی صرفا به کالا‌های اساسی، اقلام وارداتی مورد مصرف در تولید این محصول از طریق بازار ثانویه تامین می‌شود.

مدیر کل دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی حمایت از تولید این محصول در کشور را ضروری دانست و ادامه داد: به منظور کمک به تولید این محصول باید از هر گونه محدودیت و یا ممنوعیت در واردات مواد اولیه این محصول خودداری کرد و تسهیلات لازم جهت تامین به هنگام مواد اولیه آن به عمل آورد که در این راستا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند کمک قابل توجهی داشته باشد.

وی با اشاره به حل مشکل تهیه مواد اولیه تولیدی این محصولات اضافه کرد: با هماهنگی به عمل آمده با تولیدکنندگان اصلی که سهم ۸۰ درصد تولید را دارا هستند موجودی به سرعت به بازار توزیع خواهد شد و پیش بینی می‌گردد با ترخیص به موقع مواد اولیه موجود در گمرکات، تامین و تخصیص ارز مواد اولیه و از سوی دیگر برخورد‌های مناسب قانونی با محتکران بزودی شرایط متعارفی بر بازار حاکم شود.

نباتی در ادامه درباره وضعیت واحد‌های تولیدی صنایع سلولوزی در کشور توضیح داد: در حال حاضر حدود ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۲۸۰ هزار تن در کشور در زمینه تولید پوشک بچه معمولی، پوشک کامل بچه، نوار بهداشتی و پوشک بزرگسال دارای مجوز صنعتی بوده که تولید آن‌ها در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۲۵ هزار تن بوده است.

وی در ادامه با اشاره به توسعه قابل توجه صنایع سلولوزی در کشور افزود: این صنعت با توجه به تغییرات تکنولوژیکی در جهان در سال‌های اخیر توسعه قابل توجهی داشته به طوریکه قادر به تامین کل نیاز کمی و کیفی کشور است، میزان تولید این محصولات در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۲۵ هزار تن بوده است.

نباتی سهم واردات صنایع سلولوزی را حداکثر ۲ درصد دانست و توضیح داد: با توجه به کیفیت محصولات تولیدی، میزان واردات این محصول رقم قابل توجهی در گذشته نبوده و حداکثر ۲ درصد مصرف کشور از طریق واردات تامین می‌شده است و صرفا در سال ۱۳۹۵ سهم واردات از مصرف به حدود ۹ درصد رسید ولیکن در سال ۱۳۹۶ این مقدار تعدیل شد.

مدیر کل دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی همچنین از صادرات این محصولات خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر چند طرح تولیدی و تکمیلی با مشاورت و یا تولید تحت لیسانس، با شرکت‌های صاحب نام جهانی در دست اقدام است که با اجرای آن‌ها صادرات این محصولات به طور جدی‌تر و گسترده‌تر در دستور کار قرار می‌گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *