بحران مالی آرژانتین و تدابیر جدید برای خروج از شرایط اضطراری
آرژانتین به عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور جهان این روزها با چالشهای جدی اقتصادی روبرو شده که اتخاذ نکردن تدابیر کارآمد میتواند منجر به بروز بحران در این کشور شود.
پزو از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۵۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است. در ابتدای سالجاری هر دلار آمریکا با ۱۸ پزو مبادله میشد که این رقم اکنون به ۳۹.۸۷ پزو در برابر هر دلار رسیده است.'مارکوس پنا' دبیر کابینه دولت اخیر گفته بود که بحران مالی آرژانتین ناشی از «آسیب پذیرهای ساختاری» است که در پی خشکسالی گسترده در این کشور رخ داده و تولیدات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است. کشاورزی مهمترین منبع درآمد ارزی آرژانتین است.
وی همچنین «تغییر در چارچوب مالی و تجاری دنیا به ویژه به دلیل تنشها میان آمریکا و چین» را نیز یکی دیگر از عوامل بروز بحران در کشورش عنوان کرد.
آرژانتین به عنوان سومین اقتصاد بزرگ امریکای لاتین و دومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی در سال ۲۰۱۸ به دلیل مواجهه با بحران کاهش شدید ارزش واحد پولی اش با شرایط اضطراری روبرو شده است.این شرایط باعث شده تا 'مائوریسیو مکری' رئیس جمهوری آرژانتین روز گذشته (دوشنبه) تدابیر ریاضتی جدیدی را اعلام کند.وی تصریح کرد که کشورش به دلیل مواجهه با این شرایط بحرانی در راستای کاهش هزینههای بزرگ و اعمال مالیات بر امور کشاورزی گام برمی دارد. مکری هدف اجرای این سیاستها را احیای ثبات در اقتصاد آرژانتین اعلام کرد.وی افزود: ما باید با یک مشکل بنیادین مقابله کنیم. نباید بیش از آنچه داریم، هزینه کنیم و تعادل را در اقدام مان رعایت کنیم.
شرایط ویژه اقتصاد آرژانتین باعث شده تا مقامات این کشور از صندوق بین المللی پول درخواست کنند پرداخت وام از سوی این نهاد را تسریع بخشند. در ماه ژوئن صندوق بین المللی پول موافقت کرد تا ۵۰ میلیارد دلار وام به آرژانتین پرداخت کند.رئیس جمهوری آرژانتین اعلام کرده که با هدف اطمینان دادن به مردم این کشور در مورد عدم نگرانی درباره تدابیر ریاضتی جدید، دولت کمکهای بیشتری به فقرا که آشکارا تورم بالا تاثیر زیادی در زندگی روزمره شان داشته، اختصاص خواهد داد.وی همچنین از کاهش شمار وزارتخانههای کابینه با هدف کاهش هزینههای دولت خبر داد.کاهش ارزش پزو در برابر دلار موجب افزایش تورم آرژانتین به بیش از ۳۰ درصد شده است. تورم بالا در بحبوحه یکی از بدترین دوران خشکسالی در آرژانتین و اعمال یکی از بالاترین نرخهای سود بانکی در این کشور عملا اقتصاد این کشور آمریکای جنوبی را به عقب رانده است.
مردم آرژانتین در حالی این روزها شرایط بی ثبات اقتصادی را تجربه میکنند که مقامات این کشور اوایل سال جاری میلادی وعده رشد اقتصادی قوی و تورم پایین را مطرح کرده بودند، اما اتخاذ یکسری سیاستهای آشفته این کشور را در مسیر رکود اقتصادی و افزایش تورم قرار داد.ماه اوت (مرداد- شهریور) بدترین ماه وضعیت پولی آرژانتین از بحران بدهی تاریخی این کشور در سال ۲۰۰۱ تاکنون محسوب میشد.کاهش ارزش پزو منجر به افزایش تورم و در نهایت ایجاد وضعیت بی ثبات مالی در آرژانتین شده است. این شرایط باعث شده تا نیاز اجرای تدابیر ریاضتی در این کشور بیش از پیش احساس شود به همین دلیل شرایط رئیس جمهوری فعلی ارژانتین در محاصره قرار میگیرد و حزب حاکم عملا با اوضاع دشواری در انتخابات سال آینده روبرو خواهد شد.
در حالی وزیر اقتصاد ارژانتین برای دیدار با مقامات صندوق بین المللی پول به آمریکا سفر کرده که این دیدارها برای روشن شدن وضعیت آتی اقتصاد آرژانتین مهم به شمار میرود.روزهای آینده مشخص میکند که آیا دولت 'بوئنوس آیرس' میتواند از این بحران مالی جان سالم به در ببرد و یا باید منتظر تزلزل بیشتر در یکی از اقتصادهای مهم آمریکای لاتین بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *