صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهریور، ماه پرحادثه ترافیکی است/روزانه ۶۶ نفر در حوادث رانندگی در شهریورماه، جان خود را از دست می‌دهند

۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷:۲۴
کد خبر: ۴۴۹۶۶۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رییس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، گفت: هر سال در شهریورماه به دلیل افزایش مسافرت‌ها شاهد افزایش تعداد قربانیان حوادث ترافیکی در کشور هستیم. در ۱۰ سال گذشته (۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶) بالغ بر ۲۰.۴۶۴ نفر یعنی روزانه ۶۶ نفر در حوادث رانندگی در شهریورماه، جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش  گروه جامعه علیرضا مغیثی، معاون فنی و رییس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با بیان این مطلب، گفت: این حوادث، یک هشدار جدی برای مسافرت‌های پایانی در تابستان محسوب می‌شود. این درحالی است که تقریبا ۲۰ برابر این تعداد نیز مصدوم می‌شوند که نه تنها درد و آلام و پشیمانی برای خانواده‌ها به همراه می‌آورد بلکه بار مالی سنگینی را هم بر دوش دولت می‌گذارد.

وی افزود: در سال گذشته ۱.۷۴۶ نفر در شهریورماه بر اثر سانحه رانندگی فوت کردند. با توجه به رشد ۱.۷ درصدی آمار فوت حوادث ترافیکی در سال ۹۶، چنانچه این رشد در شهریورماه امسال استمرار یابد، میانگین فوت روزانه از ۵۶.۳ نفر در شهریور ۹۶ به ۷۰ نفر در شهریور ۹۷ خواهد رسید. این امر ضرورت توجه و تمرکز ویژه بر مسافرت‌های تابستانی در ماه شهریور را نشان می‌دهد.

معاون فنی و رییس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، در خصوص علل انسانی حوادث ترافیکی گفت: حدود ۴۰ درصد حوادث ترافیکی در محدوده ۳۰ کیلومتری شهر‌ها اتفاق می‌افتد. عدم توجه راننده به خستگی و خواب آلودگی به صرف نزدیک شدن به مقصد باعث حوادث مرگباری می‌شود. سرعت غیرمجاز، سبقت غیر مجاز و انحراف به چپ، عمده تخلف‌های حادثه ساز رانندگان است.

 مغیثی در ادامه اظهار داشت: عدم استفاده از کمربند یا کلاه ایمنی برای همه سرنشینان، عدم استفاده از صندلی مخصوص کودک، حواس پرتی راننده حین رانندگی (به دلیل استفاده از موبایل، گوش دادن به موزیک‌های مهیج، صحبت کردن با سرنشینان، خوردن)، مصرف دارو‌های خواب آور و کاهش دهنده هوشیاری قبل از رانندگی سایر عوامل دخیل در تصادفات هستند.

رییس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت درخصوص توصیه‌های کلیدی در پیشگیری از حوادث ترافیکی گفت: گذشت در رانندگی اولین قدم در پیشگیری از حوادث ترافیکی است. در هنگام رانندگی از خشمگین شدن از نحوه رانندگی دیگران بپرهیزید و هرگز در صدد انجام رفتار‌های تلافی جویانه برنیایید و هیجانات خود را در حین رانندگی کنترل کنید.

وی افزود: توجه به علائم راهنمایی و رانندگی و هشدار‌ها و توصیه‌های پلیس در این زمینه، استفاده از کمربند ایمنی برای همه سرنشینان خودرو، استفاده از کلاه ایمنی برای راننده و سرنشین موتورسیکلت، استفاده از صندلی مخصوص کودکان در خودرو و اجتناب از نشاندن آن‌ها روی صندلی جلو یا در بغل سرنشین جلو، خودداری از مصرف داور‌ها و موادی که هوشیاری شما را کاهش می‌دهند، قبل از رانندگی یا در حین آن و عدم استفاده از تلفن همراه مهمترین عوامل جلوگیری از سوانح رانندگی است.

مغیثی افزود: این موضوع می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد که یکی از آنها، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی است حتی استفاده از تلفن همراه به وسیله بلندگو یا هدفون هیچ تاثیری در کاهش حادثه نداشته و باز هم می‌تواند موجب پرت شدن حواس راننده شود.

روشن کردن چراغ‌های خودرو
معاون فنی و رییس گروه پیشگیری از حوادث دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، گفت: در هنگام رانندگی "ببینید و دیده شوید". این یک قاعده مهم در رانندگی است. استفاده از چراغ‌ها علاوه بر بالاتر بردن دید شما، به دیگر رانندگان هم کمک می‌کند تا شما را به خوبی ببینند. بهتر است که چراغ‌های وسیله نقلیه تان را در اوایل صبح یا قبل از غروب خورشید روشن کنید.

قانون محدودیت سرعت را رعایت کنید
وی  افزود: سرعت بالا عامل حداقل ۲۰ درصد حوادث مرگبار در حوادث ترافیکی است. رانندگی با سرعت مطمئنه، هوشیاری و سرعت عمل شما را تا حد بسیار زیادی بالا می‌برد و شما را از حوادث احتمالی دور می‌کند. از میزان ایمنی خودرو خود آگاه باشید. براساس نوع خودرو و تجهیزات ایمنی که خودرو شما به آن مجهز شده است و میزان مقاومت آن مطلع باشید. از سالم بودن آن‌ها قبل از سفر اطمینان حاصل کنید. اگر در دید خود مشکل دارید، حتما باید در مواقع رانندگی از عینک مناسب استفاده کنید. شماره پلاک خودرو‌ها معمولا از فاصله ۲۰ متری قابل خواندن است، در صورت عدم تشخیص شماره پلاک خودرو از این فاصله وضعیت دید خود را بررسی کنید.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *